Noord Nigeria

Op deze pagina geven we een overzicht van wat Kitanda reeds heeft gerealiseerd voor het weeshuis
van het Christian Faith Institute in Jos (Noord Nigeria).


1) Aankomst van de eerste weeskinderen


2) Aankomst van de busjes, volgestouwd met matrassen, hoofdkussens, lakens, dekens en ander materiaal. Met deze busjes worden de kinderen uit de omliggende dorpen en weeshuizen trouwens naar de school in Jos gebracht. De lokale scholen werden namelijk vernietigd door de Boko Haram.

  

3) De bedden voor de weeskinderen werden ter plaatse gemaakt.   

4) Ook het sanitair werd intussen in orde gebracht.
  

5) Sinds mei 2016 kunnen de wezen - slachtoffertjes van terreur (Boko Haram) - terug les krijgen in de onlangs opgebouwde leslokalen. Onze contactpersonen in Noord Nigeria (Kent en Ruth Hodge) laten ons weten dat de kinderen soms wenen van geluk bij de gedachte hoe gelukkig ze hier zijn.
Ze zijn dankbaar dat ze voldoende eten krijgen, een veilige plaats hebben om te slapen, en bovendien nu dus ook "onderwijs" krijgen als kostbaar geschenk. Kent en Ruth danken allen die via Kitanda hun steentje hebben bijgedragen om dit allemaal te verwezenlijken.


leslokalen in uit Shaffa: verwoest door Boko Haram, een islamitische terreurorganisatie die zich verzet tegen elke vorm van westers onderwijs.
Er bevinden zich geen meubels of bankjes ... de kinderen moeten er op een steen zitten. De leslokalen hebben zelfs geen dak meer.


Ook in Wurin Alheri waren de leslokalen verwoest (zoals nog steeds in Shaffa), maar intussen zijn de lokalen terug hersteld en in gebruik (zie hierboven).
De foto rechts werd gemaakt op de dag dat ze pas hun uniform hadden gekregen. Kent en Ruth Hodge vertellen dat ze die dag nog nooit kinderen gezien hadden die zó blij waren dat ze naar school mochten. Velen van de wezen hebben drie jaar lang geen school kunnen lopen. Voor sommigen van hen was het zelfs de allereerste keer dat ze naar school konden.


6) Lachende gezichten bij deze kinderen - die de ergste verschrikkingen hebben doorstaan in Nigeria -
want dankzij jullie steun hebben ze nu eindelijk toegang tot water en sanitatie.


Klik hier om te lezen wat er nog gerealiseerd moet worden voor dit weeshuis.
Comments