Kick off aktiviteter förslag på roliga och uppskattade aktiviter

Idéer till kick off, firmafest och konferensDags för Kick off eller dags att fira av en period under året? På en kick off har man möjlighet att samlas kring aktiviteter och umgås med alla på avdelningen eller i företaget på ett mer avslappnat och informellt sätt. Genom teambuilding och samarbetsaktiviteter kan man skapa en bra känsla av tillhörighet och sammanhållning så att man kan bygga vidare på avdelningens eller företagets målsättning och visioner. Ett bra sätt för chefen att samla alla medarbetare och jobba på gruppkänslan.

En digital tipspromenad med hjälp av mobilen som man gör tillsammans men man skickar in sina svar via mobilen. Svaren rättas automatisk och en del av utmaningen blir att hitta frågorna. Facit får arrangören i form av en pdf fil.
T ex Jorden runt på 80 minuter en uppskattade kick off aktivitet med resetema där man tävlar i resekunskaper med en frågesport i mobilen. Rolig lagtävling som är perfekt som teambuilding.
Eller Spionjakten där man tävlar i lag med hjälp av mobilen i en jakt på de ryska spionerna.

Andra uppskattade förslag till aktiviteter är t ex
Mordmysterier och mordgåtor som ska lösas av gruppen.
Eller musikquiz med afterwork tema eller resetema.

Aktiviteter för en lyckad kick off
Det är lättare att få folk att slappna av prata och samarbeta om man har en aktivitet som ska genomföras eller något klurigt som ska lösas. Aktiviteterna bör varieras så man inte har samma sak på flera kick off tillfällen. Det ställer lite krav på arrangören alltså att överraska och förvåna deltagarna i kick offen.

Kick off aktiviteter
Klassiska kick off aktiviteter är lagtävlingar, femkamper, RIB båt, vinprovningar, matlagningsaktiviteter och listan kan göras oändlig. Fundera på vad som kan passa gruppen som ni tar ut på en kick off. Vad vill ni uppnå? 


För en lyckad kick off med aktiviteter gäller det att välja något positivt men också något som de flesta kan relatera till. Populära och uppskattade aktiviteter är t ex frågesporter med resetema,
musikquiz och olika tävlingar där man tävlar i lag i good teambuilding anda.
Behöver du inspiration till aktiviteter till kickoff och företagsfest? Här hittar du 44 st olika aktiviteter till kick off och teambuilding evenemang. De är välbeprövade och mycket uppskattade.
Så här väljer du lyckade aktiviteter till kick off och företagsevent.

1) Säsong styr om ni är inne eller utomhus
2) Antal deltagare i kick offen styr också vilken sorts aktiviteter
3) Tillgång till musikanläggning eller liknande för att då köra musikquiz mm
4) Mixen på deltagarna i kick offen eller eventet.
Att lösa kluriga problem brukar både vara bra team building och dessutom vara mycket uppskattat bland gästerna. Det kan vara allt från mordmysterier till roliga Escape room games.


After Work
När man ska kicka igång arbetsplatsen efter Påsken så finns det inget roligare och mer effektivt än en härlig workshop som avslutas med en Afterwork.
På själva Afterworken är det populärt med medryckande musikquiz.
Många gånger brukar det bli ont om tid när det gäller att få till allting från maten, utsmyckningen och lekarna och då kan man enkelt spara tid genom
att köpa ett färdigt After Work musikquiz som garanterat blir en lyckad festlek på tillställningen.

halloween lekar barn
Halloweenquiz
Skrämmande fyndigt Halloweenquiz till höstfesten! 27 blandade Halloween frågor, inkl. 11 musikfrågor - om alla ruskigheter som kan förknippas med Halloween. Lys upp hösten med en Halloweenfest, med vårt quiz är halva jobbet gjort. Lägg till lite god mat och en pumpalykta - voilà!
Läs mer och beställ Halloweenquizet med Halloween frågor här>>
halloween lek vuxna
Mordmysterium: Mordet på Mystery Manor
Mordet på Mystery Manor är en klurig, rolig och enkelt genomförbar mordgåta till middagen. Mordet på Mystery Manor kräver ingen utklädning eller skådespelarinsatser av gästerna utan är ett klurigt mordmysterium som alla, oavsett antal gäster, kan vara med och lösa.
Beställ mordmysteriet, Mordet på Mystery Manor här>>
halloween aktivitet vuxna
Mordmysterium: Mordet på Pensionat Geisthof
NYHET - PERFEKT LEK FÖR VUXNA TILL HALLOWEEN!
Välkommen till det avlägsna pensionat Geisthof! Stormen rasar, intrigerna tätnar och ett fruktansvärt mord begås! Under en spännande kväll ska dina gäster lösa den mustiga mordgåtan med hjälp av iakttagelseförmåga, fantasi och logik. Allt du behöver finns i produkten - Inga andra förberedelser behövs!
Läs mer och beställ mordmysteriet>>

3 godsaker till julbordet på bara 10 minuter och hur du lägger in din egen sill!

