PROJECT NIGERIA‎ > ‎

Christian Faith Institute Nigeria

Opgericht in 2006 door Kent en Ruth Hodge.

Doel: het ondersteunen van weeskinderen, weduwen en andere behoeftige mensen die getroffen zijn door economische, politieke en religieuze gewelddadigheden in Noord Nigeria. Op deze pagina geven we uitleg over het Christian Faith Institute in Nigeria waarmee Kitanda samenwerkt.

1.      Projecten van CFI

2.      Staf structuur van CFI

3.      Faciliteiten van CFI


1. Projecten van CFI

Christian Faith Institute is een organisatie in Nigeria die streeft naar het bevorderen van gemeenschapswaarden en ondersteuning van de gemeenschap in het noorden van Nigeria. De regio kampt met aanzienlijke economische problemen, evenals grootschalige terreur aanslagen en geweld binnen de gemeenschap tijdens de voorbije jaren, wat miljoenen mensenlevens heeft beïnvloed. CFI’s gemeenschapswerk omvat een pastorale opleiding, het stichten van kerken en missie outreach in onontwikkelde gebieden. Andere projecten zijn onder meer:


1.1   Lagere school voor kinderen: momenteel 95 kinderen1.2   Een weeshuis voor behoeftige adolescenten: momenteel 60 kinderen. De kinderen in het weeshuis ontvangen lager een voortgezet onderwijs, evenals beroepsonderwijs in informatica, kledingmakerij en timmerwerk. Recente projecten ondersteunen CFI’s groeiende populatie van weeskinderen inclusief een viskwekerij en boomgaard.

Onderstaande foto: Gedeelte van CFI’s permanente locatie (1,7 hectare), bestemd voor viskwekerij en boomgaarden, met behulp van gerecycleerd water van de viskwekerij zullen de boomgaarden worden geïrrigeerd en bevrucht. CFI heeft zojuist ontwikkelingsfondsen ontvangen voor de eerste en tweede fase van dit project van Kitanda, België.


Onderstaande foto: fase drie van de viskwekerij en boomgaard-project, voor dit gedeelte van 1 hectare van CFI’s locatie, bestemd voor de ontwikkeling van een commerciële appelboomgaard om fondsen te genereren ter ondersteuning van CFI’s wezen en berooide jeugd.

Foto onder: Kent & Ruth met Paul Shettima (rechts) en Silas Mallo (uiterst rechts) bij de lokale islamitische gemeenschap, Bisichi, die zich achter de locatie van CFI bevindt. Silas heeft een achtergrond als landbouwkundige en overziet de ontwikkeling van CFI’s boomgaard en viskwekerij. Silas woont op CFI’s locatie.


Foto onder: Ezekiel Asio is een recent afgestudeerde civiele ingenieur, heeft een terreuraanslag overleefd van de Boko Haram en is de jongere broer van CFI’s staflid Gabriel Asio. Ezekiel woont in CFI en zal de bouw en onderhoud van de visvijvers, wateropslag en irrigatie overzien. Wanneer we werken in de boomgaard met leibomen zal Ezekiel dit coördineren. Overige stafleden en personeel uit de lokale gemeenschap zullen worden ingezet in het onderhoud, oogst, snoeiwerk ... van de boomgaard. De onderstaande foto toont Ezekiel na het herstellen van wonden aan zijn hoofd, veroorzaakt door terroristen, waarbij een aantal van zijn vrienden van de universiteit werden gedood.1.3   Educatieve ondersteuning voor de moslim gemeenschap. Wij hebben twee computer opleidingscentra in gebruik en gezondheid en welzijns-trainingscentra in islamitische gemeenschappen. Momenteel leiden we 200 studenten in computer technologie op per jaar. Ook bereiken we diverse gemeenschappen met jeugd gezondheidsvoorlichting. De filosofie van deze projecten is niet alleen het onderwijzen van mensen, maar ook om interactie en herstel tussen geloofsgemeenschappen te bevorderen. 

Foto onder: computer opleidingsklas


1.4   Micro Finance: John gaat binnenkort naar Jos om onderzoek te doen over hoe micro-financiering de gemeenschap kan helpen. John studeert Internationaal Recht en Ontwikkeling en onderzoekt in hoeverre door micro-financiering via CFI de armen geholpen kunnen worden. Dit betreft ook de weduwen die berooid zijn achtergelaten nadat recent door rellen, honderden huizen in de buitenwijken zijn verwoest.

