Sportski mediji(TV,novine)

Funkcija medija ogleda se u informisanju ali i u ispunjavanju slobodnog vremena, u okviru koga sport zauzima značajno mesto.

Savremeni život se doživljava kao podela vremena na radno vreme i vreme za opuštanje (razonodu). Od svih "zabava za mase" čini se da je sport najprivlačniji. Sport a naročito sportski prenosi, služe da se prekrati vreme, da se ljudi razonode i da zaborave dosadu...

Sport je tokom vremena postao veoma važan)  izvor vesti za medijsku industriju. Sportskim i zabavnim sadržajem mediji u očima javnosti potvrđuju i unapređuju svoju važnost. Sport već sad ima ključnu ulogu u medijskom sadržaju kod "novih" medijskih tehnologija (televizija, radio, novine, internet, itd.)

Sportsko izveštavanje je sve više zastupljeno u svim medijima, kako u onima koji se bave samo sportom, tako i ostalim medijima  u kojima su sportski izveštaji postali sastavni deo svakodnevnog programa. Mediji posvećuju sve više prostora sportskim  informacijama, koje su prepoznate kao ključni način za privlačenje mlađe publike (čitalaca, gledalaca, slušalaca) ali i svih onih koji se osećaju mladalački i koji su željni zabavnih informacija i razonode. Sportski mediji se prosto utrkuju (takmiče) ko će pokriti veći broj sportskih događaja  i pružiti više sportskih informacija kako bi privukli pažnju što većeg broja korisnika.

Sport putem sportskog sadržaja omogućava medijima da dopru do željenih ,teško dostupnih korisnika (publike), dok sa druge strane mediji omogućavaju sportu da poveća svoju popularnost ali i da se finansijski obezbedi i postane profitabilniji.
O uspesima i rezultatima KK Lotos izveštavali su brojni štampani i elekronski mediji,
dnevne i nedeljne novine, radio i telelevizija, kao i internet portali. Naši takmičari i treneri gostovali su više desetina puta na lokalnim , ali i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.
Comments