ΕΚ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερήσια εκδρομή στην Παύλιανη Φθιώτιδας

22 Μαϊου 2011 - 

Τιμή: 12 ευρώ το άτομο

 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το διαφημιστικό φυλλάδιο.


                              

                                 
                                Πικ – Νικ στον Υμηττό

                Αγαπάμε τα βουνά μας, τα περπατάμε, τα απολαμβάνουμε, τα ζούμε.

 Αρχίζουμε από τον Υμηττό, για να περάσουμε μια όμορφη μέρα στη φύση με περίπατο, κουβεντούλα και παιχνίδι απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα, τις μυρωδιές και τα χρώματά του.

 Την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στις 10:30 θα συναντηθούμε στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης, στο τέρμα των λεωφορείων της Αγίας Μαρίνας, με τα κεφτεδάκια, τα σάντουιτς και το καφεδάκι μας….

Θα περπατήσουμε μέχρι το πλάτωμα με τους πάγκους. Ο δρόμος είναι φαρδύς και  άνετος και οι πάγκοι κάτω από τα πεύκα με θέα μέχρι την Αίγινα.

           Λίγες ώρες στη φύση μας δίνουν περισσότερα από πολλές μέρες στην πόλη.

Πληροφορίες Βασιλική Δημητρίου 6945765683.


                                               ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ

Ευχαριστούμε πολύ:
Το ζεύγος Μούχαλη που μας παραχώρησε την ωραία αίθοουσα,
Τη Μαίρη Ρεπούλια για το στολισμό της αίθουσας,
Την PIZΖA FΑN για τις νοστιμότατες πίτσες,
Τα μέλη μας και τους φίλους μας για τα νοστιμότατα φαγητά και το κέφι, που μας χάρισαν μια ωραία βραδιά.

Ηρθαν 65 άτομα, οι περισσότεροι μασκαρεμένοι και ο χορός κράτησε μέχρι τις 2:30.Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011- Μασκέ πάρτυ-Πλατεία Κανάρια ή Καραισκάκη 2, Ηλιούπολη.
Πάρτε τους φίλους σας, την παρέα σας, το κέφι σας πάνω απ' όλα κι ελάτε. Ώρα προσέλευσης 21:30.
Θα έχουμε μουσική οπωσδήποτε, κρασί φυσικά και φαγητό...Είσοδος 5,00 ευρώ!
Σας περιμένουμε. Πληροφορίες 6945765683, Βάσω Δημητρίου


Στην Πλατεία Κανάρια κάνουν στάση τα λεωφορεία 237 (Σταθμός Μετρό Δάφνη - Άνω Ηλιούπολη), 201 (Σταθμός Μετρό Δάφνη -Αργυρούπολη), 218 (Πειραιάς - Υμηττός) & 140 (Πολύγωνο -Γλυφάδα).

                                                          "Έι! Εσείς οι μεγάλοι πού πάτε?"

12 Σεπτεμβρίου 2010-Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωσή μας "Έι! Εσείς οι μεγάλοι πού πάτε?", με την προσέλευση περίπου 170 ατόμων και κατα γενική ομολογία κρίθηκε επιτυχημένη. 
Άρχισε με την ομιλία της προέδρου, η οποία περιστρεφόταν γύρω απο την ανθρώπινη επιβίωση με ποιότητα και την άμεση εξάρτησή της απο την επιβίωση των υπόλοιπων ειδών, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της διατήρησης της χρυσής αλυσίδας της ζωής. Οι καθημερινές μας συνήθειες και συμπεριφορές παίζουν τεράστιο ρόλο στην προστασία της βιοποικιλότητας και στην αλλαγή του κλίματος με άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία και υγεία των ανθρώπων. Η ζωή και η υγεία του καθενός εξαρτάται οχι μόνο απο τις προσωπικές του επιλογές αλλά και απο των υπολοίπων καθώς και απο τις πολιτικές επιλογές. Τα πάντα είναι σε αλληλοεξάρτηση και αλληλένδετα.....

Ακολούθησαν 
προβολές, ομιλίες, τραγούδια,όπως μπορείτε να ενημερωθείτε απο το πρόγραμμα
 
  
Οι παρουσιάσεις των τριών ομιλητών ήταν μεστές και πολύ ενδιαφέρουσες.
Οι παρεμβολές μας με κείμενα, τραγούδια και προβολές έδωσαν πιο "συναισθηματικό" χαρακτήρα στα ακούσματα. 

Ευχαριστούμε τους ομιλητές, τους χορηγούς και όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

                                                       ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη και ώρα 10:30, σας προσκαλούμε στο θέατρο του Δημαρχιακού μεγάρου Ηλιούποληςσε μια οπτικοακουστική παρουσίαση αφιερωμένη στον Άνθρωπο, στη Ζωή, στο Μέλλον, που έχει τίτλο: 

"Έι! Εσείς οι μεγάλοι που πάτε?"

Εισηγητές
Δεληπέτρου Πηνελόπη, διδάκτωρ Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Νικολοπούλου - Σταμάτη Πολυξένη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής του Παν/μίου Αθηνών
Σανταμούρης Ματθαίος, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόσκληση
 

Αφίσα

                                                         ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης

Οικονομικός απολογισμός: Χρήστος Ράλλης (Εξελεγκτική επιτροπή)
Διοικητικός απολογισμός:
Α Μέρος Bασιλική Δημητρίου μέλος του Δ.Σ.
Β Μέρος Κατερίνα Νικολέτου Γραμματέας

Προγραμματισμός έτους: Ευαγγελία Δημητρίου Πρόεδρος


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 10:30, θα γίνει η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα θεάτρου του ειδικού σχολείου Ηλιούπολης, Μνησικλέους & Ύδρας, απέναντι απο την είσοδο του αναψυκτηρίου του άλσους Κιντή.

Όπως γνωρίζετε, κατά τη διάρκειά της θα γίνει ο ετήσιος απολογισμός για τα πεπραγμένα του 2010 και ο προγραμματισμός του 2011.

Όσον αφορά τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, θα ενημερωθείτε για τις ενέργειές μας σχετικά με την αυθαίρετη κοπή των δέντρων, την πρόοδο στο πρασίνισμα των σχολικών αυλών, την εκδήλωση για τη βιοποικιλότητα και την προστασία του περιβάλλοντος που κάναμε στο Δημαρχείο Ηλιούπολης κλπ.

 Στον προγραμματισμό του 2011 περιλαμβάνονται:

Α. Οι εκκρεμότητες από τις προηγούμενες χρονιές όπως είναι η προσφυγή στο ΣΤΕ για τους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό, οι σχολικές αυλές κ.ά.

Β. Η συνεργασία μας με άλλους φορείς για τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό, για την προστασία του όρους Αιγάλεω και της λίμνης Κουμουνδούρου, των ορεινών όγκων και των ελεύθερων χώρων της Αττικής γενικότερα.

Γ. Δράσεις για τη φροντίδα της γειτονιάς μας με τη συμμετοχή πολιτών, στη δημιουργία και προστασία του πράσινου.

Δ. Μια εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωσή μας σε θέματα σχετικά με τους στόχους της Κι.Π.Η. όπως αυτοί περιγράφονται στο καταστατικό μας.

