Nieuws

Hulp gevraagd bij Kracht en Vlugheid!

Beste ouder /verzorger,

Het nieuwe turnseizoen is al weer even bezig. Wij, als bestuur, zijn er trots op dat er door zoveel kinderen (ruim vierhonderd) wordt geturnd! Het huidige bestuur werkt met ontzettend veel inzet en plezier om het turnen voor uw kind mogelijk te maken. Het regelen van trainers, accommodatie, wedstrijden, maar ook het organiseren van nevenactiviteiten, het bijhouden van de website, schrijven van het clubblad/nieuwsbrief zijn allemaal taken die we nu oppakken.

Wij zijn zeer gedreven om dit mogelijk te blijven maken voor uw kind, maar dit kunnen wij niet alleen. We merken dat door de groeiende vereniging er veel meer taken bij het bestuur en bij dezelfde mensen komen liggen.  Uw input en inzet is van groot belang om de vereniging nog een stap verder te helpen en om de kwaliteit te kunnen bewaken van de turnlessen.

Op maandag 6 februari 2017 organiseert het bestuur een ouderavond waarbij wij u informeren over het huidige turnseizoen en waarbij u wordt uitgenodigd om met ons mee te denken over hoe de vereniging nog beter georganiseerd kan worden en hoe we alle taken beter kunnen verdelen met elkaar.
Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:
19:45   Inloop
20:00   Presentatie door bestuur en Rotterdam Sportsupport
 21:00  Afsluitende borrel

De locatie van de ouderavond is:
R.K.C W.I.O.N
Max Planckplaats 300
3068 ZH Rotterdam

Wij als bestuur en leiding gaan er van uit dat u op deze avond aanwezig bent om uw mening te laten horen.

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur, KV Rotterdam


Mocht u niet aanwezig kunnen zijn op deze avond wilt u zich dan afmelden door een email te sturen naar het secretariaat secretariaat@kvrotterdam.nl.


Clubkampioenschappen 2016 (5 Juni 2016)
Op 4 juni 2016 zijn de clubkampioenschappen van Kracht & Vlugheid gehouden in "De Zijde" in Bergschenhoek! Veel van onze vrijwilligers hebben veel tijd en energie erin gestoken om deze wedstrijd voor onze leden te organiseren en er een geslaagde dag van te maken voor de deelnemers. Via deze weg willen wij al deze vrijwilligers, die zowel vooraf als tijdens de wedstrijd zich hiervoor hebben ingezet nog een keer heel hartelijk bedanken. Daarbij hebben we ook moeten constateren dat de wedstrijd niet is verlopen zoals vooraf gepland, wat vooral gevolgen heeft gehad voor de deelnemers van de 2e en 3e ronde en voor alle vrijwilligers. Via deze weg willen wij onze excuses aanbieden voor het feit dat alles enorm is uitgelopen, waardoor zelfs deelnemers niet meer hebben kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Dit is uiteraard voor, zowel de deelnemers, die zo hun best hebben gedaan om hun oefeningen te leren, als voor onze vrijwilligers die eveneens hun best hebben gedaan voor de kinderen, ontzettend jammer en teleurstellend geweest! En dit heeft een zwarte stempel gedrukt op een dag die zo leuk had moeten zijn!! 

Wij hebben via de leiding veel klachten ontvangen van ouders van deelnemers, en deze klachten zijn uiteraard volledig terecht! Helaas kunnen wij aan wat gebeurt is, niets meer veranderen, maar wij kunnen wel ons uiterste best doen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Om die reden zullen wij met alle betrokkenen van de dag om de tafel gaan zitten om te kijken wat wij kunnen doen om ervoor te zorgen dat onze Clubkampioenschappen volgend jaar een leuke en geslaagde dag wordt voor onze leden en onze vrijwilligers.

Namens het bestuur,
Rachel Stolk
Voorzitter.


Woensdag 18 maart geen les in verband met verkiezingen (4 Maart 2015)
Op woensdag 18 maart kunnen er geen lessen worden gegeven in de zaal aan de Fresiastraat en Vredehofweg in verband met verkiezingen die dag. De zalen worden die dag door de gemeente gebruikt als stemlokalen.


Sinterklaas ook dit jaar weer op bezoek bij K&V (8 November 2014)
Op vrijdag 28 November komt Sinterklaas weer op bezoek bij K&V!!! Alle kinderen tot en met groep 4 zijn van harte uitgenodigd voor dit grote feest! In de brief van Piet vinden jullie alle informatie. Kom je ook naar het feest? Vergeet dan niet om de kleurplaat in te kleuren en in te leveren bij je juf of meester!

