Keresők


 

       A híres Altavista  keresőprogram finn változata, web, kép, hangfájl- és videókeresési lehetőséggel Finnország vagy az egész világ honlapjai között, finn és angol, illetve bármely nyelven, de a részletes keresést választva számos egyéb feltételt is megadhatunk.

       A Google keresőn alapuló finn nyelvű program, igen jó részleteskeresés-opcióval, aranyoldalak-, személy- és térképkeresési lehetőséggel, útvonalkeresővel és linkgyűjteménnyel. Könnyedén használható akár finn,kár más oldalak közötti keresésre.

       Finn nyelvű és finnországi oldalak között kereső program, mellyel képeket illetve cégeket is lehet keresni, továbbá van hozzá linkgyűjtemény is. Lehetőséget nyújt arra is, hogy a megadott  szó ragos alakjait is figyelembe vegye a program a keresésénél. Finnül tudók számára a program használati utasítása is elérhető. A részletes keresés lehetőségei csekélyebbek, mint pl. a Google-nél. A program érdekessége, hogy a keresett szóhoz illeteve kifejezéshez kapcsolódó személyek és helynevek listáját is megadja, melynek révén szűkíthetó a keresési kör.

       A népszerű Google keresőprogram finn változata, melyel egyszerűen kerehetőek csak finn nyelvű vagy csak finnországi oldalak, de természetesen rendelkezik a Google-oldalak valóban jól használható "speciális keresés"-funkciójával is. Képek és Google-csoportok keresése is lehetséges, de rendelkezik címtárral is.

       Igen egyszerű finn keresőprogram, melyhez linktár is tartozik. Lehetőség van külön beállítani, hogy a kívánt szó megadott vagy valamennyi alakja között keressen.

       A Delfi észt internetes portál keresője, mely elérhető észten kívül orosz nyelven is. A programmal a Delfi tartalmában vagy valamennyi észt oldal között kreshetünk, s kisebb mértékben megszabhtjuk a keresési feltételek részleteit is. Van hozzá linktár, Észtország-térkép, illetve telefonszám- valamint hírkereső is.

       Eléggé egyszerű, az ész internetes oldalak közötti keresésre használható program, egy linkgyűjteménnyel és a legújabban megnyílt oldalak listájával.

       A Google motorjával működő keresőprogram, mely nagyon hasonlít a finn Eniróra. A program háromnyelvű, így az észtül nem tudók is könnyen hasznlhatják, amennyiben értnek oroszul vagy angolul. Kereshetünk vele személyeket is, de telefonkönyvként is használható.

       A wwWärav háromnyelvű (észt, angol, orosz) program, mely az észt oldalak között keres. Mellékeltek hozzá linktárat és a legújabb oldalak listáját is. Lehetőség van a weboldalak mellett képek, hírek, vállalkozások illetve fórumok között keresni.