 Τέλος, στα πλαίσια της μεγαλύτερης προσέγγισης των μελών μας και της σύσφιξης των σχέσεών μας, θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν πολύ το αποκριάτικο μασκέ πάρτυ, το πικ-νικ στον Υμηττό και μια ημερήσια εκδρομή που προγραμματίζουμε για τη φετινή χρονιά.

     Πάνω απ’ όλα θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, όλα όσα αναφέραμε αποκτούν αξία μόνο με τη δική σας παρουσία στη Γενική Συνέλευση, το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες και κινητοποιήσεις μας.

Και επειδή ο αριθμός των μελών αλλά και η οικονομική μας ευχέρεια παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην υλοποίηση των κοινών στόχων, η εγγραφή νέων μελών πρέπει να είναι μέλημα που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

    Σας περιμένουμε για να σας ακούσουμε, να κουβεντιάσουμε και να μοιραστούμε προβληματισμούς και απόψεις μαζί με ένα ποτηράκι τσίπουρο και μεζέδες.

Πρόγραμμα 4ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης

10:30 Προσέλευση - Κοπή Βασιλόπιτας

11:00 Έναρξη Γενικής Συνέλευσης

● Οικονομικός απολογισμός

● Διοικητικός απολογισμός - Πεπραγμένα

● Προϋπολογισμός, Προγραμματισμός 2011

● Συζήτηση, προτάσεις μελών

Σερβίρισμα ποτών & μεζέδων. Τέλος Γ. Συνέλευσης

                                                              Με εκτίμηση

       Η  Πρόεδρος                                                                                           Η  Γραμματέας

 Ευαγγελία Δημητρίου                                                                                Αικατερίνη Νικολέτου


                                                                ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δ.Σ.

       Οι τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. γίνονται την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα (εκτός απο τον Ιούλιο και Αύγουστο) και ώρα 20:00, είναι πάντα ανοιχτές και όχι μόνο για τα μέλη, στο γραφείο μας στην οδό Σκρά 10 στην πλατεία Καραισκάκη ή Κανάρια στην Ηλιούπολη.
Τηλέφωνα 2109730215, 6944683652.

Έκτακτη συνεδρίαση Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011. Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν τα θέματα με τα οποία καταπιανόμαστε αυτό τον καιρό, να μπουν προτεραιότητες και ένα χρονοδιάγραμμα για τους επόμενους μήνες.
Επαναλάβαμε τις θέσεις μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως έχουν καταγραφεί στο προηγούμενο Δ.Σ. (3-6-11) και ορίσαμε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών μας:

1. Διαχείριση απορριμμάτων
 Α.Επεξεργασία πρότασης προς το Δήμο Ηλιούπολης, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
 Όσοι μπορούν να βοηθήσουν μπορούν να γραφτούν στην ομάδα http://groups.google.com/group/polites-ilioupolis---aporrimmata/sub?s=3qC-VBQAAAAjSS5lA5mG-vblThKtZgDZsAF5-XT5hTkJWDDURBw_3Q&hl=el 

ή να επικοινωνήσουν μαζί μας στη διεύθυνση: kin.pol.il@gmail.com

Β. Ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων στις 18 Σεπτεμβρίου και στις 23 Οκτωβρίου.
Γ. Εκδήλωση στο Δήμο Ηλιούπολης στις 13 Νοεμβρίου.

2. Πράσινα σχολεία. 30 Ιουνίου συνάντηση με γεωπόνο του Δήμου Ηλιούπολης για προγραμματισμό των σχολικών αυλών, στις οποίες θα γίνουν παρεμβάσεις απο το Φθινόπωρο μέχρι την Άνοιξη, με πρώτο σκοπό πάντα τη λειτουργικότητα του προστιθέμενου πράσινου στη σχολική αυλή και την αποτελεσματικότητά του για την προστασία των παιδιών απο τη ρύπανση, τη ζέστη και το θόρυβο.
Είχαμε τη διαβεβαίωση του αντιδημάρχου κ. Σεφτελή οτι το ενδιαφέρον του δήμου παραμένει αναλλοίωτο για τα σχολεία και θα συνεργαστεί μαζί μας για την υλοποίηση του στόχου αυτού. Απο τη μεριά μας έχουμε επανειλημμένα τονίσει οτι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με χορηγίες υλικών, που είναι απαραίτητα για το σκοπό αυτό και είναι δύσκολο έως αδύνατο για το ταμείο των σχολικών επιτροπών και του δήμου να αντιμετωπιστούν.

3. Μονοήμερη εκδρομή στις 16 Οκτωβρίου. 
Μετά την επιτυχία της προηγούμενης εκδρομής στην Παύλιανη, πολλοί συμμετέχοντες μας ζητούν να επαναλάβουμε το "εγχείρημα". Χαιρόμαστε γι αυτό και προγραμματίζουμε την επόμενη για τον Οκτώβρη. Για τον τόπο προορισμού θα ενημερωθείτε εγκαίρως.Αποφάσεις τελευταίας τακτικής συνεδρίασης πριν το καλοκαίρι (3/6/2011)

1. Σχετικά με τη διαχείριση των αστκών απορριμμάτων, υιοθετούμε στα περισσότερα σημεία την πρόταση της "Πρωτοβουλία για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων":

 α. Λήψη μέτρων πρόληψης για τη μείωση της ποσότητας των σύμμεικτων απορριμμάτων που συλλέγονται στις πόλεις και έχουν ανάγκη μεταφοράς και επεξεργασίας.

β.  Ανακύκλωση στην πηγή με την τοποθέτηση τεσσάρων ειδών κάδων σε όλους τους δρόμους (χαρτί, συσκευασίες, οργανικά, υπολείμματα).

γ. Οικιακή κομποστοποίηση.

δ. Κατασκευή μικρών αποκεντρωμένων μονάδων διαλογής και κομποστοποίησης, ώστε όμοροι δήμοι να διαχειρίζονται μόνοι τους τα απορρίμματά τους, έχοντας κάθε συμφέρον να μειώνουν την ποσότητά τους, προωθόντας την ανακύκλωση και κομποστοποίηση στο μέγιστο βαθμό.

ε. Υποχρέωση χρήσης μηχανικών κομποστοποιητών απο τους παραγωγούς μεγάλων ποσοτήτων οργανικών αποβλήτων (στρατόπεδα, νοσοκομεία, μεγάλα ξενοδοχεία, ΟΤΑ κλπ).

στ. Τα υπολλείματα που απομένουν μετά την ανακύκλωση, την οικιακή κομποστοποίηση και τη μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση, θα οδηγούνται σε ταφή σε παρακείμενη περιοχή.

ζ. Είμαστε κατά της καύσης του δευτερογενούς καυσίμου SRF διότι: 
     - προκαλείται μεγάλη ποσότητα διοξινών στην ατμόσφαιρα απο τα εκλυόμενα αέρια και στο   έδαφος απο την τέφρα.
     - Δεν είναι επαρκής και ικανοποιητικός ο έλεγχος των εκλυόμενων αερίων στα λειτουργούντα ανά τον κόσμο εργοστάσια καύσης, δεδομένου οτι δε γίνονται οι μετρήσεις με την απαιτούμενη συχνότητα και η τεχνολογία δεν είναι ικανοποιητική ακόμη στον τομέα αυτό.
     - Η θερμική ενέργεια που εξοικονομείται απο την καύση είναι πολύ μικρότερη του απαιτούμενου κόστους για την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου, στη συνεχή λειτουργία του οποίου μπορεί να θυσιάζονται τόνοι απορριμμάτων, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν. 

