Startpagina

.
 
Muziek is altijd belangrijk voor mij geweest. In de jaren '70 luisterde ik naar Radio Noordzee en Veronica. Ik draaide de platen van Jan Akkerman en Pink Floyd en bouwde een FM-zender waarmee ik die muziek de ether inslingerde.
 
Linkshandig
Voor m'n 13e verjaardag kreeg ik mijn eerste gitaar. Een Spaanse, met nylon snaren. Ik weet nog goed hoe mijn vader alle snaren moest omzetten - ik speel linkshandig! Hoe zeer ik ook geprobeerd heb om rechtshandig te spelen - het lukte maar niet. Na een tijdje heb ik me er maar bij neergelegd. Les nam ik ook - ondersteund door de bekende boeken van Ilja Croon. Drie jaar en zes boeken lang heb ik het volgehouden.
 
Een bas...
Rond m'n 16e wilde ik een basgitaar. Een zwarte Tokai moest het worden, met een maple hals. Een beetje zoals de huidige Fender Roger Waters Signature Precision. Maar dan een linkshandige. Helaas zat er daardoor een ontzettend lange levertijd op. Na lang wachten heb ik het hele project maar in de ijskast gezet. En daar bleef het bij - tot 2008.
 
Aan de slag!
Op m'n 43e besloot ik om de langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan en een tweedehands basgitaar te kopen via Markplaats: een Cort Artisan. Na een jaartje experimenteren besloot ik les te nemen, omdat ik wilde gaan werken aan theorie, techniek en snelheid. Ik kwam terecht bij Franklin Heilijgers.
 
Een band...
Zo nu en dan speelde ik al met anderen samen.
Na wat experimenten met andere bandjes werd het tijd voor serieus werk!
Bij projecten zie je waar ik zoal in speel(de).
 
 
Op deze site beeldverhalen van een lefty - 30 jaar later.
Comments