Kerékpár alkatrész - Kerékpár szerviz

A kerékpározás technikai sportág, még a hobbikerékpáros is ki van szolgáltatva a technika, avagy a szervizelő ördögének. Persze, a bringások ettől függetlenül két táborra oszlanak: a mechanikai szerkezetek és a technikai vívmányok iránt fogékonyak bizony-bizony érdeklődnek a kerékpár karbantartása, továbbá teljesítményének maximalizálása iránt. Ezzel ellentétben a hobbikerékpárosok az őket kiszolgáló eszközként tekintenek a bringára, és a legkisebb hibával is a szervibe viszik azt.

De mégis, milyen gyakran kell szervizeltetned kerékpárod? 

A valódi válasz arra, hogy milyen gyakran kell, attól függ, hogy mennyit utazol a kétkerekűddel. A legtöbb ember számára az éves ellenőrzés lehet a kerékpár fenntartásának összes igénye, míg mások, akik intenzívebben kihasználják az eszközt, és rengeteg kilométert letekernek, évi kétszeri ellenőrzésre kell vinniük járgányuk. És természetesen ha azt gyanítjuk, hogy kerékpárunkkal valami nincs rendben, esetleg elkopott egy kerékpár alkatrész, szükség szerint vigyük be egy szervizbe, szakemberhez. A rendszeres éves ellenőrzések során a tapasztalt személyzet megvizsgálja, beállítja, javítja, megkeni vagy kicseréli a szükséges keréktárcsákat, gumiabroncsokat, kerékcsapágyakat, váltókarokat, karokat, fékbetéteket, féknyergeket és kábelrendszert. Mindezek mellett pedig egy szakember az adott évszakra is képes felkészíteni kerékpárod, hogy az időtálló legyen és maximális teljesítményen fusson.

No, de természetesen azok is megérthetők, akik saját maguk javítják és tartják karban a kerékpárt. Ebben az esetben pusztán a szükséges kerékpár alkatrész és a kellő szakértelem, tapasztalat a feltétele a sikeres javításnak. Mindkét álláspont érthető: nem érdemes mindenkinek a kerékpár-karbantartás összes apró-cseprő fortélyát elsajátítani, bár bizonyos egyszerű feladatok megoldása praktikusabbá teheti eszközünk használatát. Mint ahogy lakásunkban a lámpák izzóinak saját kezű kicserélése is hasznos ismeret, kerékpárunkon a gumifoltozás vagy a lánc rendszeres kenése sem felesleges tudás. A defekt esetén szükséges teendőket egy külön cikkben részletezzük, ám a helyes lánctisztítás folyamatát most elmondjuk. Ehhez használjunk száraz géprongyot, vagy egy erre a célra kifejlesztett láncmosó folyadékot.

Hogyan kezdjünk neki? 

A lánc, váltó által feszített alsó részére kell markolni a ronggyal, és hátrafelé kell forgatni a hajtókart. Persze, figyeljünk arra is, hogy a lánc ne mozduljon ki oldalirányba, mert akkor bizony leeshet. Tisztítás után pár üres fordulatot nem árt tekernünk, főként az esetleges félreváltás miatt. A tisztítást követően azonnal egy erre a célra alkalmas olajjal kenjünk be a kerékpár láncát. A megfelelő láncolaj ismérve: biológiailag lebomlik, ellenáll az időjárási viszontagságoknak (UV, eső), és könnyen beivódik a lánc szemei közé. Figyelem: étolaj, kacsazsír, WD40 nem alkalmas rá! Viszont ezt egy szakboltban, de akár egy kerékpár szakbolt, kerékpár alkatrész bolt oldalán is berendelhetjük. Készen is vagyunk!