Hogyan használja a kerékpárlámpát a magyar?

Gyakran elítélik a kerékpáros társadalmat, már-már közhellyé alakult, hogy nem tartják be a KRESZ-t, szabálytalankodnak, nem megfelelően felszereltek a bringák és nem használják a világító kiegészítőket. Feltevődik a kérdés, hogy ez tényleg a valóság, vagy netán ez is csak megszokás és valóban képtelenek vagyunk a think out of box gondolkodásra? Tényleg kevesen használnák a kerékpár alkatrész gyanánt rögzíthető lámpát? Éppen ellenkezőleg! Magyarország 68 pontján több, mint 1200 kerékpározót számoltak össze a Magyar Kerékpárosklub önkéntesei az ORFK-OBB támogatásával szervezett akció alkalmával november közepén. Céljuk a „kivilágítatlan bringások” közhely igazságának kutatása, és bizony meglepő adatokkal szolgálhatnak. A kerékpárosok közel 80 százaléka használta lámpáját, ez pedig még nagyobb arányt mutatott Budapesten, ahol még 5 százalékkal többen közlekedtek az előírásoknak megfelelően. Az akció eredményeit figyelembe véve megfigyelhető az a tendencia is, hogy minél nagyobb egy város, a bringások annál inkább ragaszkodnak a lámpa használatához.

A biciklis közösségi lámpaszámlálást 2011-ben indították, számol be róla a Magyar Kerékpárosklub honlapján. Mindezt a Critical Mass közösségében tették, azóta pedig minden év tavaszán és őszén megtartják az országos akciót. Március végén és november közepén az önkéntesek az egyénileg elvállalt helyeken a húsz perc alatt elhaladó bringásokat jegyzik. A kerékpárosklub ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az adatok nem reprezentatívak, ám hiánypótlóak olyan társadalomban, ahol igencsak magas a bringásokkal szembeni előítélet.

Mint fogalmaznak, a 11 mérés során most kapták a legjobb eredményt. Az országos adatok ugyanakkor 2015 és 2016 fordulójában romlottak csak. Ezt azzal magyarázzák, hogy korábbiaknál magasabb számú vidéki mérést hajtottak végre. Mint már említettük, a települések méretének növekedésével a lámpahasználatban (mely nélkülözhetetlen kerékpár alkatrész) is magasabb számokat kaptak a mérések során. A budapesti 84.5%-os, és a 100 ezres lakosságú, nagyobb városok 76.6%-os tökéletes kivilágítási aránya is az eddigi legjobb adat településtípusok szerint.

Az országban megszámolt 1284 kerékpárosból 995-en elől és hátul is használták a kivilágítást, csupán 9.7%-uk nem rendelkezett semmilyen lámpával. Továbbá, a bringások 7.3%-nak csak első és 5.5%-nak csak hátsó lámpája világított. A Budapest 28 pontján megszámolt 621 bringa 525 darab rendelkezett az előírt világítással, és csak 34 kerékpár volt teljesen „sötét”. Budapesten 5.2% gurult csak hátsó, és 4.8% csak első lámpával a november 15-én az este 19 óra utáni 20 percben.

Van tehát kerékpár kiegészítő, kerékpár alkatrész mely bizony nélkülözhetetlen.