η.Υποχρέωση όλων των κατοίκων της Αττικής είναι να ζητήσουμε το κλείσιμο των εγκαταστάσεων της περιοχής Λιοσίων - Φυλής, οι οποίες δέχονται επι δεκαετίες τα απορρίμματα του Λεκανοπεδίου, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το κλείσιμο αυτό πρέπει να γίνει με ένα χρονοδιάγραμμα τριών ετών το αργότερο, διάστημα στο οποίο πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή εναλλακτικές λύσεις. 

Το άρθρο του καθηγητή κ. Λέκκα στα "ΝΕΑ" θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο επείγει η υλοποίηση των παραπάνω, καθώς επίσης ένα "εύγλωττο" video για τη χωματερή της Φυλής:
http://www.youtube.com/watch?v=iFJOe0iAUIU
 
θ.  Η κατασκευή και λειτουργία των μονάδων διαλογής και κομποστοποίησης, μπορεί να αναλαμβάνεται και απο ιδιώτες, ανάλογα με την απόφαση των δημοτικών συμβουλίων των δήμων που θα εξυπηρετούν (σημείο διαφωνίας μας με την πρόταση της πρωτοβουλίας).

2. Δημιουργία ομάδας απο όσους πολίτες ενδιαφέρονται, προκειμένου να προτείνουμε συγκεκριμένες βιώσιμες λύσεις στο Δήμο Ηλιούπολης ή και σε άλλους δήμους, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην κατεύθυνση των μηδενικών αποβλήτων.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στην ομάδα κάνοντας κλικ στη διεύθυνση:

http://groups.google.com/group/polites-ilioupolis---aporrimmata/sub?s=3qC-VBQAAAAjSS5lA5mG-vblThKtZgDZsAF5-XT5hTkJWDDURBw_3Q&hl=el 3 Ιουνίου 2011 - Η τελευταία τακτική συνεδρίαση του καλικαιριού. Ωρα 19:00.
Η επόμενη τακτική θα γίνει την πρώτη Παρασκευή του Σεπτέμβρη.
Θέματα:
1. Διαχείριση απορριμμάτων- Πληροφορίες για τις προτεινόμενες λύσεις, διαμόρφωση θέσης - πρότασης για το δήμο Ηλιούπολης.
Μαζί μας η κ. Βιτωράκη Μαρία, χημικός - μηχανικός, καθηγήτρια περιβαλλοντικής επιστήμης, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων-Πράσινων.

Η συνεδρίασή μας, όπως όλες άλλωστε, είναι ανοιχτή και θα αρχίσει κατ' εξαίρεση, στις 19:00, για να υπάρχει αρκετός χρόνος για ενημέρωση, απορίες, κλπ.. 
Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει εμάς με τις απόψεις και παρατηρήσεις σας, αλλά και σας με τις χρήσιμες γνώσεις που θα αποκομίσετε για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Θα συζητήσουμε κυρίως το συγκεκριμένο θέμα γιατί πιστεύουμε οτι άπτεται ενός πάρα πολύ μεγάλου προβλήματος, που απο τη μία επείγει η λύση του, απο την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος να λυθεί με λάθος τρόπο, προκαλώντας στη συνέχεια μεγαλύτερα προβλήματα απο αυτά που θα λύσει και που θα πρέπει αμέσως μετά να ψάξουμε να βρούμε τη λύση τους με απίστευτα μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος!

2. Δήμος Ηλιούπολης
Πράσινα σχολεία: Αποτελέσματα των μέχρι τώρα προσπαθειών μας....Καθυστερημένη συνεργασία ή κοροιδία?

 

6 Mαίου 2011 - Συνεδρίαση του μήνα

EΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 12/4/2011-Θέματα:

1. "Πολιτική Πρασίνου". Πρόταση στο Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βαλασσόπουλο για την υιοθέτηση της πολιτικής διαχείρησης του πράσινου απο το Δήμο. Ο Δήμαρχος συμφώνησε με όσα προτείναμε προφορικά και περιμένει εγγράφως την πρότασή μας για την έκδοση απόφασης και να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

2. Αντιπυρηνικό Κίνημα στην Ελλάδα. Το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα δε μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους και αμέτοχους. Ο Δήμος Ηλιούπολης πρέπει να πάρει θέση σε ένα ζωτικής σημασίας για όλο τον πλανήτη θέμα. Αυτή ήταν η δεύτερη πρόταση που κάναμε στο Δήμαρχο της πόλης, την οποία στείλαμε και εγγράφως ζητώντας να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Επιπλέον υπογράψαμε το κείμενο της Πρωτοβουλίας "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ", συμφωνόντας με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

3. Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Μελέτη-Πρόταση του ΕΜΠ για λογαριασμό των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου , Γλυφάδας, η οποία μπορεί να συνοψιστεί στην εξής  περίληψη. Συμφωνούμε με το πνεύμα της Μελέτης και το γενικό πλαίσιο των προτάσεών της. Περιμένουμε την πρόταση του Υπουργείου, για να συμμετάσχουμε στη Δημόσια διαβούλευση.

 4. ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ. Συζήτηση πάνω στο κείμενο της 'Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείρηση των απορριμμάτων". Συμφωνούμε στην ανάγκη συμμετοχής μας σε συζητήσεις, προβληματισμούς, δράσεις κλπ. με αντικείμενο τη διαχείρηση των απορριμμάτων, ένα μείζον πρόβλημα για την Ελλάδα του 2011 και ακόμη μεγαλύτερο για την Αττική. Η ανακύκλωση, σαν ο κατ' εξοχήν τρόπος εξοικονόμησης φυσικών και οικονομικών πόρων και η αξιοποίηση των αστικών απορριμμάτων στο μέγιστο βαθμό, είναι το ζητούμενο για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

5. 22 Μαίου 2011- Μονοήμερη εκδρομή στην Παύλιανη Φθιώτιδας, στο αισθητικό δάσος και στις πηγές του Ασωπού ποταμού. Περισσότερα σε λίγες μέρες.

Πρακτικά συνεδρίασης 11/3/11. ΘΕΜΑΤΑ:

1.Δήμος Ηλιούπολης- Ενημέρωση για συνάντηση που είχα (Ε. Δημητρίου) με τη γεωπόνο του Δήμου κ. Τσορβά, στα πλαίσια της συνεργασίας μας για την ολοκλήρωση των πράσινων σχολικών αυλών στα σχολεία που έχει μείνει ημιτελής η προσπάθεια και το Ρέμα της Πικροδάφνης.

Συγκεκριμένα για την αυλή του 15ου δημοτικού σχολείου ορίστηκε ραντεβού, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Σεφτελή και της διευθύντριας κ. Κουτσοπούλου, προκειμένου να οργανώσουμε τον καθαρισμό των παρτεριών, το πλέξιμο των αναρριχώμενων και το φύτεμα νέων φυτών και δέντρων, μαζί με τα παιδιά του σχολείου.
Σκοπός μας η περιποίηση και προστασία του ήδη υπάρχοντος πρασίνου,  ο εμπλουτισμός του για να είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό για τη σχολική αυλή σε λίγα χρόνια και η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιου ειδους δραστηριότητες, σαν το σημαντικότερο μέρος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσής τους.

