Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής

27/5/10
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης τέθηκε το θέμα των αυθαίρετων κτισμάτων
στην Αγία Μαρίνα, στους πρόποδες του Υμηττού, πάνω απο την Αναξαγόρα και αριστερά της Νυμφών, με αφορμή το νέο ΠΔ. προστασίας του Υμηττού και την απόφαση να κατεδαφιστούν όσα κτίσματα έχουν κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέα και βρίσκονται μέσα στις ζώνες προστασίας του βουνού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ιδιοκτητών, πρόκειται για 40 κατοικίες, εκ των οποίων 14 κτισμένες με νόμιμη άδεια και 26 αυθαίρετες, νομιμοποιημένες εκ των υστέρων με τις εκάστοτε ισχύουσες διαδικασίες, οι οποίες μέχρι τώρα εντάσσονται στη Β Ζώνη Υμηττού και με το νέο ΠΔ στην Α. Επιθυμία των κατοίκων ειναι να γίνει σαφής αναφορά σε αυτές τις κατοικίες στο ΠΔ, να ισχύσει ένα ιδιότυπο καθεστώς και να κριθούν νόμιμα. Απόφαση της δημοτικής αρχής (ομόφωνη) μετά απο πρόταση του δημάρχου είναι να επισκεφθεί την υπουργό μια επιτροπή για να ασκήσει πίεση προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Θέση μας στο δημοτικό συμβούλιο ήταν σαφής: Η απόφαση για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, για όποιο κτίσμα έχει πράγματι χαρακτηριστεί τελεσίδικα κατεδαφιστέο. Η οποιαδήποτε παρέκλιση, καλλιεργεί νέους καταπατητές και σαν πολίτες δεν το θέλουμε και σκοπός μας είναι να σταματήσει η πολιτεία να υποθάλπει τέτοιες συμπεριφορές.

 19/5/10 Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για το νεο Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Υμηττού, 
καταθέσαμε την πρότασή μας, συνυπογράφοντας με άλλους φορείς.
Θεωρούμε την πρόταση του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής), πολύ τολμηρή και το προτεινόμενο σχέδιο, το καλύτερο που έχει προταθεί μέχρι τώρα, για την προστασία του Υμηττού , απο το 1978.

Παραθέτουμε την εισήγηση του ΟΡΣΑ προς το ΥΠΕΚΑ και το τελικό σχέδιο του ΠΔ που προτάθηκε μετά απο την παρέμβαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

8/3/2010
ΚΟΙΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. Η επιστολή προς την Εκτελεστική Επιτροπή του ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας), που προσυπογράφεται απο πολλούς φορείς, τονίζει την κοινή θέση και βούληση όλων, για τον χαρακτηρισμό του Υμηττού σε Εθνικό Πάρκο, απολύτου  προστασίας της φύσης, κατάργηση της Β Ζώνης και καμία επιτρεπόμενη χρήση, πλην των απαραίτητων για τη λειτουργία του ως πάρκο.
 
16/12/09 Συνέντευξη τύπου του υπουργού Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων απόσπασμα της οποίας αναφέρεται στους Νέους Αυτοκινητόδρομους και στην ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ του έργου :