Adventstider ska firas med glöggfest - här får du tipsen om hur!

Att ordna julfest kan vara enkelt, allt från adventsfika till grötgille. 
Julfest>> 

Jul, jul strålande jul - men var kommer alla jultraditioner ifrån? 
Jultraditioner och jullekar>>

Massvis med recept för julbaket och julgodiset. Ordna julpyssel för hela familjen!

Massvis med julpyssel och julföljetong med ditt barn som huvudperson.

 

Sommarquiz 2014
NYHET!
Sommar 2014! Här har du quizet som maxar sommarstämningen! Qiuzet är uppbyggt kring de älskade sommarlåtarna, och frågorna är roliga, fyndiga, aktuella och riktigt, riktigt somriga. Spotify spellista ingår. Förgyll grillkvällen eller sommarfesten med en riktigt rolig frågesport.
Läs mer och beställ sommarquizet här>>
Vinprovning: Prova rosé!
NYHET!
Prova rosévin - med vännerna - hemma! Enkelt, trevligt och opretentiöst. Du får allt som behövs - värdguide, vinrekommendationer, fina provningsblad, glasmanschetter och vinprovningsguide.Prova 3 roséviner från 3 kontinenter.
Läs mer och beställ vinprovningen här>>
Quiz: Fotbollsfeber!
NYHET!
En riktigt rolig och fyndig frågesport om fotbolls-VM 2014. Frågorna är inte bara för fotbollstokiga utan även andra kunskaper behövs. 26 frågor varav 9 musikfrågor, handlar om allt du kan förknippa med VM. Ladda upp inför en spännande match med en egen tävling!
Läs mer och beställ quizet här>>
Mordmysterium: Mord vid Midsommar
NYHET!
Tycker du om engelska "mysdeckare"? Då ska du bjuda dina gäster på en mordgåta i samma anda! Följ med och fira Midsommar på familjen Pamps sommarnöje. Här finns spöken som visar sig i den ljusa sommarnatten, intriger, kärlek, svek och inte minst - ett mystiskt mord begås! Vem är mördaren?
Läs mer och beställ mordmysteriet>>
Poängjakt till grillfesten
NYHET!
Krydda grillfesten med en superrolig poängjakt med tema grill! Låt gästerna anta 10 kluriga och roliga utmaningar medan du sköter grillen. Kunskaper, logik, klurighet och fantasi sätts på prov - liksom smaklökarna! Du får nästan allt som behövs, enkelt att fixa - superkul för dina gäster!
Läs mer och beställ poängjakten>>
Skattjakt för barnen UTOMHUS
En riktigt rolig skattjakt för barnen, som hålls utomhus. Fungerar i trädgården, på gården eller i parken och på lekplatsen. Du får allt färdigt, lägger till lite enkel rekvisita och skattjakten är snabbt ordnad. Perfekt för att roa de yngre gästerna på en fest.
Beställ skattjakten här>>
Musikquiz: Sommarhits
Ingenting skapar så mycket känsla som musik! Maxa sommarkänslan med detta härliga musikquiz laddat med 34 älskade och uttjatade sommarhits och fyndiga, somriga följdfrågor. Perfekt till grillfesten! Du får spellista och följdfrågor; allt färdigt att använda omedelbums.
Beställ musikquizet här>
Tipspromenad tema Sommar, sommar, sommar
En tipsrunda som passar utmärkt till sommarens alla fester, från sommarbröllopet till grillfesten. En tipspromenad som smakar päronsplit och ljuder av Tomas Ledin - och ger garanterad sommarkänsla! Du får 22 färdiga frågor, bara att sätta upp och aktiviteten till festen är fixad!
Beställ och ladda ner tipspromenaden>>
Fira jämt! Tipspromenad / quiz till födelsedagen
Förgyll födelsedagsfirandet med en kul tipspromenad eller quiz, du väljer hur du använder produkten som innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet för dagen - 30, 40, 50, 60 eller 70! Frågorna är varierande, kul och riktigt fyndiga!
Fira 30 >> Fira 60>>
Fira 40 >> Fira 70>>
Fira 50 >>  


