PROJECT NIGERIA‎ > ‎

Let us go home

Het "Help us to go home project" is tot stand gekomen naar aanleiding van de gebeurtenissen waarbij Nigeria in november 2014 het wereldnieuws haalde: De inwoners van Mubi moesten vluchten nadat de terroristische organisatie Boko Haram hun stadje aanviel. Velen van hen haalden het niet en hele dorpen zijn nog steeds op de vlucht.
Vele mannen werden vermoord, oogsten vernield, vee gestolen en inboedels 
van huizen werden vernietigd.


Gelukkig konden vele vluchtelingen onderdak vinden in kampen of huizen van vrienden of familie in noord-oost Nigeria. Intussen zijn heel wat vluchtelingen teruggekeerd naar huis om hun land voor te bereiden, en om er gewassen tijdig te kunnen planten voor de aanvang van het regenseizoen. Ze moeten helemaal van nul herbeginnen. Omdat bijna alle mannen vermoord werden, moeten vrouwen en kinderen alleen het land bewerken.

Velen verloren al hun bezittingen. De kledij die je hen ziet dragen is vaak het enige wat ze nog hebben.


Begin juni 2015 kregen 21 landbouwers uit de noord-oostelijke regio allerhande landbouwmiddelen. Mede dankzij Kitanda-sponsors (dank u wel) was het Christian Faith Institute (CFI) in de mogelijkheid om deze families (vooral vrouwen die overleefden) te voorzien van voldoende zaden, plantgoed, meststoffen en pesticiden om

1 hectare land te bewerken (zie foto's onder). Hierdoor zijn ze nu in staat om het leven terug op te starten.     

Comments