 Grote Clubloten actie bijna voorbij!!! Lever gauw je boekje met verkochte loten in! (8 November 2014)Grote Clubactie
16 November sluit de verkoop van de Grote Clubloten Actie. Heb je thuis nog een boekje liggen met verkochte loten, lever deze dan de aankomende week in bij je juf of meester!! We zijn benieuwd hoeveel loten we verkocht hebben!!! 


4 Oktober groot feest (14 september 2014)
Dit jaar bestaat onze vereniging 90 jaar en dat vieren wij met een sportieve dag in de Campus te Hoogvliet. In de brief die in de zaal is uitgedeeld staat alles wat je moet weten over de dag. Hier willen wij jullie wat meer informatie geven over de workshops waar je aan deel kunt nemen. Zo krijg je een beter beeld.

Voor de peuters en kleuters hebben wij twee workshops. In willekeurige volgorde doen de kinderen onderleiding van een turnjuf en de vakdocent mee aan de workshops.
Sprookjes
Er was eens….. een vriendelijke draak? Een zingende bezem? Een stout prinsesje? Een kreupele kater? Een rare man met twee hoofden? In de workshop Sprookjes verzinnen de kinderen hun eigen verhaal. Onder begeleiding van de gitaar en Rob van Pelt acteren de kinderen hun eigen sprookje.
Mooiste vis van de zee
Het prentenboek 'Mooiste vis van de zee' staat centraal tijdens deze workshop. Juf Roelie leest voor, doet kringspelletjes en gaat knutselen met de kinderen. Iedereen gaat met een leuk verhaal in zijn hoofd en een mooiste vis van de zee naar huis.

Voor de deelnemers vanaf groep 3 zijn er diverse workshops. Iedereen mag meedoen aan twee workshops. Wanneer er een workshop vol is moet er een andere gekozen worden. Met zoveel leuke activiteiten is dit vast geen probleem. Maak voor de zekerheid vast een top drie in je hoofd.
Drumtastic
Drumstastic is een swingende work-out op een fitnessbal. Iedere deelnemer staat met zijn eigen drumstokjes achter een bal. Als de muziek begint ga je lekker uit je dak, dansen, drummen en zweten! Meester Robin laat zien hoe je op de maat van de muziek verschillende oefening op je eigen bal, maar ook op de ballen van andere kunt doen. Kijk hier om een idee te krijgen. 
Dans
Juf Marjan is helaas ziek. Er zal dus geen dansworkshop zijn vanmiddag. Wij wensen haar beterschap.
Bubble games
Juf Renate en meester Bas nemen hun bubble-pakken mee en spelen met jullie allemaal verschillende bubble games. Je krijgt een grote luchtbal om je heen. Zo kun je lekker tegen elkaar opbotsen zonder dat het pijn doet. Spelletjes die gespeeld kunnen worden zijn: bumpertje probeer zoveel mogelijk kinderen te bumpen (tikken), bubble voetbal, bubble bowling wie kan er zoveel mogelijk bubbles omgooien, enz.  Klik hier om een idee te krijgen. 
Free running
Free running is ten sport waarbij niks in de weg staat! Je verplaatst je van A naar B met allerlei trucjes. De meester van 010 trickz leert je zo spectaculair mogelijk over verschillende obstakels te komen. Klik hier om een idee te krijgen wat free running inhoud. Let op dit zijn natuurlijk profesionals wij gaan dit niet leren in één les natuurlijk.
Air tumblingspringen
De springploeg van S.T.A.R. komt tijdens de pauze een demo geven aan ons. Maar voor en na de pauze is er de mogelijkheid om zelf te leren tumbling springen. Een juf van S.T.A.R. geeft les aan jullie. Een airtumblingbaan is een soort lange mat die opgeblazen is met lucht. Hierdoor veert de baan extra goed en kun je hoger springen en moeilijkere sprongen, makkelijker zelf maken. Klik hier om een idee te krijgen wat je kunt leren als je heeeeeel veeeeel oefent. 
 Trampoline springen
Je gaat niet springen op een kleine trampoline zoals wij die in de zaal hebben, maar een grote trampoline. Je springt hoog, hoger en hoger. Streksprongen, hurksprongen, salto's en misschien wel een dubbele salto. Er komt een juf van S.T.A.R. lesgeven, zij geven normaal les aan springers op topniveau. Wil je ook een keer trainen met een juf die super goed kan springen, grijp dan deze kans! Klik hier voor een leuk filmpje over trampoline springen.
 Acrogym
Juf Marieke van turnvereniging DOTO komt les geven aan ons in acrogym. Acrogym is een combinatie van turnen, acrobatiek en dans. Iedereen kan meedoen jong, oud, jongen of meisje. Met twee of meer personen vorm je een team en ga je trucks leren. Je probeert samen bijvoorbeeld: een piramide te bouwen, iemand boven je hoofd te liften of in handstand te staan. Klik hier om een reportage van Zappsp@rt over acrogym te zien.