Στη συνέχεια επίσκεψη στο 6ο δημοτικό Ηλιούπολης προκειμένου να προγραμματιστεί το σκάψιμο
για τη δημιουργία των νέων παρτεριών, περιμετρικά της αυλής του σχολείου και  δύο κήπων.
Ρέμα Πικροδάφνης. Πάντα σε  συνεργασία με το δήμο Ηλιούπολης, δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών για την περιποίηση των δέντρων, το φύτεμα νέων, την επαναφορά της κοίτης του ρέματος σε μια πιο φυσική κατάσταση (απεγκιβωτισμό), τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες και τη συντήρησή του.

2. Δήμος Ελληνικού. 1ο & 2ο Γυμνάσια Ελληνικού. Περιποίηση της σχολικής αυλής, με τη συμμετοχή των παιδιών, εφόσον συμφωνούν οι διευθύνσεις των σχολείων.

Πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Η θέση μας για το χώρο αυτό εξακολουθεί να είναι η δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου, για τους λόγους που έχουμε ήδη αναπτύξει. Δεν υπογράψαμε την επιστολή που συντάχθηκε απο την επιτροπή αγώνα και υπέγραψαν διάφοροι φορείς, διότι δε συμφωνούμε με τη σύνταξη του κειμένου.
 Θεωρούμε οτι τα κείμενα που υπογράφουμε πρέπει  να αναφέρονται αυστηρά και μόνο στις θέσεις μας, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα στο οποίο αναφέρονται τα εν λόγω κείμενα, τεκμηριώνοντας τις απόψεις μας αυτές, χωρίς κανένα άλλο χαρακτηρισμό ή υπαινιγμό.

3. Διαχείρηση απορριμάτων. Στο μείζον αυτό θέμα οφείλουμε να πάρουμε θέση. Με αφορμή το κείμενο που λάβαμε απο τη Διαρκή Κίνηση Χαιδαρίου και την Πρωτοβουλία για τη διαχείρηση των απορριμάτων, θα μελετήσουν και εξετάσουν τις προτάσεις η Ύδρα Πάρντος, η Κατερίνα Νικολέτου και η Βάσω Δημητρίου, ώστε το Δ.Σ. να αποφασίσει για τις θέσεις μας.

4. Πικ-νικ στον Υμηττό την Κυριακή 10 Απριλίου, ημερήσια εκδρομή το Μάιο- οργάνωση.

5. ΜΕΤΡΟ. Σταθμοί Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Ανθούπολης, Περιστερίου, Χαιδαρίου, η λειτουργία των οποίων κινδυνεύει λόγω της εμπλοκής της SIEMENS στην ανάθεση του συστήματος σηματοδότησης των σταθμών και του κινδύνου απένταξης των έργων του ΜΕΤΡΟ απο τα κοινοτικά προγράμματα. Αυτό σημαίνει κίνδυνο να χαθούν απο τη χρηματοδότηση 374 εκατομμύρια ευρώ...Προσπάθεια, κατ' αρχήν, για περαιτέρω ενημέρωση ανέλαβε η Ευαγγελία Δημητρίου.

Το Μάρτιο του 2011 η συνεδρίαση θα γίνει, κατά παρέκλιση, τη δεύτερη Παρασκευή  λόγω τριημέρου Καθαράς Δευτέρας την ίδια ώρα και στην ίδια διεύθυνση.

7 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 20:00, η πρώτη συνεδρίαση του έτους με θέματα:

1. Γενική Συνέλευση 6 Φεβρουαρίου 2011-Οργάνωση, ενημέρωση μελών.
2. Στόχοι και Δράσεις 2011
3. Συνεργασίες - Συμμετοχές

3 Δεκεμβρίου 2010
και ώρα 20:00 η τελευταία συνεδρίαση του έτους.

5 Noεμβρίου 2010 και ώρα 20:00 θα γίνει η μηνιαία συνεδρίασή μας.   Χάρις στο δαίμονα του διαδικτύου χάσαμε όλα τα αρχεία των συνεδριάσεών μας απο τις εκλογές μέχρι σήμερα..... και βέβαια μην περιμένετε τα καταχωρήσουμε πάλι!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 31/12/2010
Ψήφισαν 28 - Έγκυρα 28 - Έλαβαν:
                                                ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                         5μελές με 3 αναπληρωματικά μέλη
Ευαγγελία Δημητρίου   -   Ασφαλιστική Σύμβουλος       - 28
Βασιλική Δημητρίου      -  Υπάλληλος Γραφείου             - 27
Παρασκευή Μουχάλη    - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας    - 24
Ύδρα Πάρντος               - Φωτογράφος                            - 15
Αικατερίνη Νικολέτου  - Κεραμίστρια                              - 12
Αδαμαντία Μουχελή     - Καθηγήτρια Φιλόλογος          -    7
Σπύρος Κούρας              - Οδηγός ταξί                             -    6
Αντωνία Ιορδανίδου    - Ιδιωτική υπάλληλος               -    2
 
                                               ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                      3μελής με 2 αναπληρωματικά μέλη
Ανδρέας Παπαδόπουλος  - Δάσκαλος                            - 18
Αναστασία Λύγουρη          - Καθηγήτρια Αγγλικών      - 15
Χρήστος Ράλλης                - Πολ. Μηχανικός                 - 15
Άννα Αναστασοπούλου   - Οικιακά                                 - 11
Αμαλία Δεράου-Πατσαβού- Καθηγήτρια Γαλλικών     -   3
 
 
Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010- Εκλογές - Υποψηφιότητες
 
                                           Για το Διοικητικο Συμβούλιο
Δημητρίου Βασιλική, Δημητρίου Ευαγγελία, Ιορδανίδου Αντωνία, Κούρας Σπυρίδων,
Μουχάλη Παρασκευή, Μουχελή Αδαμαντία, Νικολέτου Αικατερίνη, Πάρντος Ύδρα
 

                                                            Για την Ελεγκτική Επιτροπή  

Αναστασοπούλου  Άννα, Δεράου-Πατσαβού Αμαλία, Λύγουρη Αναστασία, Παπαδόπουλος Ανδρέας, Ράλλης Χρήστος 

                     

 Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 10:30, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ- ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ- ΕΚΛΟΓΕΣ  για την ανάδειξη νέων οργάνων - Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Τόπος: Πλατεία Κανάρια (ή Καραισκάκη) αρ.2, Ηλιούπολη, στην αίθουσα της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης.
Δυνατότητα συμμετοχής (δικαίωμα ψηφίζειν) έχουν όσοι είναι μέλη, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρείς μήνες και ταμειακά εντάξει (έχουν πληρώσει όλες τις συνδρομές).

Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης, υπάρχει η δυνατότητα εξουσιοδότησης άλλου μέλους (που να μην είναι υποψήφιο στις εκλογές και να έχει το δικαίωμα του ψηφίζειν), με τη χρήση του ειδικού εντύπου, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ υπογεγραμμένο σε δημόσια αρχή, για να έχει το γνήσιο της υπογραφής.

