PROJECT NIGERIA

Sinds 2015 ondersteunt Kitanda een project in Noord-Nigeria. Dit project is ontstaan rond het “Christian Faith Institute”. Dat is een bijbelschool, opgericht door Kent en Ruth Hodge, waar vele pastors opgeleid worden.

 

Door het vele terreurgeweld van Boko Haram zijn er sinds november 2014 vele noden ontstaan in Nigeria. Zo zijn er heel wat kinderen die hun beide ouders verloren. Kent en Ruth Hodge hebben in de gebouwen van hun bijbelschool een 70 tal weeskinderen opgenomen en ze beschikken over een staff die voor hen zorgt. De bijbelschool is nu dus tegelijkertijd een weeshuis geworden.

 

Kitanda heeft dit weeshuis kunnen voorzien van bedjes, matrassen, dekens, enz... We hebben ook geld gegeven zodat ze konden starten met een eerste landbouwproject. Hierdoor kunnen ze voldoende voedsel voorzien voor de weeskinderen en hun staff. 

 

Op die gronden die ze aankochten, bouwen ze ook naast een schoolgebouw en een huis voor de staffleden, een nieuw bijbelschoolgebouw met een grotere meeting hall. Maar omdat ze daar nu zoveel nood hebben aan onderdak voor weeskinderen, zullen ze dit gebouw momenteel gebruiken als slaapplaats en opvang voor een extra 200 weeskinderen.

 

Er zijn ook vele weduwen en families op de vlucht die ontheemd zijn. Sommigen van hen kunnen tijdelijk terecht bij familie of in vluchtelingenkampen. Maar ze kunnen daar natuurlijk niet blijven, en dus moet ze nu terug kunnen naar hun eigen grond, om er hun leven te herbeginnen. Hierdoor is het project: “Let us go home” ontstaan (dus ook een project van Kent en Ruth Hodge).

 

Onder het  extremistische moslim-geweld wordt onderwijs verboden en stopgezet. Daarom voorzien Kent en Ruth Hodge er naast Bijbelonderricht nu ook gewoon onderwijs. Ze geven bijvoorbeeld ook onderricht over gezondheid, ondermeer ook aan de moslimvrouwen. Kent en Ruth Hodge nemen contact op met de omgeving (zowel moslims en christenen) en aan de hand van de noden die er zijn proberen ze te helpen (onderwijs, materieel, water, sanitair, eten ... en dus ook Bijbelonderricht voor wie wil).

 

Rondom de gebouwen die Kent en Ruth huren voor hun weeshuis, zien ze ook hele gemeenschappen die niet eens toegang hebben tot water. Dus zal Kitanda ook de nek uitsteken om een nieuw dossier aan te vragen bij LNE (waar we vorige keer het waterdossier voor Ebenezer hebben verkregen) voor de voorziening van waterputten en sanitair voor de gemeenschappen in Nigeria.

 

Dus eigenlijk is dit terug dezelfde benadering als bij het Ebenezer-project: eerst de kinderen een bed, een matras en dekens geven; dan ervoor zorgen dat er voedsel is voor de toekomst. Daarna watervoorziening met betere sanitair, en verder … aandacht voor gezondheid en onderwijs.

 

Vanuit Kitanda ondersteunen we alles wat wezen en weduwen betreft. De bijbelschool wordt echter niet financieel gesteund met het geld van donateurs.

Graag willen we onze dankbaarheid uiten aan mevrouw “Stella” die ons een 5 kg zaden schonk (vooral voor keukengroenten) voor het landbouwproject in Nigeria.


Klik hier om te lezen wat Kitanda reeds gerealiseerd heeft voor dit project in Noord Nigeria