Weduwen

De Posho Mill: Met deze molen malen de weduwen maïs voor consumptie. Tijdens het seizoen dat de maïs het goedkoopst is kopen de weduwen een voorraad maïs. Ze verkopen de gemalen maïs onder andere aan de lokale gemeenschap, waardoor ze een kleine winst verzamelen.

Verhuur: de gemeente Oostkamp heeft de weduwen enkele tenten gegeven, om ze te verhuren voor begrafenissen, feest- en andere gelegenheden. Dit zorgt opnieuw voor een kleine opbrengst. Bij de tenten kunnen ook bestek, borden, potten, pannen en andere keukengerei mee verhuurd worden.
De weduwen verhuren sinds kort ook trouwkledij die we in Brugge ingezameld hebben.

Naai-atelier: dankzij de naaimachines uit de container kunnen ze de schooluniformen maken van het Ebenezer Life Center, en kunnen ze wat winst maken door uniformen te stikken voor andere scholen. Daarnaast kunnen zij  kledij herstellen. Alle geschonken beddengoed dat voorzien was voor tweepersoonsbedden, hebben de weduwen kunnen verstellen tot beddengoed voor eenpersoonsbedden voor de wezen. Het geplande naaiatelier zal een verdere uitwerking van deze mogelijkheden opleveren.Manden, poppen: de weduwen maken handige gevlochten manden, leuke poppen en andere zaken die Kitanda verkoopt tijdens haar evenementen. Opnieuw een manier voor de weduwen om op kleinschalige manier een dagloon te verdienen.Huizen heropouwen: toen de Nyando rivier buiten de oevers trad in Ayeweyo werden meedere huizen meegespoeld en zochten deze mensen onderdak in de schoolgebouwen. Omdat 9 van deze mensen niet in staat waren een eigen huisje te voorzien, werd dankzij de financiële steun van enkele mensen bijgedragen, zodat ze hun eigen huisje konden herbouwen. Dit was niet direct een project voor het weeshuis maar maakte voor deze 9 families wel een wereldbreed verschil. 


Klik HIER om te Kitanda's lopende projecten in verband met het Weduwen-procject te volgen?