Ohjelma


Keskuspuistokarnevaaliin 24.4. klo. 11-15

Ilmoittaudu: keskuspuistoryhma@gmail.com

Tapahtuma on osa Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa

Noin kymmenen kaupunginosayhdistystä eri puolilla puistoa, jakamassa tietoa omasta toiminnastaan, yleiskaavasta ja Keskuspuistosta sekä keräämässä nimiä adressiin.  KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO HELSINKIIN! -ryhmä kertoo toiminnastaan ja kansallisesta kaupunkipuistosta ja keräävät nimiä adressiin Pirkkolassa, Laakson alueella ja Maunulan majalla.


Haltiala:
Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys TRINGA ry: kanssa rakennetaan linnunpönttöjä. Paikalla myös Vihreät naiset.

Paloheinän ulkoilumaja:
PALOHEINÄN-TORPPARINMÄEN KAUPUNGINOSAYHDISTYS jakaa tietoa toiminnastaan, yleiskaavasta ja Keskuspuistosta sekä kerää nimiä adressiin Paloheinän majalla, mukana myös PRO TUOMARINKYLÄ. Myös PALOHEINÄ GOLFILLA kerätään nimiä adressiin.
Helsinki Trail Runners ja Runner's high järjestävät polkulenkin Keskuspuiston maastossa, lähtö Paloheinän ulkoilumajalta klo 11. Lenkki on kaikille ilmainen ja avoin ja kesto noin 1,5 tuntia. Tarjolla 2-3 eri vauhtiryhmää.

Pitkäkoski:
KESKUSPUISTON PUOLESTA ry Pitkäkosken majalla jakamassa tietoa toiminnastaan, yleiskaavasta ja Keskuspuistosta sekä keräämässä nimiä adressiin Paloheinässä. Ulkoilumaja avoinna.

Pakila:
Elontien Palstaviljelijät ry talkoilevat ja keräävät nimiä adressiin Elontien viljelypalstoilla

Pirkkolan urheilupuisto:
PIRKKOLAN OMAKOTIYHDISTYS jakaa tietoa toiminnastaan, yleiskaavasta ja Keskuspuistosta sekä kerää nimiä adressiin Pirkkolanmetsässä lähellä Pirkkolantien ja Hämeenlinnanväylän risteystä. LUONTO-LIITON metsälähettiläs ja luontoelämyksiä lapsille. Metsälauluhetki klo 11.30. Mazhar Albekoglun nukketeatteria lapsille klo 12 ja 12.45. Puolueiden teltat (ainakin Perussuomalaiset, SKP, Demarit ja Vihreät). Paikalla myös Kansallinen kaupunkipuisto -liike, joka jakaa tietoa kansallisen kaupunkipuiston mahdollisuuksista Helsingissä ja kerää nimiä kuntalaisaloitteeseen Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin.

Haaga:
Pohjois-Haaga-Seura kerää nimiä adressiin ja esitelee yleiskaavaa kävelysillalla, joka johtaa Pirkkolasta Hämeenlinnanväylän yli kohti Kannelmäkeä.

Kivihaka:
Kivihaan viljelijät ry palstoillaan Kivihaassa, grillikauden avaus karnevaalihengessä, omat makkarat mukaan! Mukana myös PRO HAAGA keräämässä nimiä adressiin.

Maunulan Maja:
Luonto-Liitosn infopiste Maunulan majalla. Ohjelmassa metsälähettiläs- ja kerhonohjaajatoimintaa sekä opastettuja retkiä lähiympäristöön: klo 11 liito-oravaretki, klo 12 kevätseurantaretki, klo 13 liito-oravaretki, klo 14 kevätseurantaretki. Retken kesto alle tunti, halutessaan innokkaimmat ehtivät mukaan seuraavalle retkelle.Liito-oravaretkellä tutustutaan lajiin ja etsitään merkkejä alueella asustelevista liito-oravista. Kevätseurantaretkellä tutkitaan kevään etenemistä ja havainnoidaan Luonto-Liiton kevätseurantakampanjan kohdelajeja.
KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO HELSINKIIN! -ryhmä on myös mukana.

Maunulan Luontopolku/ent. Hyppyrimäen lähellä:
KIERTÄVÄ LUONTOKOULU NAAKKA tarjoaa elämysseikkailurasteja - kivaa kaiken ikäisille Maunulanmetsässä.
Samassa paikassa hyppyrimäen lähellä KOIVIKKOTIEN RIVITALOJEN VÄKI jakaa tietoa alueesta ja kaavoituksesta. Mikael H & Siberians esiintyy klo. 12.00. Grillikin on kuumana, nappaa makkara matkaan tai tule grillaamaan omia herkkujasi.

Maunula Elänten hautuumaa:
GEOKÄTKÖILIJÄT liikkeelle! Geokätköilijä Jari Lehtonen vetää alle tunnin mittaisen fillariretken, joka lähtee Pienläinten hautausmaan viereiseltä parkkipaikalta klo 12. Mukaan tarvitset polkupyörän ja kännykän jossa on GPS (jos sellaista ei ole, voi seurata muita). Linkki geokätkön tietoihin: http://coord.info/GC6CZDR

Metsälä/Maunula:
Metsälä-Seura ja Oulunkylän (Maunula) rivitalojen asukastoimikunta PiLiPaM järjestävät Pirttipolunpuistossa Maunulassa pop-up kahvilan. Lapsille on saappaanheittoa ja leijan lennätystä ( jos tuulee). Käytössä kiikarit ja kaukoputki. Tietoa Keskuspuistosta ja nimien keruuta adressiin.
HUOM! n. klo.  12.00 - 12.30 lauluntekijä ja Trubaduuri Pirjo Sipi esiintyy. kts. video  Esityksen jälkeen n. 12.30 tapahtumapisteeltä lähtee pyöräretki joka etsii viheryhteyttä Kumpulaan. Reitti noudattelee Kumpulanpuron vartta ja päätyy Vanhankaupunginlahden rantaan. Retken kesto n. 1 1/2 - 2 h. Vetäjänä Olli Hakanen.

Ruskeasuo:
RUSKEASUO-SEURAN, MEILAHTI-SEURAN ja MEILAHDEN SEURAKUNNAN pisteellä entisen Tenholantien kohdalla, viljelypalstojen lähellä mehupiste ja tietoa toimijoista.

Laakso:
Helsingin luonnonsuojeluyhdistys HELSY ry järjestää siivoustalkoot Laakson alueella. Mukana myös SLL:n Uudenmaan piirin toimijoita. Kokoontumispaikkana puistoalue Mannerheimintien ja Lääkärinkadun risteyksen koillispuolella. Jaossa tietoa kaavatilanteesta ja luonnonarvoista sekä uusinta City-Huuhkaja -lehteä. KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO HELSINKIIN! -ryhmä on myös mukana.

Lisäksi:
HouseMouse-lifestylemyymälä ja valokuvaamo myy intiaanien saskatone-marjamehua, länsiafrikkalaista ataya-teetä ja pähkinäisiä accara-palleroita. Puhetta myös suomalaisista metsäpuutarhoista.
Helsinki Wild Foods jakaa villiyrttitietoutta ja pitää minivilliyrttiretkiä.

Comments