Foto onder: Kent staat voor een huis van een weduwe en haar kinderen. De vader is vermoord gedurende de rellen. Het huis is verwoest, samen met honderden andere huizen in de buitenwijk. Het huis is nog niet hersteld. 1.5   Ontwikkeling van gemeenschappen door landbouw en kleine bedrijven. De boomgaarden en viskwekerijen zijn onderdeel van dit werk. Het geeft werkgelegenheid aan lokale mensen en is ook een model voor lokale gemeenschappen voor het volgen van hun eigen ontwikkeling van de landbouw. We zijn begonnen met het werken aan een industrie om bestratingsblokken te maken voor paden en wegen voor de gemeenschap van gerecycleerd afval plastic (kunststof) zakken en zand. Dit zal inkomsten opleveren voor lokale mensen, werk geven aan werkeloze jeugd in onze lokale dorpen, en helpen om de omgeving schoon te houden van plastic afval. Plastic zak afval is een groot probleem in Afrika. 

Foto onder: huidige blokken productie industrie op de locatie van CFI1.6   Beroepsonderwijs voor mensen in nood. Dit project wordt momenteel onderzocht. We willen graag een omgeving scheppen waar weduwen en prostituees gerehabiliteerd kunnen worden, waar wezen, behoeftige mensen en werkelozen gratis beroepsonderwijs kunnen ontvangen, teneinde de vicieuze cirkel van afhankelijkheid in hun leven te doorbreken en hen hoop te geven op een vruchtbaar en houdbaar bestaan voor de toekomst. We zouden graag een soort magazijn bouwen op de 12 hectare grond van CFI, uitgerust met naaimachines, timmer gereedschap, computers en een drukkerij om een dagelijkse werkomgeving te bieden voor wezen in nood, weduwen, prostituees en andere mensen die herstel nodig hebben in de gemeenschap. Momenteel zijn wij bezig met een onderzoek om de specifieke noden in Jos in kaart te brengen, waar de mensen die we als doel hebben zich bevinden, wie het meest noodbehoevend zijn en hoe we ze kunnen helpen met de toegang tot dit voorgestelde project op CFI. 

Foto onder: de permanente locatie van CFI, waar we de bouw plannen van een magazijn om behoeftige mensen te helpen met beroepsonderwijs (momenteel gebruikt voor aardappelteelt)


2. CFI’s Staf structuur

CFI heeft een leidersteam bestaande uit mensen met wie Kent & Ruth samen hebben gewerkt voor tientallen jaren. CFI is geregistreed in Nigeria, met een Raad van Toezicht, bestaande uit leiders van CFI, andere leiders uit de Nigeriaanse gemeenschap en leiders van overzee. CFI wordt geleid door een staf team in Nigeria van 50 mensen.


3. CFI’s Faciliteiten

CFI werkt momenteel vanuit gehuurde faciliteiten in Bukuru, Jos zuid, terwijl de bouw van permanente faciliteiten gaande is op 12 hectare grond bij Du, 15 minuten rijden ten zuid oosten van Bukuru.

3.1 Gehuurde faciliteiten zijn momenteel gebruikt voor de pastorale kweekschool en pensions voor de studenten, de lagere school, onderdak voor de staf, het weeshuis en de computer-trainingcentra in islamitische gemeenschappen.  

Foto onder: ons huidige weeshuis 

Foto onder: enkele van de stafleden van CFI in de huidige bibliotheek van de gehuurde faciliteit. De bibliotheek heeft  7.000 boeken, 20 online computers en 60 studie ruimten voor studenten. 

Foto onder: het gehuurde hoofdgebouw en kantoor van CFI bestaande uit twee verdiepingen

3.2 Permanente faciliteiten. De gebouwen op de 12 hectare permanente locatie zijn op dit moment een huisvestingsblok voor staf van 4 apartmenten (gereed en in gebruik), een kapel gebouw (in aanbouw), een lagere school faciliteit  (in aanbouw), een bibliotheek (in aanbouw), een boarding hostel voor vrouwen (in aanbouw) en een boarding hostel voor mannen (in aanbouw). 

De onderstaande foto toont de lagere school in aanbouw aan de rechterzijde, het kapel gebouw in het midden en het staf complex op de achtergrond. Ook is de bouw van het vrouwen hostel zichtbaar aan de linkerzijde van de foto.  Het voltooide gebouw aan de rechterkant van de foto is het beveiligings gebouw aan de grens van de locatie. Op de voorgrond kun je de geploegde aarde zien voor het inzaaien van mais. 


Foto onder: staf accommodatie blok. Vier drie slaapkamer flats die recent gebouwd zijn op de permanente locatie van 
CFI en nu bewoond worden door CFI staf. De permanente locatie is voorzien van een boorput voor watertoevoer, een ondergronds watertoevoer, een ondergronds reservoir en een generator en solar krachtbron voor elektriciteit. 

Foto onder: zicht op de achterzijde met solar panels


 
Subpagina''s (1): Kent en Ruth Hodge
Comments