Περιμένουμε υποψηφιότητες μέχρι Πέμπτη 28 Γενάρη.

Δυνατότητα για υποβολή υποψηφιότητας έχουν όσοι είναι μέλη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έξη (6) μήνες και ταμειακά εντάξει.

Πρόγραμμα Γεν. Συνέλευσης                                                                                       10:30 Προσέλευση - Κοπή Βασιλόπιτας                                                                         11:00 Έναρξη Γεν. Συνέλευσης   

Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γεν.Συνέλευσης

Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής  

Οικονομικός απολογισμός

Διοικητικός απολογισμός-Πεπραγμένα

Προοπτικές, Πλάνο 2010-Προτάσεις, απόψεις μελών

Εκλογική διαδικασία

Τέλος εκλογικής διαδικασίας 14:30

Mετάβαση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: "Πλατεία Κανάρια" λέγεται η στάση των λεωφορείων που είναι 50 μ. απο την αίθουσα της Ιωνικής Στέγης και απο την οποία περνάνε τα εξής λεωφορεία:

1. 237 Ακαδημία - Ανω Ηλιούπολη (περνάει και απο το σταθμό του Μετρό Δάφνης).      

2. 218 Πειραιάς - Υμηττός                                   >>              >>

3. 201 Αργυρούπολη - Σταθμός Δάφνης

4. 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα 

                                                                                    

Στις μηνιαίες Συνεδριάσεις -Συνελεύσεις, που γίνονται τη δεύτερη Παρασκευή κάθε μήνα, εκτός απο τον Ιούλιο και Αύγουστο και ώρα 19:00, μπορούν να συμμετέχουν ΟΛΟΙ. Το ζητούμενο είναι να συμμετέχουν κι αλλα μέλη, εκτός απο το Δ.Σ., για να γίνεται διάλογος, ανταλλαγή απόψεων, να συζητούνται οι προβληματισμοί μας και να προτείνονται λύσεις.

Τόπος συνάντησης Σκρά 10, Πλατεία Κανάρια Ηλιούπολη.

Επόμενες Συνεδριάσεις:

11 Δεκεμβρίου 2009 στις 19:00

13 Νοεμβρίου 2009 στις 19:00 ΘΕΜΑΤΑ:

α. Προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. για τον Υμηττό και τους Νέους Αυτοκινητόδρομους
β. Απάντηση στην Ε.Ε. (διεύθυνση περιβάλλοντος) στην επιστολή που χθές 9-11-09 λάβαμε.
γ. Αποκωδικοποίση της απάντησης που λάβαμε απο το Δήμο Ηλιούπολης για την αυθαίρετη κοπή δέντρων- Απόφαση
 
16 Oκτωβρίου 2009 στις 19:00      ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ:

1.Συνεργασία με wwf, Διαδημοτική Συντονιστική για την προστασία του Υμηττού και Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Υμηττού για κοινά διαβήματα και ενέργειες , που αφορούν την ακύρωση της Κ.Υ.Α (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που δημοσίευσε η προηγούμενη Κυβέρνηση, για έναρξη της δημοπράτισης των Νέων Αυτοκινητοδρόμων Αττικής.

2. ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΤΤΙΚΗ: Ενημερώνουμε και προτείουμε στους αρμόδιους υπουργούς και φορείς τη ΘΕΣΗ μας απο το 2005 για τη διαχείρηση του πράσινου στην Αττική.

3. Δήμος Ηλιούπολης: Αρχίζουμε την προσπάθεια για να σταματήσει η αυθαίρετη και παράνομη κοπή δέντρων στο Δήμο μας και απο τον ίδιο το Δήμο και απο τους δημότες, με επιστολή μας που πρωτοκολλούμε υπ¨ όψιν της Δημοτικής αρχής.  kopidendrwn30-9-09.doc

4. Πράσινοι Τοίχοι - 6ο δημοτικό Ηλιούπολης , 1ο & 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού :εξελίξεις (βλέπε ενότητα ΔΡΑΣΕΙΣ).

5. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

                                          ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ

ΕΚΤΑΚΤΕΣ Συνεδριάσεις:

4 Σεπτεμβρίου ο9. Κυρίαρχα θέματα:                                                                            1) Oι τελευταίες κινήσεις μας  για το Νέο Ρυθμιστικό και τους Νέους Αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό (βλέπε τις ενότητες ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ). 2) Η συμμετοχή μας στην εκδήλωση του ΣΠΑΥ για την ανέγερση των κατοικιών στο στρατόπεδο Σακέτα, τύπωμα φυλλαδίων  7-9-09-.doc   κατασκευή πανό κ.λ.π. 

Τελικά δε συμμετείχαμε επειδή ακυρώθηκε λόγω βροχής.

18 Σεπτεμβρίου 09. Θέματα: 1.Μοίρασμα εργασιών 2. Επιστολή στο Δήμο για την αυθαίρετη κοπή των δέντρων  3. Τελευταίες προσπάθειες, εξελίξεις για τη δημιουργία πράσινου (Πράσινοι Τοίχοι) στο 6ο δημοτικό Ηλιούπολης και 1ο & 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού. 4. Συμμετοχή- Συμπαράσταση στο Δήμο Ελληνικού, προκειμένου να ανοίξει οριστικά την είσοδο της 129 ΠΥ στους πολίτες (βλέπε την ενότητα ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ).

                                          ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ  ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ 

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009 -Τελευταία συνεδρίαση, λόγω καλοκαιριού, πλην έκτακτης για οποιοδήποτε λόγο. 'Ωρα 19:30 - 6o δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης.

Θέματα: 1. Νεοι Αυτοκινητόδρομοι- Απάντηση Ευρωπαικής Επιτροπής- Σχεδιασμός κινήσεων και επαφών για τεκμηρίωση θέσης μας.

2. Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής - Δημόσια διαβούλευση μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, διανομή φυλλαδίων για ενημέρωση των συμπολιτών μας, για τον ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ρόλο που επιφυλλάσσεται για την Κατεχάκη, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τα όσα υποστηρίζονται.

3. Αστικό πράσινο, απαιτούμενες ενέργειες για την αυλή του 6ου Δημοτικού

Επόμενη τακτική συνεδρίαση το Σεπτέμβριο

Παρασκευή 8 Μαίου 2009 'Ωρα 19:30 - 6o δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης

10 Απριλίου 2009 'Ωρα 19:30 - 6o δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης

Θέματα:1.Θα γίνει ενημέρωση για τις μέχρι τώρα προσπάθειες και συμμετοχές μας για τον Υμηττό και τους Νέους Αυτοκινητόδρομους, καθώς επίσης θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις  και συνεργασίες.

2. Συλλογή υπογραφών- Προώθηση 3. ΕΣΔΚΝΑ- Ενημέρωση για τον ΚΑΘΑΡΟ εμπαιγμό μας απο πλευράς των υπεύθυνων και απόφαση για τον τρόπο αντιμετώπισης. 4. Ελληνικό: πρόταση για δημιουργία πράσινου στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 1ο και 2ο  Γυμνάσιο της πόλης.

