Guardamar del Segurassa juostiin katujuoksu

Guardamar del Segurassa juostiin katujuoksu

Mustoset juhlivat juosten Itsenäisyyspäivänä Espanjassa 2013

Perjantai oli Espanjassa kansallinen juhlapyhä, kuten Suomessa Itsenäisyyspäivä. Espanjassa 6. joulukuuta on Perustuslain päivä.

Katja kommentoi kilpailua seuraavasti: Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12 juostiin Espanjassa Guardamar del Segurassa katujuoksukilpailu. Guardamar del Segura sijaitsee Espanjan kaakkoisosassa Välimeren rannalla n. 30 km Alicantesta etelään. Cross Urbano Real Villa Guardamarissa on jokavuotinen ja kotimaassaan julkisuutta saanut 7,580 km mittainen katujuoksu. Tänä vuonna kilpailu keräsi yli tuhat juoksijaa, joista toistakymmentä oli suomalaisia. Kilpailun voittanut Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää kirjasi reittiennätykseksi ajan 22.18.

Itselläni ei ollut kilpailun suhteen minkäänlaisia odotuksia, koska en tiennyt minkä tason tapahtumasta on kyse. Kilpailuun ilmoittaudutaan syntymäpäivän mukaan eli itse kilpailin sarjassa veterana A eli 35-40v.

Vauhtini riitti tämän sarjan voittoon ja espanjalaiseen tyyliin kaikkien sarjojen ajat huomioidaan myös yleiseen sarjaan. Tässä sarjassa aikani riitti sijaan 3. Eli pääsin käymään kaksi kertaa palkintokorokkeella!

Tapahtuma oli itselleni ennen kokematon; lähtölaukauksen jälkeen ilmassa lensi paperisilppua ja raketit paukkui taivaalla. Reitin varrella kannustus oli melkoista, mielestäni jopa häiritsevän äänekästä kun ei tuollaiseen ole tottunut. Hieman itselleni ylikovan alkuvauhdin jälkeen hyydyin toisella puoliskolla mutta vauhti kyllä tyydyttää tässä vaiheessa harjoituskautta. Oli varsin antoisaa kokea erilaista juoksukulttuuria ja huomata että jokin tietty asia tässä tapauksessa juokseminen yhdistää ihmisiä yli maan rajojen.

Guardamar del Segurassa juostiin katujuoksu

Crossb Urbano Real Villa Guardamar 6.12.2013

Nyl 7.5km 1) Neus Mas Manchon 26.55. 2) Wafiya Benali 27.35

3) Katja Mustonen 27.56

Veterano B (40-46v) ... 38) Marko Mustonen 31.36

Kuvat: Katja ja Marko Mustonen
Lähde : Sisä-Suomen lehti tiistai 10 joulukuuta 2013