KOHTI OMAA TARINAA


Tervetuloa kirjoittamaan tarinaa. Oman tarinan keksiminen voi joskus olla ylivoimaisen vaikeaa. Tämä sivusto on tehty helpottamaan tuota luomisen tuskaa. Aluksi sivustolla on neljään eri kirjallisuudenlajiin (genreen) liittyvät apuvälineet oman tarinan kirjoittamiseen. Kukin genre on hieman eri tavalla rakennettu. Helpoimmillaan selviät vain värittämällä valmista tarinaa.

Alla on lista alisivuja, joiden kautta pääset luomaan erityylisiä tarinoita:

Fantasia-polulla on malliksi valmista kerrontaa, täytät itse vain kuvaukset ja dialogit. 

Tehtäväsi on tehdä valintoja ja edetä tarinassa valintojen mukaisesti. Matkan aikana kirjoitat itse kuvauksia ja vuoropuheluja. Lopputuloksena on toivottavasti järkevä tarina, jossa on paljon rikasta kieltä ja onnellinen loppu - tai onneton. Riippunee valinnoistasi.

  •  Ota toiseen ikkunaan avoin tekstinkäsittelyikkuna (esim. Word, Google Doc). Tavallinen vihkokin toki käy.
  • Etene linkkien mukaan ja kirjoita ohjeen mukaiset sisällöt, joko dialogi tai kuvaukset) ja kopioi ohjeiden välissä olevat kerrontaosiot (kursiivilla kirjoitetut).
  • Valintasi ohjaavat sinua tarinan luomisessa.
  • Lopuksi muokkaa ja korjaa mahdolliset epäjohdonmukaisuudet.

Dekkari-polku johdattelee sinua ilman kerrontaa, mutta juonikaavio määräytyy valintojesi mukaan, kuten fantasia-polussakin.

Kauhu-polku antaa jo paljon tilaa mielikuvituksellesi. Siinä on vaihtoehtoiset tarinan alut, joiden pohjalta voit itse kirjoittaa tarinan loppuun.

Sci-fi-polussa on toistaiseksi vain aihe ja pari ideaa oman tulevaisuuteen liittyvän tieteistarinan luomiseen.

Käyttöohje:


"Väritän värityskirjaa,
vedän viivan pisteestä toiseen.
Kokoan palapeliä,
josta puuttuu paloja."
(Ismo Alanko: Värityskirja)