Nieuwsarchief‎ > ‎

4-daagse reis naar Auschwitz Krakow (vol geboekt)

Geplaatst 26 jan. 2014 04:09 door renate klinkien   [ 1 jul. 2014 02:01 bijgewerkt door Gerdi Rijkaart ]
PB organiseert in samenwerking met Ter Beek reizen een 4-daagse reis naar Auschwitz - Krakow.
Het maximale aantal aanmeldingen is bereikt. 
Mocht u op de reservelijst willen, dan kunt u nog bellen voor opgave.

Reisdata: donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) t/m zondag 1 juni 
Vertrekplaats: Kloosterhaar, dorpshuis

Voor aanmelding en/of aanvullende informatie kan je contact opnemen met:
Henk Nijeboer, Sportstraat 9
tel. 24 21 96

Programma:

Donderdag 29 mei:  Om 06.00 uur vertrekken we vanuit Kloosterhaar en rijden een snelle route oostwaarts. Onderweg zullen enkele pauzes worden ingelast. In de loop van de avond bereiken we het prachtige Krakow. We begeven ons direct naar ons hotel waar de kamerindeling plaats heeft en u de gelegenheid hebt zich op te frissen. Aansluitend wordt u in het restaurant van het hotel verwacht voor het gebruik van een goed verzorgd 3-gangen diner. De rest van de avond kunt u naar eigen inzicht doorbrengen.

Vrijdag 30 mei:  Op deze dag wordt een bezoek gebracht aan de restanten van het vernietigingskamp Auschwitz. Auschwitz bevindt zich op circa 65 km van Krakow. Deze afschrikwekkende naam hoort bij het grootste vernietigingskamp van de nazi's waar meer dan 1.500.000 mensen op georganiseerde welhaast fabrieksmatige wijze om het leven zijn gebracht. Na de aankomst wordt u rondgeleid door een deskundige gids. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen op het uitgestrekte terrein.

Zaterdag 31 mei:   Na gebruik van het ontbijtbuffet ontmoeten we onze gids voor een interessante kennismaking met Krakow. Deze voormalige hoofdstad van Polen telt binnen haar stadsgrenzen het onvoorstelbare aantal van circa 6000 historische gebouwen en monumenten en een kunstverzameling van meer dan 2,3 miljoen voorwerpen. In 1978 kwam Krakow als eerste Europese stad op de UNESCO-lijst van belangrijkste cultuurobjecten ter wereld. Bijna 1000 huizen, 148 kerken en kapellen, meerdere paleizen en duizenden kunstwerken die zijn ondergebracht in tientallen musea worden zorgvuldig geconserveerd en gerestaureerd. Tijdens een uitgebreide stadswandeling kunt u volop genieten van al het moois dat Krakow te bieden heeft. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid in het centrum van Krakow de lunch gebruiken waarna we vertrekken naar een andere trekpleister van formaat, de schitterende zoutmijnen van Wieliczka. In dit onvoorstelbaar grote UNESCO monument dalen we af tot een diepte tussen 64 en 125 meter. U bezichtigt verschillende zoutkamers waarvan de "Kapel van de zalige Kinga" ongetwijfeld de mooiste is.

Zondag 1 juni 2014:   Na een vroeg ontbijt laten we Krakow achter ons en keren we terug naar Nederland. Uiteraard met inachtneming van enkele pauzes bereiken we de regio Braunschweig waar we de tweede chauffeur ontmoeten. Hij zal u terug brengen naar Kloosterhaar. Hier wacht een diner verzorgd door de kookploeg van Noaberschap.

Arrangement :

                -3 x overnachting in het uitstekende 4**** Hotel Centrum Krakow op basis van verblijf in een twee-persoonskamer

                - 3 x goed verzorgd ontbijtbuffet

                - 3 x 3-gangen diner in het hotel

                - entree en rondleiding in Auschwitz

                - stadswandeling in Krakow onder leiding van een deskundige gids

                - entree en bezichtiging van de adembenemende zoutmijnen van Wieliczka

                - kosten van inzet van een tweede chauffeur op zowel de heen- als de terugreis

                - vervoer per luxe touringcar voorzien van bar, DVD-speler, video en toilet en begeleiding door een ervaren                 chauffeur/reisleider

Het bovenstaande arrangement kan aangeboden worden voor € 347,- per persoon.

Comments