Verhuur van een dag of middag ouderwets kindervermaak

Op de Zuidlaarder Kindermarkt

 
 


 
                                                                                                                                                            
 
 Van mei t/m september alleen op doordeweekse dagen ma. t/m vrij . Van oktober t/m april ook op weekenddagen . 
 
 
Klomp-met-een-zeiltje  verhuurt  een dag of middag ouderwets  kindervermaakt , gebaseerd op kinderspelletjes en kinderspeelgoed uit de periode 1900 tot 1930 , de tijd dat er aan speelgoed nog nergens een stekker zat en nergens  batterijen in hoefde . De kinderen speelden met eenvoudig meestal uit hout en blik (was goedkoop) gemaakt speelgoed dat alleen iets deed of bewoog als de kinderen dat ook deden . Meestal was dit speelgoed gemaakt door vader , je moeder of door de kinderen zelf , want de meeste gezinnen waren arm en groot , 6 tot 10 kinderen per gezin was geen uitzondering . 
Alles was bruikbaar om mee te spelen of om iets van te maken : oud hout , een blikje , roestige spijkers , kroonkurken , een oude zeepkist , oude flessen , een oude lap en wat wol etc. .
Zo werd in ons waterrijke Nederland de oude klomp met een barst of versleten zool niet weggegooid , maar werd omgebouwd tot een prachtig schip :
een klomp met een zeiltje .
 
Deze klomp met een zeiltje is voor ons het symbool geworden van het ouderwetse spelen en tevens de naam van onze verhuur van een ouderwets dag of middag kindervermaak .
 
 
 
 
 Klomp-met-een-zeiltje is een onderdeel van de verhuur door Oude Ambachten Groep Zwarte Handen  :
 
De  Oude Ambachten Groep Zwarte Handen , bestaat uit 4 mensen die in dienst zijn of waren van het openluchtmuseum Het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen waar wij oude ambachten zoals kuipen , smeden, touwslaan , stoomwassen , mandenmaken en visroken demonstreren op de wijze zoals de ambachten werden uitgevoerd tussen 1880 en 1930 .
Sinds enige jaren hebben wij ons in onze vrije tijd verenigd tot de Oude Ambachten Groep Zwarte Handen en verhuren de oude ambachten Kuiperij , Taanderij , Touwslagerij , Smederij en Wasvrouw anno 1900 voor allerlei evenementen .
We zijn regelmatig met onze demonstraties te vinden op markten , braderieën , havendagen , historische evenementen , ambachtdagen , visserijdagen , vlaggetjesdagen etc. . 
 Daarbij laten we niet alleen zien hoe het vroeger in zijn werk ging , maar vertellen daarbij ook over de culturele , sociale , economische en technologische historie van de ambachten en leggen verbanden met het hier en nu .
Wij vermaken uw publiek van jong tot oud met de oude ambachten en laten ze ruiken , voelen en desnoods zweten , verwonderen en boeien ze met verhalen en feitjes over hoe de mensen het vroeger allemaal deden en tonen wat wij tegenwoordig met zijn allen allemaal zijn vergeten !
 
 
 
 
Klomp-met-een-zeiltje   
Kan van mei t/m september alleen op doordeweekse dagen worden ingehuurd (ma. t/m vrij.) en kan niet samen worden ingehuurd met 1 van de oude ambachten . Van oktober t/m april ook op weekenddagen en eventueel gecombineerd met 1 extra oud ambacht.
 
 
Klomp-met-een-zeiltje   
wordt b.v. verhuurd aan : markten , braderien , scholen , schoolklassen , scouting groepen , campings , dagverblijven , kinderboerderijen , spelmiddagen ,
verjaardagsfeestjes , historische fesfivals en evenementen , stoomfestivals , havendagen , etc. .