08 Oproepjes / berichtjes (algemeen)

    "Onderhandelen, overleggen en gezamenlijk tot oplossingen komen zat er (met al dat autisme) bij ons thuis natuurlijk niet in. Nu word ik als begin-twintig-jarige geacht me wèl staande te houden, en liefst een beetje productief mee te draaien, in deze maatschappij. En dat wil ik ook graag! Maar hoe doe ik dat als ik al deze - en andere - daarvoor benodigde vaardigheden (nog) niet heb kunnen ontwikkelen? Moet ik nu mijzelf deze vaardigheden aanleren, terwijl niemand ze mij ooit aangeleerd heeft? Normaal gesproken kan je iemand toch alleen dingen aanleren die je zelf ooit hebt geleerd? Dus hoe kan ik mijzelf dan de dingen aanleren die ik nu juist zèlf niet kan? En dat dan óók nog eens terwijl ik ondertussen gewoon mee moet draaien in de maatschappij? Dat is toch eigenlijk een onmogelijke opgave??"


Laat het weten
 
Heb je een vader en/of een moeder met autisme en heb je behoefte aan:
- één op één lotgenotencontact; een luisterend oor, iemand bij wie je jouw verhaal
  kwijt kunt die weet waar je het over hebt, en die zelf kan aangeven hoe hij of zij
  met bepaalde situaties om gaat?

- groepsgewijs lotgenotencontact?

- een therapeut met verstand van autisme en (vooral) wat dat betekent voor de
  naasten?
- iets anders dat rechtstreeks te maken heeft met het hebben van een vader en/of
  moeder met autisme?

 

Of heb je (of weet je) een aanbod op één van de bovenstaande gebieden? Als instelling, onderneming of particulier?

 

Laat het weten via KAsper!

 

Door elkaar te laten weten waar wij behoefte aan hebben en wat wij voor anderen zouden kunnen doen kunnen wij elkaar vinden!

 

KAsper zal proberen de kwaliteit van het aangebodene zo goed mogelijk te ‘monitoren’; het blijft echter ieders eigen verantwoordelijkheid en keuze hoe omgegaan wordt met datgene wat aangeboden c.q. gevraagd wordt!

 

Berichten voor de categorie ‘Vraag & aanbod’ kunnen aan KAsper worden doorgegeven via e-mail: KAsper.nederland@gmail.com.
Zoon of dochter van een ouder met autisme? Van een vader met autisme of een moeder met autisme? Kind van een autistische ouder of beide ouders autistisch?
 
KAsper: voor - jonge en volwassen - kinderen van ouders met autisme.  © 

Subpagina''s (3): 1. Aanbod 2. Vraag 3. Overig
Comments