Tips på julklappar till farmor, julklappar till farfar och julklappar till mormor och julklappar till morfar hittar du hos Till Mina Barnbarn.se
Andra roliga aktiviteter till festen!
Fler tips för festen med allt från musikquiz på tema till vinprovningar och spännande mordmysterier hittar du hos www.grapevine.nu - bara att välja, köpa och ladda ner. Det är enkelt för dig att ordna en unik fest eller middag - och jättekul för dina gäster!
Frågesport: Vart är vi på väg?
Med resefrågesporten "Vart är vi på väg?" får du snabbt och enkelt klurig och rolig underhållning till festen. Du får 12 resmål med kluriga ledtrådar och lika många musikfrågor. Allt är komplett med frågor, facit, svarsformulär och spotifyspellista.
Läs mer och beställ frågesporten>>
Frågesporter till temafesten
Superroliga frågesporter som gör temafesten. 70-, 80- eller 90-talets musik, film, världshändelser, sport och mycket mer. Quizen är kompletta med svarsformulär och facit och spotifyspellista för musikfrågorna.
Beställ 70-talsquiz>>
Beställ 80-talsquiz>>
Beställ 90-talsquiz>>
Champagneprovning: 3 champagner under 300 kr
Ordna champagneprovning! Enkelt att genomföra, trevligt och opretentiöst. Njut av champagne tillsammans och lär något nytt! Ett färdigt koncept med allt du behöver och allt du vill veta. Med Grapevines unika provningsblad. Det enda du behöver göra är att skriva ut provningen och köpa de tre angivna champagnerna och korka upp!
Beställ champagneprovningen>>
Lös ett alldeles eget mordmysterium!
Mordmysterium: Teatermordet
I Teatermordet bjuder teaterdirektör Arneflo in till glittrande premiärfest! Ett avancerat och fantastiskt roligt mordmysterium för 11-15 personer, där alla deltagare spelar en roll. Inkluderar värdguide, rollbeskrivningar, manus, rekvisita och allt annat som behövs för en otroligt spännande kväll!
Beställ Mordmysteriet: Teatermordet här>>
Faraos förbannelse - Mordmysterium i Dödens dal
Ett spännande mordmysterium som inte kräver skådespelarinsatser eller utklädning av deltagarna. Spännande, roligt och klurigt till middagen! Vi beger oss till Dödens dal där faraos förbannelse vilar över de arkeologiska utgrävningarna...
Beställ Mordmysteriet i Dödens dal: Faraos förbannelse här>>
Mordmysterium: Mordet på Mystery Manor
Mordet på Mystery Manor är en klurig, rolig och enkelt genomförbar mordgåta till middagen. Mordet på Mystery Manor kräver ingen utklädning eller skådespelarinsatser av gästerna utan är ett klurigt mordmysterium som alla, oavsett antal gäster, kan vara med och lösa.
Beställ mordmysteriet, Mordet på Mystery Manor här>>En serie av aktiviteter
Ofta handlar en kick off om en aktiv tid på 4-6 timmar och det kan gå rätt mycket pengar om man inte har en smart plan. Genom att blanda fysisk och spänningsaktiviteter t ex go kart med aktiviteter där man måste använda de små grå, tex en frågesport, skattjakt eller ett pubquiz så får alla i gruppen ut något fint av kick offen. Alla får en möjlighet att glänsa fast vid olika tillfällen.

Vilka aktiviteter till kick offen passar just er grupp?
Är det chokladprovning, bowling, vinprovning, ostprovning, kajakpaddling, casino och poker, femkamp, go cart, folkrace, segway, golf, boule, klättra på klättervägg.

Genom att välja en ny aktivitet som inte så många av deltagarna har provat kommer alla i samma sits med en viss osäkerhet inför en helt ny utmaning.

Oavsett vilka aktiviteter ni väljer på kick offen så kan det vara bra att lägga till några egna mellanaktiviteter tex en frågesport eller pubquiz eller rent av en poängjakt så att kick offen blir mer en bara en aktiviteter.

Fira 40! Tipspromenad / quiz till 40-årsfesten
Förgyll 40-års firandet med en kul tipspromenad eller quiz, du väljer hur du använder produkten som innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet 40! Frågorna är mycket varierande, kul och riktigt fyndiga!
Beställ här>>
Fira 50! Tipspromenad / quiz till 50-årsfesten
Dags att fira 50!? Vår tipspromenad / quiz till 50-års festen innehåller 15 kluriga och riktigt fyndiga frågor som alla på ett eller annat sätt handlar om talet 50! Frågorna sträcker sig över en stor variation av ämnen, från film och musik till geografi och historia. Fyndigt, roligt, underhållande!
Beställ här>
Fira 60! Tipspromenad / quiz till 60-årsfesten
Dags att fira 60!? Både på en större fest och en mindre tillställning kan det passa bra med en riktigt fyndig tipspromenad eller ett quiz på dagens tema - talet 60! Fyndigt, roligt och underhållande med varierade frågor om många olika ämnen.
Beställ här>>
Här hittar du ett stort antal färdiga frågesporter, musikquiz, tipspromenader och poängjakter lämpliga som aktiviteter på er kick off. http://www.grapevine.nu