«…Κυρίες και κύριοι, ολοκληρώνουμε την καταγραφή των προβλημάτων και επιδιώκουμε τις καλύτερες λύσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη διαφύλαξη της προοπτικής αυτών των έργων. Θα ήθελα σήμερα ν’ αναφερθώ πιο συγκεκριμένα σε δύο έργα τα οποία έχουν συζητηθεί. Έργα, εντός ή εκτός εισαγωγικών, αφού δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, δεν έχουν εκτελεσθεί γι’ αυτό δεν ξέρω αν είναι έργα, συζήτηση έχει γίνει γι’ αυτά τα δύο έργα.
Αναφέρομαι στους νέους αυτοκινητόδρομους της Αττικής, και στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι του Ηρακλείου της Κρήτης. Όσον αφορά στους νέους αυτοκινητόδρομους Αττικής, μετά από μια λεπτομερή αξιολόγηση όλων των δεδομένων του έργου παραχώρησης των νέων αυτοκινητοδρόμων Αττικής, εντοπίσαμε προβλήματα τα οποία μας οδηγούν στην απόφαση ν’ ακυρώσουμε αυτή τη δημοπράτηση και να επιδιώξουμε την επαναδημοπράτηση του έργου υπό το πρίσμα των κατευθύνσεων που θα προσδιορίσει και το νέο ρυθμιστικό της Αθήνας.
Πιστεύουμε κατ’ αρχήν, ότι ο περιορισμός του έργου σε μια πιο διαχειρίσιμη κλίμακα αποτελεί μονόδρομο. Είναι μια επιλογή ευθύνης για λόγους που συναρτώνται με την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών συνεπειών του έργου. Χαρακτηριστικά θέλω ν’ αναφέρω, και περιορίζομαι σ’ αυτό, που το γνωρίζετε κι εσείς, ότι το τμήμα από τον κόμβο Μεσογείων μέχρι τις τελικές απολήξεις των δύο κλάδων προς Αγία Μαρίνα ή προς Καλύβια, βρίσκεται εντελώς εκτός ρυθμιστικού. Αφ’ ετέρου, δεν ετέθη σε δημόσια διαβούλευση. Επίσης, το μικρό τμήμα που προστέθηκε και συνδέει τον κόμβο των Σπάτων με τον κόμβο του Αεροδρομίου, είναι εκτός μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Η απόφαση αυτή επίσης συναρτάται με την κάλυψη των δαπανών των απαλλοτριώσεων, που μία πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι θα εκτοξεύσουν το κόστος του έργου αυτού σε δυσθεώρητα ύψη. Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Οι πόροι αυτοί γνωρίζετε, εάν διατεθούν δεν είναι επιλέξιμοι. Θα καταβληθούν από τον εθνικό κορβανά. Επίσης πιστεύουμε, ότι απαιτείται μια ουσιαστική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες όπου διέρχεται αυτός ο άξονας, όταν επανασχεδιαστεί, δημοπρατηθεί, κατασκευαστεί και δοθεί προς χρήση.»

 
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ: ΦΟΡΕΙΣ

1. ΚΙ.Π.Η 2. Διαδημοτική Συντονιστική για τη Διάσωση του Υμηττού 3. Δήμος Ελληνικού 4. Δήμος Αργυρουπόλεως 5. Δήμος Καισαριανής 6. Δήμος Αλίμου 7. MonuMenta

16 Νοέμβρη καταθέσαμε στο Συμβούλιο Της Επικρατείας(ΣΤΕ) την Αίτηση Ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) για το έργο "Νέα Οδικά Εργα Αττικής" -16-11-09.doc

Το εν λόγω έργο έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί, κατα το μεγαλύτερο μέρος του, στον Υμηττό.

Με την ενέργειά μας αυτή, επιθυμούμε να ακυρωθεί, να λυθεί το κυκλοφοριακό μας πρόβλημα με άλλους εναλλακτικούς τρόπους και ο Υμηττός να χαρακτηριστεί ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, Απολύτου Προστασίας.


13 Νοέμβρη είναι η τελευταία ημερομηνία που μπορούμε να καταθέσουμε αίτηση προσφυγής στο ΣΤΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) για την ακύρωση της Κ.Υ.Α. για τους Νέους Αυτοκινητόδρομους και της δημοπράτισης του έργου. Στείλαμε επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία, όπως φαίνεται πιο κάτω, στις 22 Οκτώβρη και μέχρι τώρα δεν πήραμε καμία απάντηση. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τις γραμματείες των δύο υπουργείων, εξηγώντας τους οτι η Παρασκευή 13 του μηνός είναι για μας καθοριστική, γι αυτό περιμένουμε απο τη μεριά τους κάποια απόφαση που να αποδεικνύει οτι πράγματι οι ορεινοί όγκοι, τα υπολείματα των δασικών εκτάσεων, το κυκλοφοριακό, θα "ειδωθούν" και θα λυθούν κάτω απο το πρίσμα της ΒΙΩΣΙΜΗΣ και ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Κάτω απο το βάρος των ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ καμένων στρεμμάτων Αττικής γής.......

Η προσφυγή στο Σ.Τ.Ε. δεν είναι το ζητούμενο για μας, θα ασκήσουμε όμως αυτό το δικαίωμα αν η πολιτεία δε μας δίξει εμπράκτως οτι εκτός απο λόγια, προχωράει και σε έργα....