De dames gaan onder begeleiding van Els van Wijk eerst met de steps en dergelijke aan de slag. Na de pauze is er een sport- en spelles. Uiteraard speciaal aangepast voor onze dames die elke week conditietrainingen volgen bij Cor en Ina.

Grote Clubloten actie gaat weer van start!!! (11 september 2014)Grote Clubactie
Elk jaar doen wij mee met de Grote Clubactie. Hiermee proberen wij wat extra geld in te zamelen om bijvoorbeeld nieuwe toestellen te kunnen kopen, of ander trainingsmateriaal. Ieder lid krjjgt van ons een lotenverkoopboekje, en mag proberen zoveel mogelijk loten te verkopen. Alle informatie die je nodig hebt om een goede lotenverkoper te worden staat in het boekje, lees het dus goed door. Let op! Contante verkoop is bij ons in de vereniging NIET toegestaan, dus neem geen geld aan! Wij wensen onze lotenverkopers veel succes! Aanstaande zaterdag 13 september mogen jullie beginnen met verkoop. 

1 September beginnen de lessen weer (1 september 2014)
De vakantie is bijna weer voorbij, binnenkort gaan jullie allemaal weer naar school, en dat betekent dat ook de turnlessen weer beginnen. Wij hebben er heel veel zin in. Jullie ook? We hopen jullie volgende week allemaal weer te zien!

17 Mei Diplomaturnen en Clubkampioenschappen! (7 april 2014)
Op zaterdag 17 mei aanstaande houdt KV Rotterdam haar Diplomaturnen en Clubkampioenschappen. Het is de bedoeling dat jullie hier allemaal aan mee doen. Deze en aankomende week krijg je in de zaal de uitnodiging, maar hier kun je de brief alvast vinden.
Doe allemaal goed je best met oefenen de aankomende weken!!! Dan halen jullie vast allemaal je turndiploma! Tot 17 mei!

De deelnemers zijn bekend! (15 maart 2014) 
Iedereen die mee mag op kamp heeft zaterdag 15 maart een mailtje met de bevestiging ontvangen. Er waren zoveel aanmeldingen dat wij helaas ook een aantal leden een afwijzing hebben moeten mailen. 

Nog een paar weken wachten en dan vertrekken wij met de bus naar Essen. Wij hebben er reuze zin in!!! Hier alvast een paar foto's; van het kamphuis, de slaapzaal en de eetzaal. Het kamphuis staat midden tussen de bomen en er is vlakbij     
een groot bos. Er is dus plaats genoeg om lekker buiten aan de gang te gaan en super spannende nachtspellen te spelen. 

Vullen jullie snel de vragenlijst in dan gaan wij nadeken over de slaapzaalindeling, het menu en welke snoepjes wij in de snoephoek moeten gaan verkopen. Ik denk dat wij eerst advies in gaan winnen bij Willy Wonka!

Houdt de site goed in de gaten, hier houden wij jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. 
   
Hier nog een paar plaatjes van de turnzaal waar wij zaterdag gaan turnen!

Kamp loopt storm (8 maart 2014) 
De inschrijvingen voor het kamp stromen binnen! Er willen dit jaar weer heel veel kinderen mee met het kamp. Heb je je nog niet ingeschreven doe dit dan snel! Een tip via de mail werkt het snelst… De kookploeg is bijna geregeld en wij zijn nu hard aan het nadenken over het nachtspel, wat we buiten gaan doen en hoe we naar de turnhal toe gaan.

Voor 16 maart krijgen jullie te horen of je mee kan op het kamp. Dus nog even geduld! 

TURNKAMP!!!! Inschrijven kan vanaf nu....(23 februari 2014)
Eindelijk...bericht over het Turnkamp! En ja, ook dit jaar gaan wij weer een weekend op turnkamp, van 18 tot en met 20 april. Alle informatie kun je lezen als je hier klikt. Mag je mee??? Schrijf je dan snel in!!!

18 Maart 2014 Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (22 februari 2014)
18 Maart 2014 zal de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid gehouden worden. De uitnodiging voor deze vergadering vindt u hier.

1 Maart 2014 Leefstijlmarkt in Schiebroek (22 februari 2014)
Leefstijlmarkt brengt gezonde leefstijl binnen handbereik
Voeding, beweging en gezondheid staan op 1 maart tussen 11.00 en 16.00 uur centraal tijdens de leefstijlmarkt in LCC Castagnet. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan gezonde miniworkshops, Wii Sportsgaming, hun voedingsvragen bespreken met een diëtist en kennismaken met allerlei beweegactiviteiten. Ook kunnen mensen ter plekke BMI, cholesterol en longfunctie laten meten. Op de leefstijlmarkt zal ook onze vereniging aanwezig zijn en kunt u kennismaken met onze conditiegym! Wilt u al iets meer weten over conditiegym bij Kracht & Vlugheid dan kunt u op deze site even kijken bij "nieuws van Cor" en bij conditiegym.

