Nieuwsarchief‎ > ‎Dorpsproat‎ > ‎

04 - Voor een speldje?!

Geplaatst 28 jan. 2012 13:21 door nieuws kloosterhaar   [ 4 feb. 2012 05:35 bijgewerkt door Gerdi Rijkaart ]

De vogels beginnen te nestelen. In de tuin bloeien krokussen, sneeuwklokjes en goudsbloemen. Het is al langer licht. Kortom: het voorjaar is in aantocht. Tenminste... dat dachten we.

Een dik, vet hogedrukgebied boven Rusland is nu vastbesloten om roet in het eten te gooien en zet zijn ijzige schreden richting ons land. Er worden diepvriestemperaturen verwacht.

Weg heerlijke visioenen van een vroege lente. We kunnen de schaatsen alsnog uit het vet halen. Dikke kans dat er eind deze week op de Friesche Koel'n geschaatst kan worden. En wie weet ligt er nog wel een elfstedentocht in het verschiet, want is februari niet dé maand waarin de tocht der tochten, als-ie er komt, verreden wordt?

Er zijn trouwens mensen die de aanstaande kou helemaal niet erg vinden. Die zelfs staan te popelen van verlangen, wachtend op het ijs. En als dat er niet komt in Nederland, zoeken ze het ergens anders wel op.

Zoals Erik Wessels en Erik Lamberink, twee dorpsgenoten die begin deze week zijn afgereisd naar Oostenrijk om daar op de Weissensee de alternatieve elfstedentocht te schaatsen. In een tijd van resp. 9:25:41.0 en 9:57:56.7 wisten ze de 200 kilometer lange tocht te voltooien. Goed voor een 88e en 126e positie in het klassement van de toerrijders dat een kleine 500 deelnemers telde.

Geweldige prestatie! Petje af!

De beloning was er uiteraard ook naar: beide heren ontvingen... een kruisje.

Jezelf 200 kilometer lang uit de naad rijden voor een speldje!?
Het zal wel aan mij liggen, maar ik zou er van z'n leven niet voor te porren zijn.
Tenzij... ik het voorjaar in m'n hoofd had natuurlijk.

Comments