Η κλιματική αλλαγή ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Να το σκεφτόμαστε κάθε φορά που πλημμυρίζουν δρόμοι, σπίτια, πόλεις....πνίγονται άνθρωποι...χάνονται περιουσίες....Να το σκεπτόμαστε κάθε φορά που καταρρακτώδεις βροχές ή ανελέητη ξηρασία αποδεκατίζει ένα κομμάτι γής...

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ εκδικείται για τις τόσες ΑΣΕΛΓΕΙΕΣ που έχει υποστεί στο βωμό της ευκολίας μας !!!! 

Εμείς ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ σε ένα φυσικό περιβάλλον, σαν αυτό που μέχρι τώρα ζούμε, σαν αυτό που η ίδια η φύση έφτιαξε για μας...οφείλουμε να τον ακούσουμε και να κάνουμε πράξη αυτά που τόσο καλά αναπτύσσουμε στη θεωρία...

Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να αποφασίσουμε να ξεχάσουμε κάποιες συνήθειες και να ξεβολευτούμε λιγάκι!!!!

 

 

22 Οκτωβρίου 2009 στείλαμε, απο κοινού μαζί με άλλους φορείς, επιστολή στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών, ζητώντας να ακυρωθεί η Κ.Υ.Α. που είχε εκδοθεί απο την προηγούμενη κυβέρνηση, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων των Νέων Αυτοκινητόδρομων και 

να σταματήσει η δημοπράτηση των έργων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ   pdf

27 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα οδικά έργα.

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί  όροι  1-10.pdf  11-21.pdf   Page101.pdf-.pdf   14.pdf   16.pdf

 και δημοσιεύτηκε επίσης  η τεχνική περιγραφή   zip και οι οριζοντιογραφίες των κόμβων που έγιναν αλλαγές  diodiailioupolis2.JPG   komvoskyprou.JPG   komvoskyt.JPG  komvossaketa2.JPG   komvossaketa.JPG   mhtropolitikoparko.JPG  

 με τις ενσωματωμένες αλλαγές.

 

Στην ενότητα <<Κινητοποιήσεις>> μπορείτε να διαβάσετε για την παρέμβασή μας στη συνεδρίαση της ΕΕ του ΟΡΣΑ, με θέμα την έγκριση της νέας τροποποίησης του ΠΔ και την εξέλιξη της καταγγελίας μας στην Ευρωπαική Ενωση για τα οδικά έργα στον Υμηττό.

 

20 Αυγούστου 2009, εν μέσω θέρους και διακοπών, χωρίς την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), που ενέκρινε την προηγούμενη τροποποίηση, ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε την τελική τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος Υμηττού 20-8-09.doc.

Η τροποποίηση αυτή, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις απο την προηγούμενη, γι αυτό άλλωστε <<πέρασε>>Αύγουστο χωρίς οποιαδήποτε συζήτηση, επιμένει σε διάφορες επιτρεπόμενες χρήσεις στον Υμηττό και βεβαίως παντού ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ.

Αυτό σε συνδιασμό με την απόρριψη της προσφυγής του Σύνδεσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), απο το Β θερινό τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τη διακοπή της ανέγερσης 36 θερέτρων αξιωματικών, 2000 τ.μ. μέσα στο στρατόπεδο Σακέτα, δημιουργεί βεβαιότητα.

Βεβαιότητα γι αυτό που απο την αρχή υποψιαστήκαμε: Μεθόδευση της οικιστικής ανάπτυξης στον Υμηττό. Η κατασκευή οδικών έργων σε όλες τις ζώνες του Υμηττού, σε συνδιασμό με τις επιτρεπόμενες χρήσεις κοινοφελών έργων, εκπαιδευτηρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ μέσα στο στρατόπεδο, δίνει το έναυσμα στους πάσης φύσεως καταπατητές, να εκεταλλευτούν οποιοδήποτε κομμάτι του φιλέτου Υμηττού, διότι απλά, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, σε μερικά χρόνια θα νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα κτίσματα. Οι κατοικίες μέσα στο στρατόπεδο, στη Β Ζώνη Υμηττού θα ακολουθηθούν απο αυθαίρετες ...

 

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ για να σωθεί ο Υμηττός είναι η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗΣ. Το Π.Δ. Υμηττού πρέπει να χαρακτηρίσει το βουνό Εθνικό Δρυμό ή Εθνικό Πάρκο και να αναλάβει  τη διαχείρησή του ένας φορέας που να διαχειρίζεται μόνο τον Υμηττό. Τώρα ανήκει στο δασαρχείο Πεντέλης, το οποίο ήδη είναι ανεπαρκές για την Πεντέλη...