13 Μαρτίου 2009 'Ωρα 19:30 - 6o δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης

15/2/09 Γενική Συνέλευση  Κυριακή και ώρα 11:00- 6ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης- Μ. Αντύπα 38 & Αστυδάμαντος  Hλιούπολη- δίπλα στο super market Σκλαβενίτης. Απο το σταθμό του μετρό της Δάφνης, έρχεστε με τα λεωφορεία 237 &218 και απο το σταθμό του Αγ. Δημητρίου με το 216.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ-Πρόεδρος Γεν. Συνέλευσης Ε. Δημητρίου, Γραμματέας Κατερίνα Νικολέτου

Α Μέρος

Ευαγγελία Δημητρίου : Παρουσίαση Δ.Σ. και Εισήγηση η οποία εστιάστηκε στον σκοπό της ΚΙ.Π.Η., που είναι κυρίως η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα της ζωής στις πόλεις της Αττικής και ο οποίος καθοριζει και τις προτεραιότητες του συλλόγου.

Αναφέρθηκε επιγραμματικά στα θέματα με τα οποία έχει μέχρι τώρα ασχοληθεί η ΚΙ.Π.Η., πού είναι το ''Πράσινο'' στα σχολεία, η ''Ανακύκλωση χαρτιού'', η Νέα Περιφερειακή και οι επιπτώσεις στον Υμηττό και στις γύρω απο αυτόν πόλεις και τέλος η αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και χημικών ουσιών σαν μέσα καταστολής.

Ρίτα Ρούσσου (ταμίας): Οικονομικός απολογισμός.

Ε. Δημητρίου: " Πράσινοι τοίχοι - Πράσινα σχολεία" Εξέλιξη- Πεπραγμένα - Επόμενες κινήσεις (λεπτομέρειες στη σελίδα με τίτλο ΔΡΑΣΕΙΣ).

Κατερίνα Νικολέτου: Νέα Περιφερειακή - Συμμετοχή μας σε κινητοποιήσεις (λεπτομέρειες στη σελίδα με τίτλο KΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ).

Αντιγόνη Σούλη : Ανακύκλωση χαρτιού - δράσεις και αποτελέσματα (λεπτομέρειες στη σελίδα με τίτλο ΔΡΑΣΕΙΣ).

Κική Σιδηρά : Χημικές ουσίες - Δακρυγόνα σαν μέσα καταστολής. Προσέγγιση του θέματος, με τη βοηθεια παρουσίασης σε power point, απο δύο οπτικές γωνίες. Κατ¨αρχήν σχετικά με τα φυσικά πρόσωπα (καθ' ύλην αρμόδια) και τους φορείς που έχουν μέχρι τώρα ασχοληθεί με το θέμα αυτό και δεύτερον ενημέρωση για τα κυριότερα  χημικά, τις ιδιότητες και επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Σκοπός της ΚΙ.Π.Η η συνεργασία με όσους έχουν ασχοληθεί και ενδιαφέρονται να ασκηθούν πιέσεις, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σοβαρά και να λυθεί ένα τόσο μεγάλο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ πρόβλημα.

Β Μέρος

Κοπή πίτας

Συζήτηση - Προβληματισμοί γύρω απο όσα παρουσιάστηκαν και ακούστηκαν.

 

9/1/2009. Στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν :

1. Προσδιορίστηκε η Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009, σαν μέρα διεξαγωγής της ετήσιας τακτικής Γεν. Συνέλευσης. Τόπος 6ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης και ώρα 11:00. Για τα θέματα που θα συζητηθούν θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

2. Χρήση χημικών στις διαδηλώσεις, σαν μέσο καταστολής. Πόσο επικίνδυνα είναι και τι επιπτώσεις έχουν στην υγεία μας, δεδομένου οτι χρησιμοποιούνται πάνω σε πολίτες εντελώς απροστάτευτους (χωρίς μάσκες) και μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Αποφασίστηκε αφού συλλέξουμε πληροφορίες, να απευθυνθούμε σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και να ανακινήσουμε, αρχικά, το θέμα στη βουλή.

3. Με αφορμή το συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου (10-1-09), με θέμα τη σφαγή στη Γάζα, οργανωμένο απο την ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Υπερνομαρχία Αθηνών -Πειραιώς κ.λ.π, συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής της ΚΙ.Π.Η σε τέτοιες εκδηλώσεις -διαμαρτυρίες. Αποφασίστηκε να συμμετέχουμε, εφόσον πληρούνται οι προυποθέσεις:

α) Tο θέμα της διαμαρτυρίας να είναι μέσα στους σκοπούς της ΚΙ.Π.Η.  Η ΕΙΡΗΝΗ σαφώς είναι απο τους πρώτους στόχους και επιθυμία όλων μας, αναμφισβήτητα σκοπός μας και απαραίτητη προυπόθεση για την υπαρξή μας. 

β) Η οργάνωση να γίνεται απο διάφορους, ανεξάρτητους φορείς, πλην των κομμάτων. 

2009

12/12/2008. Στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκαν τα θέματα:

1. Ενημέρωση για την εξέλιξη του πράσινου στα σχολεία 15ο και 6ο.

2. Δημιουργία ''επιτροπών πόλεων'', αρχίζοντας απο πόλεις που κάποιο μέλος μας επιθυμεί παράλληλη δραστηριότητα και σε τοπικό επίπεδο, σε θέματα που ήδη έχουμε ασχοληθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες μολις ξεκινήσουμε.
3. Συζητήθηκε το θέμα ''Θέση και στάση του ενεργού πολίτη σε ακραίες συμπεριφορές συμπολιτών του''.
Οπως αναμενόταν, είναι ένα θέμα που απασχόλησε και απασχολεί όλους. Οι προσεγγίσεις διαφορετικές, με κοινές βασικές συνιστώσες, που είναι:
η αγωνία για τη γενιά των οργισμένων παιδιών, η ανάγκη διαχωρισμού του οργισμένου έφηβου, με την όποια παραβατική συμπεριφορά, απο τον κουκουλοφόρο που εκμεταλλεύεται περιστάσεις για να προβεί σε βανδαλισμούς και να προκαλέσει σύγχιση, φόβο και πανικό, η ανασφάλεια που είναι κοινή σε μικρούς και μεγάλους, η αγωνία για την αναφυόμενη ανάγκη των πολιτών για αυτοδικία. 
 
Εκφράστηκαν  προβληματισμοί όπως:
''Πώς μπορεί μια κοινωνία που διακατέχεται απο έλλειψη αξιοκρατίας και στην οποία επιβιώνουν άριστα όσοι έχουν μέσα και γνωριμίες, να μιλήσει στα παιδιά της για ιδανικά, σεβασμό της περιουσίας του άλλου και αξίες που απαιτούν απο το άτομο συνεχή προσπάθεια, ξεχνώντας τα άπειρα παραδείγματα εύκολου πλουτισμού που ζούν καθημερινά? Πως μπορεί να τους μιλήσει για τιμωρία όταν, αυτό που στην πραγματικότητα βιώνουν είναι η ατιμωρησία αυτού που χρησιμοποιεί τη θέση και τις γνωριμίες του?''
''Μήπως η πλήρης ατιμωρησία που επικρατεί κυρίως σε επίπεδο πολιτικό και στα ανώτερα οικονομικά στρώματα, σε μια συνύπαρξη με την αύξηση των οικονομικών δυσκολιών σε μεγάλο βαθμό για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και την έλλειψη αξιοκρατίας, αποτελούν ένα επικίνδυνο κράμα  μέσα απο το οποίο μπορεί να ξεπηδήσει η επόμενη 17η Νοέμβρη?''
 
Αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα διάλογο, ξεκινώντας απο ένα τοσο σοβαρό θέμα, δημιουργώντας μια ακόμη σελίδα στο blog της ΚΙ.Π.Η., με τίτλο ''ΔΙΑΛΟΓΟΣ''.
Θα δώσει τη δυνατότητα, σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν και δεν έχουν το χρόνο, να συζητούν και να ανταλλάσουν απόψεις για όλα τα κοινά προβλήματα που μας ταλανίζουν και προβληματίζουν και που άλλωστε ήταν η αιτία που ιδρύσαμε την ΚΙ.Π.Η.
 
Σε λίγες μέρες θα ενημερωθείτε για την έναρξη του διαλόγου.
 
4.Προετοιμασία για Γενική Συνέλευση μέχρι τέλος Φλεβάρη.

14/11/08. Στη μηνιαία συνεδρίασή μας συζητήθηκαν:

A. H αναδάσωση στον Υμηττό, στις 30/11, οργανωμένη απο τον ΣΚΑΙ και το Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού. Αποφασίσαμε να στείλουμε επιστολή   -.doc βάζοντας το θέμα της προστασίας του πράσινου , με ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο,τόσο απο τη φωτιά όσο και απο τα έργα. Η πρότασή μας είναι οτι πρέπει να ξεκινήσει μια εκστρατεία προς αυτή την κατεύθυνση απο όλους τους φορείς που μέχρι τώρα συμμετέχουν σε αναδασώσεις και ΄περιβαλλοντικές γενικότερα δράσεις.

Δεν έχει νόημα να δημιουργείς πράσινο, αν δεν μπορείς να το προστατέψεις πραγματικά. Αν δε μπορείς να είσαι σίγουρος οτι επαυξάνεις αυτό που υπάρχει.

Για μας και ο Σ.Π.Α.Υ, σαν ο καθ'ύλην αρμόδιος φορέας και ο ΣΚΑΙ, σαν ευαισθητοποιημένο σε περιβαλλοντικά θέματα κανάλι, οφείλουν να πάρουν θέση, σχετικά με τους σχεδιαζόμενους υπέργειους κόμβους της νέας περιφερειακής.

 Οι επιστολές, με πλήρες υλικό σχετικά με τις θέσεις μας για το πράσινο, δόθηκαν στον ΣΠΑΥ υπ' όψιν του προέδρου κ. Χαρδαλιά και στον ΣΚΑΙ στον υπεύθυνο για το περιβάλλον δημοσιογράφο κ. Κεραμιτζόγλου, στις 24/11/08.

Β. Σχετικά με τους ΄''Πράσινους τοίχους'' στα σχολεία, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στους συλλόγους γονεων και κηδεμόνων, προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα των χορηγών oι οποίοι επιθυμούν να βοηθήσουν στο πρασίνισμα της σχολικής αυλής, προσφέροντας χρήματα.

Γ. Ετοιμάστηκε η λίστα με τις τελευταίες εργασίες που απαιτούνται γα την ολοκλήρωση του έργου στο 15ο Δημοτικό σχολείο.

8/11/08. Για τη συμμετοχή μας στην αυριανή συγκέντρωση, μοιράστηκαν 650 φυλλάδια-προσκλήσεις 9-11-08.doc, καθώς και άλλα 650 με τις ''θέσεις μας''για τη νέα περιφερειακή Φτιάξαμε επίσης άλλο ένα πανώ.

Στη συγκέντρωση, δυστυχώς δεν παραβράθηκαν ούτε εκπρόσωπος του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλα ούτε και του ΣΠΑΥ

Νοέμβριος 1. Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ''Επιπτώσεις απο τους νέους αυτοκινητόδρομους στην περιοχή μας'' στις 9-11-08 Κυριακή και ώρα 11 π.μ.στην Αγ. Μαύρα (τέρμα του 206). Οφείλουμε να είμαστε εκεί.Μεταξύ όλων των άλλων, έχει προσκληθεί εκπρόσωπος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

17/10/2008 -Επίδοση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστολή  doc για την αναγκαιότητα υλοποίησης της Πράσινης Αττικής. Μαζί με την επιστολή επιδόσαμε, εκτός απο την ''ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΤΤΙΚΗ'' και τους ''ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ'' και διαβιβαστικό doc, για να ενημερωθεί για τις μέχρι τώρα κινήσεις μας επι του θέματος. Μαζί με αυτά το σημείωμα -.19-4-06.docπου είχαμε καταθέσει στο Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, μαζί με την πρόταση της Πράσινης Αττικής το 2006.

10/10/2008 - Πριν τη μηνιαια μας συνάντηση, δεχθήκαμε την παραίτηση της Γραμματέως, Παρασκευής Μουχάλη, τη θέση της οποίας πήρε το δεύτερο αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, η

Κατερίνα Νικολέτου. Σχετικά με τα θέματα του Πράσινου, αποφασίστηκε να έρθουμε σε επαφή με διάφορες επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθήσουν , στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στη δημιουργία ''Πράσινων τοίχων'' σε σχολεία της πόλης.

Σχετικά με την ανακύκλωση χαρτιού, θα συνεχιστούν οι προσπάθειές μας με την ΕΣΔΚΝΑ, ΄για την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης χαρτιού, σε προτεινόμενα απο συμπολίτες μας σημεία.

Ταυτόχρονα, στα άμεσα ενδιαφέροντά μας εξακολουθούν να είναι η εφαρμογή της χρήσης των κάδων κομποστοποίησης και η τοποθέτηση μπλέ κάδων απο το Δήμο, θέματα που η εφαρμογή τους καθυστερεί υπερβολικά.

Τέλος η συνεργασία μας με ενώσεις καταναλωτών, για την καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση και αντίδρασή μας σε καταναλωτικά προβλήματα, είναι επιβεβλημένη.

Αυτό που ουσιαστικά μας λείπει, είναι η μεγαλύτερη και ένεργός συμμετοχή των μελών μας. 

Οκτώβριος 2008- 1.Συνεχίζουν απο τον Αύγουστο οι προσπάθειές μας, να ολοκληρωθεί το έργο πράσινου στο 15ο δημοτικό Ηλιούπολης. Στην παρούσα φάση, αφού έγινε το νέο παρτέρι, εκκρεμεί η επίσκεψή μας στη σχολική αυλή με γεωπόνο του δήμου, προκειμένου να επιλεγούν τα κατάλληλα για την αυλή φυτά και να αποφασιστεί ο  τρόπος υδροδότησής τους. Μετά απο επανειλλημένες προσπάθειες, φαίνεται οτι θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.

2. Eπαφές με το τμήμα Δημοσίων σχέσεων του super market Σκλαβενίτης, προκειμένου να αναλάβει μέρος ή το σύνολο του κόστους για τη δημιουργία πράσινου στο 6ο δημοτικό σχολείο, το περιβάλλον του οποίου επιβαρύνεται απο τη λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος. Η ανταπόκριση ήταν θετική. Επισκεφθήκαμε το σχολείο με τεχνικό της εταιρείας και περιμένουμε απάντησή τους.

