Kuva Urpo Minkkinen

Ruskaretki

Pienet tihkusadekuurotkaan ei haitannut kun parikymmentä kävijää oli nauttimassa tarjoilusta ruskaretkellä Naakkiman laavulla.

Kuvat ja teksti Pirkko Aksela

Koiviston Kipinän ruskaretki Naakkiman laavulle Su 30.9 klo 12-14

Lähtö 69-tien ja Museotien itäisestä liittymästä Koiviston luontopolkua pitkin vapaaseen tahtiin. Matka 1,5 km.

Perillä makkara- ja kahvitarjoilu!

Avoin kaikille.

Ruskaretki 2016

Lähtö koululta ja matka suuntautuu Piiparisen perinnemaisemiin. Kuulemme paikanpäällä

perinnerakentamisesta. Kahvi ja makkaratarjoilu!

Ruskaretki 2015

Peräti 45 henkeä oli päättänyt lähteä tutustumaan kauniiseen Niiniveden Mankkisaareen. Kaunis oli lokakuinen maisema ruskan värjäämänä. Paikan isäntä Mauno Virtanen esitteli vanhoja valokuvia ja arvuutteli paljonko yksi mansikkapensas teki marjoja. Vastaus oli 80 marjaa. Mirva, Sirpa ja Pekka vastasi tarjoiluista, jotka kahvila Wilhelmiina meille sponsoroi.

Ruskaretki 2014

Kipinän ruskaretki patikoitiin Naakkiman laavulle. Matkaan lähdettiin Koiviston koululta klo12. Menoreitti kulki Orivuoren tien kautta Telkkälammin ohi laavulle. Paluureitti laavulta Koiviston luontopolun lähtöpaikalle ja Museotietä pitkin koululle. Sää oli pilvipoutainen, lämpötila oli muutama aste plussalla. Retkelle osallistui 30 henkilöä. Makkara maistui nokipannukahvin kera. Leppoisa luontohetki tarjosi lähtöpaikalla luontoelämyksenä kahden joutsenen ylilennon ja laavulle kuului 50 joutsenen ruokailuäänet metsän läpi läheiseltä pellolta.


Kipinän perinteinen ruskaretki Naakkiman laavulle

Ruskaretki 2013

Tallennettu Google Kuviin • 6.10.2013

Kipinän perinteinen ruskaretki patikoitiin jo keväällä virallisesti avattua Koiviston luontopolkua pitkin Naakkiman laavulle. Sääkin oli mitä parhain, aurinkoinen kuulas syyssää. Matkassa oli 32 henkilöä Naakkiman vieraskirjan mukaan.

Tasan klo 12 Marko Mustosen vetämä porukka lähti matkaan luontopolkua pitkin kohti vilkasliikenteistä 69-maantietä. Tien ylityksen jälkeen reitti mutkitteli maastossa hyvin merkattuna polkuna kohti laavua. Luonnon ihmeitä oli nähtävänä reitin puolivälissä, siirtolohkareita luki viitassa 50 metriä sivuun polulta. Todellinen luonnon kivimies on ollut töissä aikanaan. Puolen tunnin kävelyn jälkeen edessä näkyi jo mäen päältä savua ja laavu. Ryhmän nopeimmat olivat jo nauttimassa makkaraa, kun viimeiset vaeltajat saapuivat laavulle.

Naakkiman laavulla isäntänä hääräsi Urpo Minkkinen tuttuun tapaansa makkaran paistossa ja emäntänä kahvipannun kahvassa oli Tarja Mikkonen. Porukalla nautimme nokipannukahvit ja pullat sekä makkaraa ja mehua. Poispäin 1,5 kilometrin matka tuntui paljon lyhemmältä kuin menomatka laavulle.

Ruskaretki 2.10.2011

Tallennettu Google Kuviin • 2.10.2011