Εφόσον γίνουν τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ δε χρειάζονται οιαδήποτε οδικά έργα.

 

Ο σχεδιασμός των Νέων Αυτοκινητόδρομων "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ"

για την οικιστική ανάπτυξη του Υμηττού.

 

Το μέχρι σήμερα Προεδρικό διάταγμα χωρίζει τον Υμηττό σε δύο Ζώνες χρήσεων γής. Την Α και τη Β.

Τώρα μεθοδεύεται τροποποίηση του Προεδρικού διατάγματος,(ήδη εγκρίθηκε απο τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) 

για να αλλάξουν οι Ζώνες χρήσης γής, 

 να μπορέσουν να κατασκευαστούν οι δρόμοι, όπως έχουν σχεδιαστεί,

να νομιμοποιηθούν αυθαίρετα κτίσματα,

να υπάρχει δυνατότητα να κτιστούν κι άλλα (μέχρι και στην Ζώνη Α1 προτείνεται να μπορούν να κτιστούν αναψυκτήρια )

και να ανοίξει η "κερκόπορτα" για την οικιστική αναπτυξη

του Υμηττού.

Περισσότερες λεπτομέρειες βλέπε παρακάτω, στην ενότητα "Προεδρικό Διάταγμα "

 

Ο Υμηττός έχει χαρακτηριστεί σαν περιοχή NATURA 2000

(Υμηττός- Αισθητικό Δάσος Καισαριανής- Λίμνη Βουλιαγμενης)

GR 3000006, οπότε ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή,

στη χάραξη και κατασκευή έργων.

 

Οι Νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής, είναι ένα σύνολο οδικών έργων,

που αφορά πολλούς τομείς (μεταφορών, χωροταξικού σχεδιασμού, χρήσης γής) και γι αυτό ζητάμε να γίνει

Στρατηγική Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων,

σύμφωνα με Ευρωπαική Οδηγία.

Δημοσιεύουμε την επιστολή που έχουμε στείλει στην Ευρωπαική Επιτροπή Περιβάλλοντος και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς

για το λογο αυτό.

Την επιστολή αυτή προσυπογράφει και η Διαδημοτική Συντονιστική Επιτροπή για την Προστασία του Υμηττού. -..pdf

 

Mπορείτε να πληροφορηθείτε για όλες τις ενέργειές μας, για τους Νέους Αυτοοκινητοδρόμους και να διαβάσετε τις επιστολές, τα φυλλάδια και ό,τι έντυπο υλικό έχουμε κυκλοφορήσει για το συγκεκριμένο θέμα στην ενότητα ¨ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ¨¨

Αποσπάσματα απο τη Μελέτη του έργου:

«Οι σημαντικότερες επιπτώσεις

στο τοπίο αφορούν στη διαμόρφω-

ση του σύνθετου κόμβου Σακέτα (Βύρωνας)και στη διαμόρφωση

του Μετωπικού Σταθμού Διοδίων ( Ηλιούπολη)…

«…Ιδιαιτέρως σημαντικές αναμένε

ται να είναι οι επιπτώσεις από την κατασκευή του έργου στην περιοχή

του αισθητικού δάσους Καισαριανής

εντός του οποίου προτείνεται η κατασκευή του Α/Κ Σακέτα, μέρος

 του επιφανειακού τμήματος της ΝΔΠΛΥ…Οι επιπτώσεις που θα προκληθούν από την κατασκευή του Α/Κ Σακέτα και της εισόδου της σήραγγας Υμηττού στα πευκοδάση που φύονται στην εν λόγω περιοχή του Υμηττού, αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σημαντικές και μη αναστρέψιμες...»