Διευκρίνηση: Στην πρότασή της εταιρείας Σκλαβενίτη να μας δοθούν χρήματα απαντήσαμε αρνητικά. Η αρχή μας είναι η οποιαδήποτε προσφορά να είναι είτε σε υπηρεσίες, είτε σε προιόντα, αγορασμένα και πληρωμένα απο τον ίδιο τον σπόνσορα. Για τη συγκεκριμμένη περίπτωση, είτε να κατασκευάσουν τα παρτέρια, είτε να προσφέρουν τα φυτά.

3. Επαναπροσέγγιση του θέματος των κάδων χαρτιού, που σημαίνει απευθυνθήκαμε πάλι στην ΕΣΔΚΝΑ , στέλνοντας φαξ στον Πρόεδρό της κ. Χιωτάκη και τον υπεύθυνο κ. Κανταρτζή , με τα σημεία της Ηλιούπολης που προτείνουμε. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στον αντιδήμαρχο καθαριότητας της Ηλιούπολης, ο οποίος βεβαίως ''δε μπορεί να κάνει τίποτα'' για το θέμα....


7-5-2008      Συζητήθηκαν :  

ΘΕΜΑ 1.Ενέργειές μας για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ανακύκλωσης χαρτιού στη Ηλιούπολη και την ενημέρωσή μας ,απο τη Δημοτική αρχή, για την τοποθέτηση των μπλέ κάδων.

ΘΕΜΑ 2. Κατασκευή νέας περιφερειακής οδού.: με ποιές θέσεις συμμετέχουμε στην κινητοποίηση  που γίνεται, απο την επιτροπή κατοίκων της Ηλιούπολης , που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με το χάρτη του 2006 ,που διαθέτει η επιτροπή, η νέα περιφερειακή θα ενώνει την Αττική οδό με τη Γλυφάδα, θα περνάει πάνω απο τη σημερινή περιφερειακή του Καρέα, το μεγαλύτερο μέρος της θα είναι υπόγεια σήραγγα, όμως θέλουν να κατασκευάσουν δύο μεγάλους υπέργειους κόμβους. Ο ένας, στην Ηλιούπολη,θα εκτείνεται απο το πυροφυλάκιο του Δήμου, μέχρι τον προφήτη Ηλία. Περίπου 1000 μέτρα μήκος , για την κατασκευή του οποίου θα κοπούν δέντρα, στο πιο ζωτικό κομμάτι πράσινου της Ηλιούπολης. Ο άλλος στο Βύρωνα, στο στρατόπεδο Σακέτα, ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι πράσινου του Υμηττού, απο τα λίγα που έχουν μείνει.   ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ? ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ?

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 1. Μετά απο επαφές μας με τους αρμόδιους φορείς,  Δήμος Ηλιούπολης Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μηλούλης - ΕΣΔΚΝΑ υπεύθυνος ανακύκλωσης κ. Κανταρτζής, μας προτάθηκε να υποδείξουμε τον αριθμό των απαιτούμενων κάδων και τα σημεία στα οποία υπάρχει ήδη διαπιστωμένη ανάγκη τοποθέτησής τους. Πείτε μας για την περιοχή σας, για τη γειτονιά σας.

ΘΕΜΑ 2. Την Πέμπτη 8/5/08, πήραμε μέρος στη συγκέντρωση που έγινε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στην οποία εκφράσαμε τις θέσεις μας.


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ : Καταρχήν τονίσαμε οτι στόχος μας είναι η επίλυση των κοινών μας προβλημάτων, με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον, την καλύτερη ποιότητα ζωής και το σεβασμό στο περιβάλλον. Δεύτερον θέλουμε ριζικές  λύσεις και όχι επιδερμικές. Γι αυτό πρέπει να δούμε πρώτα που οφείλεται το κυκλοφοριακό χάος που ζούμε, απο το οποίο πηγάζει η ανάγκη κατασκευής ενός τέτοιου δρόμου.  Για μας αυτό οφείλεται στη συνεχώς αυξανόμενη χρήση των Ι.Χ. και στη συνεχή αύξηση του πληθυσμού στο λεκανοπέδιο. Γι αυτό, προκειμένου να μη φτιαχτεί ένας δρόμος , που σε λίγα χρόνια ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ, όπως η περιφερειακή που ήδη έχουμε, προτείνουμε : 

Α) Τηνεπέκταση του δακτυλίου στην Αθήνα, με πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των Ι.Χ., κατα τη διάρκεια της μέρας.    Β) Αύξηση των οχημάτων των μέσων μαζικής μεταφοράς,οπότε,σε συνδιασμό με την αποσυμφόρηση των δρόμων στον ευρύτερο δακτύλιο απο τα Ι.Χ., θα έχουν πολύ συχνά δρομολόγια (10-15 λεπτά), οπότε θα χρησιμοποιούνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Γ) Δημιουργία περιμετρικών γραμμών όπως π.χ. το 140, γραμμές που λείπουν παντελώς, απο την Αττική , για να συνδέουν πολλούς όμορους δήμους. Δ) Κατασκευή περιφερειακής οδού ΜΟΝΟ με την προυπόθεση να μην υπάρξουν υπέργεια τμήματα. Μπορεί να είναι ΚΑΘ' ΟΛΟ το μήκος της υπόγεια , χωρίς την κατασκευή υπέργειων κόμβων και κάθε πόλη να συνδέεται με τον κύριο υπόγειο άξονα της οδού, σε ένα σημείο της,με υπόγειο τούνελ. Ε) Να απευθυνθούμε στην Ευρωπαική Επιτροπή Περιβάλλοντος, για να γνωμοδοτήσει κατα πόσον το εν λόγω έργο, σέβεται το περιβάλλον και πληρεί τις απαιτούμενες απο την Ευρωπαική Ενωση προδιαγαφές

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, για οποιοδήποτε Δημόσιο έργο , πρέπει να γίνει πρώτα περιβαλλοντική μελέτη.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ :    Την επόμενη εβδομάδα να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όσοι συμμετείχαμε στη συγκέντρωση, στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσουμε απο τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει για τον τελευταίο χάρτη του έργου, καθώς επίσης τη θέση του Δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου, πάνω στο συγκεκριμμένο θέμα. Θα ενημερωθείτε για την ημέρα, προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές.


6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008- ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Για το Δ.Σ. : Δημητρίου Ευαγγελία - πρόεδρος, Μουχάλη Παρασκευή- γραμμα-τέας, Ράλλης Χρήστος- αντιπρόεδρος, Ρούσσου Μαργαρίτα -ταμίας, Δημητρίου Βασιλική - σύμβουλος.

Αναπληρωματικοί : Λύγουρη Αναστασία, Νικολέττου Αικατερίνη, Βεζάλης Πασχάλης

Για την Ελεγκτική Επιτροπή : Αλυσανδράτου Ρεγγίνα, Ραυτόπουλος Αγγελος, Ανδρουλάκης Αντώνιος.

Αναπληρωματικοί : Σκρίνης Γεώργιος, Αθανασιάδης Αθανάσιος

 

Τον Οκτώβριο του 2008, μετά απο παραίτηση της Π. Μουχάλη, τη θέση της Γραμματέως πήρε η Αικ. Νικολέτου.