Klanttevredenheidsonderzoek opzetten

 


  Het hoe en waarom van het opzetten van een klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek opzetten – Hoe?

Bij het opzetten van een klanttevredenheidsonderzoek komt heel wat kijken. Via deze website kunt u heel eenvoudig een checklist aanvragen met daarin 45 stappen op weg naar het opzetten van een succesvol klanttevredenheidsonderzoek.

Klanttevredenheidsonderzoek opzetten – Waarom? 

Het is belangrijk om te weten hoe tevreden uw klanten zijn. Tevreden klanten vertellen dat namelijk aan gemiddeld acht andere (potentiële) klanten. Ontevreden klanten vertellen dat gemiddeld aan 22 andere (potentiële) klanten door. Een ontevreden klant kan u dus 30 nieuwe klanten kosten (Bron: CRM in de Praktijk). Zet daarom een klanttevredenheidsonderzoek op!

 

Klanttevredenheidsonderzoek opzetten – Tips 

1. Zet het onderzoek in als succesvergroter

Het lijkt een open deur, maar gebruik het klanttevredenheidsonderzoek dat u heeft opgezet ook daadwerkelijk. Meet niet om het meten. Een rapportcijfer is leuk, maar waar het uiteindelijk om draait is dat er met de uitkomsten iets gebeurt.

2. Uw mensen maken het verschil

Betrek uw mensen bij het opzetten van het klanttevredenheidsonderzoek. Zorg ervoor dat klanttevredenheid gaat leven bij het management, maar vooral ook onder uw medewerkers. Betrek hen bij de meting. Daarmee vergroot u het draagvlak voor het klanttevredenheidsonderzoek dat u opzet.

Klik hier voor meer tips