Nieuwsarchief‎ > ‎Dorpsproat‎ > ‎

07 - Snelle verhuur

Geplaatst 12 mrt. 2012 01:45 door nieuws kloosterhaar   [ 12 mrt. 2012 01:52 bijgewerkt door Gerdi Rijkaart ]

Het is lente! De zon laat zich wat meer zien en verspreidt een aangename warmte. Dikke knoppen aan bomen en struiken staan op springen. Maar het zijn vooral de vogels die de sfeer bepalen met hun gefluit, gekras, gekoer en gekwinkeleer. Onze eigen Pluus trekt momenteel extra veel vogelaars die door verrekijkers en telescopen ijverig speuren naar bijzondere gevederde dieren. Die zijn er genoeg. Afgelopen zondag werden onder andere de putter, blauwe kiekendief, slechtvalk, waterral en roodborsttapuit gesignaleerd. (Zie http://www.engbertsdijksvenen.nl/waarnemingen/Waarnemingen.html )

Maar ook in de eigen achtertuin is er van alles te beleven. Gisteren kreeg ons mezenkastje een opknapbeurt. Uitgemest, schoongespoeld met kokend water én gerenoveerd. Er kwam een compleet nieuwe entree, met een prachtig rond gat van 30 mm, passend voor koolmezen en pimpelmezen. De ingang was vorig jaar namelijk totaal verpest door een brutale specht, die het huisje helemaal zag zitten en meteen begon met een rigoureuze verbouwing. Achteraf bedacht hij zich, waarna de woning leeg bleef staan.

Dit keer liggen de kaarten heel anders. Nog geen uur nadat het kastje weer in de boom hangt, dienen zich de eerste nieuwe huurders aan. Een mezenpaartje komt inspectie houden. Eerst steekt zij haar kopje naar binnen om op haar gemak rond te kijken. Daarna hij. Vervolgens vliegen ze weg voor nader overleg. Dat pakte goed uit, want vanmorgen was het tweetal druk bezig met de inrichting.

En nu maar hopen dat er een leuk gezinnetje uit voortkomt en dat ze hun kinderen met succes groot kunnen brengen.

Comments