Nieuwsarchief‎ > ‎Dorpsproat‎ > ‎

06 - Uit de brand of uitgebrand?

Geplaatst 26 feb. 2012 09:25 door nieuws kloosterhaar   [ 26 feb. 2012 09:29 bijgewerkt door Gerdi Rijkaart ]
Het voorjaar is nu definitief in aantocht. De dagen lengen, de vogels bereiden zich voor op een nieuw broedseizoen en de eerste tuiniers zijn al weer druk doende met knippen en snoeien. Waarmee zich meteen de vraag aandient: waar laten we het snoeihout?

De afgelopen jaren bestond hiervoor in het dorp een prachtige 'outlet' namelijk de paasbult aan de Crullsweg. Maar ja, daar moet zo nodig een nieuw huis worden gebouwd. Weg brandplek.

Naar verluidt is Plaatselijk Belang druk op zoek naar een nieuwe brandlocatie. Tot dusver zonder succes. Want iedereen vindt een paasvuur prachtig, zolang het maar niet in de eigen achtertuin wordt afgestoken. Afgezien van het fascinerende vlammenspel en de gezellige happening op tweede paasdag, blijft zo'n paasbult namelijk nog dagenlang nasmeulen en rook afgeven. En stel je toch eens voor dat die zomaar richting jouw schone was waait...

Als er geen nieuwe plek gevonden wordt is het over en uit met ons traditionele paasvuur. Dat zou tot eeuwig zonde zijn. Dus wie helpt Plaatselijk Belang uit de brand?

Comments