De leefstijlmarkt bevat tal van activiteiten. Zo kunnen de bezoekers kennismaken met kombifit, conditiegym, zumba, bean bag baseball en boogschieten. Naast inspanning is er ook gelegenheid voor ontspanning, zoals de gelegenheid om stoelmassages uit te proberen, naar eigen smaak een tuinsmoothie te maken en een gezonde snack te scoren bij de kraam van Stadslandbouw Schiebroek-Zuid.

Voor 50-plussers is er bovendien de mogelijkheid kosteloos deel te nemen aan een professionele fitheidstest. Deze test brengt de oog-handcoördinatie, lenigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen in kaart. Met een persoonlijk rapport met resultaten kunnen de deelnemers zich vervolgens oriënteren en laten adviseren over vormen van bewegen die goed aansluiten bij hun situatie. Aanmelden voor de test dient vooraf te gebeuren via www.rotterdamsportstad.nl/fitheidstest of door te bellen naar 010-2429315. 

Een hulpmiddel om passend, laagdrempelige sport- en beweegaanbod in Hillegersberg-Schiebroek te vinden, is een speciaal beweegmagazine dat tijdens de leefstijlmarkt wordt uitgereikt. Dit magazine bevat uiteenlopende activiteiten die bijzonder geschikt zijn voor beginners en mensen die het sporten weer op willen pakken. Portefeuillehouder Arian Pleizier overhandigt 1 maart om 13.00 het eerste exemplaar van het beweegmagazine aan tophockeyer Jeroen Hertzberger. 

De leefstijlmarkt wordt mogelijk gemaakt door deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en diverse verenigingen en andere sportaanbieders uit de deelgemeente. Enkele andere lokale partners zijn Service Apotheek Beethoven, Schiebroekse Apotheek, FOCUS diëtistenpraktijk, Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam, Artosegroep en (stoelmasseur). 

Ga voor meer informatie over de leefstijlmarkt naarwww.rotterdamsportstad.nl/leefstijlmarkt.

Kelly, Lesley en Rachel geslaagd voor cursus (15 december 2013)
Kelly, Lesley en Rachel zijn geslaagd voor de cursus. Tijdens het examen hebben Lieke, Kamila, Bo, Arwin, Fenna, Madeleine, Jaylee, Kelsey en Lisanne geholpen door hun turnkunsten te laten zien en zich te laten onderwijzen door de 21 examenkandidaten. We willen de kinderen hiervoor ook hartelijk bedanken dat ze hun vrije zondag ochtend voor opgeofferd hebben. Tevens willen we alle kandidaten bedanken voor hun inzet. Petje af voor hun want de cursus was niet gemakkelijk en proficiat voor de geslaagden. 

Ruim € 2.300 opgehaald met de Grote Clubactie! (16 november 2013)
De verkoop van de Grote Clubactie is gesloten en wij zijn heel blij te kunnen vertellen dat onze leden in totaal 788 loten hebben verkocht, met een totale opbrengst van meer als € 2.300. Deze opbrengst zullen we gaan gebruiken voor de aanschaf van nieuwe toestellen en ander trainingsmateriaal voor al onze leden. Hierbij willen we iedereen hartelijk danken die voor ons loten verkocht heeft, en uiteraard ook iedereen hartelijk danken die ons gesponserd heeft door een lot te kopen van een van onze lotenverkopers. De trekking van de Grote Clubactie is 28 november a.s.. Op www.clubactie.nl kunt u de uitslag van de trekking zien.

Sinterklaas komt op bezoek! (4 november 2013)
Sinterklaas heeft ons een brief gestuurd. In de brief staat dat hij een bezoekje aan ons wil brengen op 27 november in de gymzaal aan de Fresiastraat. Alle kinderen van K&V tot en met groep 4 van de basisschool mogen naar het feest komen. Klik hier voor de brief en de kleurplaat.

Nieuwe site K&V Rotterdam (28 oktober 2013)
Wij zijn blij u onze nieuwe site te kunnen presenteren. De site is weer helemaal up-to-date. Op de site kunt u van alles lezen over de vereniging. Wat wij doen, wie wij zijn en waar wij voor staan. Ook is er informatie te vinden over turnen in het algemeen zoals de oefenstof en de verschillende disciplines. Wij wensen jullie veel plezier met het rond kijken op de pagina's. Het kan zijn dat er nog kleine foutjes op staan! Neem het ons niet kwalijk en meldt het ons op info@kvrotterdam.nl