 

«…εντός της περιοχής του Α/Κ

Σακέτα εκτιμάται ότι φύονται συνολικά περί τα 3800 δέντρα και  υψηλόκορμοι θάμνοι. Για την κατασκευή του κόμβου θα απαι

τηθεί η αποψίλωση της υφιστά -μενης φυσικής βλάστησης…»

 

«..θα απαιτηθεί η αποψίλωση

130 υψηλόκορμων δέντρων…»

 

«…Η παρουσία του μελετώμενου οδικού άξονα με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητοδρόμου,

δρα ως ένας άξονας παρεμπόδι

σης της απρόσκοπτης οικολογι-

κής λειτουργίας της πανίδας και ιδιαίτερα της ορνιθοπανίδας…Η διακοπή της ελευθεροεποικοινω-

νίας των ζώων αποτελεί αρνητική επίπτωση στα είδη της πανίδας

κατά τη λειτουργία του έργου…

 

…Ακόμα, από τις σημαντικότερες,

 θα είναι ο κατακερματισμός των οικοσυστημάτων, ενώ έμμεσες

επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, την χλωρίδα και την πανίδα προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση κα το θόρυβο…»

 

«…Από Α/Κ Μεσογείων έως την παραλία της Αγ. Μαρίνας, (στην παραλιακή λεωφόρο Σουνίου)…

ο οδικός άξονας οδέυει κυρίως

στους πρόποδες του Υμηττού

( Β’ Ζώνη)…

… θα διέρχεται από έκταση η οποία σύμφωνα με την Ζ.Ο.Ε είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή προστασίας του ορεινού όγκου

του Υμηττού. Επίσης, τμήμα

του έργου διέρχεται εντός της

Ζώνης Β2

(μέσης προστασίας και αρχαιολογι

κών χώρων), ενώ στη συνέχεια η χάραξη του δρόμου διέρχεται

εντός Ζώνης Α (περιοχή πράσι

νου)…»

 

 

 

 

 

 

 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑ

Η κατασκευή των Νέων Αυτοκινητοδρόμων απαιτεί (σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου), την αποψίλωση 3800 δέντρων και υψηλόκορμων θάμνων, στο στρατόπεδο του Σακέτα στο Βύρωνα, οπότε καταστρέφεται το αισθητικό δάσος της Καισαριανής, την αποψίλωση130 υψηλόκορμων δέντρων για να γίνει ο Α/Κ στην Κύπρου (θα εξαφανιστεί το παρκάκι) και η συμφορά συνεχίζεται και στην Ανατολική μεριά του Υμηττού όπου δεν υπάρχει υπόγειο κομμάτι, βλέπε χάρτη.  08xriseiseyryteris.jpg

Επίσης διερχεται μέσα απο τη Ζώνη Β και τη Ζώνη Α του Υμηττού, βλέπε παρακάτω στην ενοτητα "Προεδρικό Διάταγμα" , για να δείτε τί σημαίνει αυτό,  καθώς επίσης και απο αρχαιολογικούς χώρους. Παραπλεύρως παραθέτουμε αποσπάσματα απο την ίδια τη μελέτη του έργου .

 

                           ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ  

Οι τροποποιήσεις που προτείνονται είναι:

βλέπε Απόφαση ΟΡΣΑ --...pdf

1.Nα χωριστεί ο Υμηττός σε οκτώ Ζώνες  XARTHSPROTEINZONON.jpg   (Α1, Α2, Β1, Β2, Β3, Β4, Ε1, Ε2), σελ. 2

2. Επιτρέπονται απο αναψυκτήρια μικρής κλίμακας στη ζώνη Α1 (όπως ισχύει για όλη τη Ζώνη Α τώρα), μέχρι πάρκο κεραιών με εγκαταστάσεις τεχνικής υποδομής και ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ σε ΟΛΕΣ τις Ζώνες.

Βεβαίως σε όλες τις ζώνες επιτρέπονται διάφορες χρήσεις, (βλέπε σελ. 2,3 της απόφασης), οι οποίες σε συνδιασμό με την κατασκευή των Νεων αυτοκινητοδρόμων και όποιων άλλων απαραίτητων οδικών έργων, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, για την οικιστική ανάπτυξη του Υμηττού.

Μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της μετακίνησής μας συνδιάζοντας:

 Υπόγειους δρόμους και κόμβους,

Μεγαλύτερη ανάπτυξη των μέσων Σταθερής τροχιάς

Αύξηση των λεωφορειολωρίδων και των ποδηλατόδρομων.

Μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματά μας, με απόλυτο ΣΕΒΑΣΜΟ στο περιβάλλον και τις ζωές μας.

  Ο ΥΜΗΤΤΟΣ να χαρακτηριστεί ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και να επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες χρήσεις για την προστασία του.

Να απαγορευτεί ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη χρήση, για να κοπούν οι καταπατήσεις και οι "τυχαίες" πυρκαγιές.