Perheemme asustelee Pirkanmaalla ja laumaamme kuuluu vaihtelevissa määrin niin ihmisiä kuin eläimiä. Kennelimme koiria on Töpö, Nana ja Rose. Ensimmäinen Bostoni ”Töpö” tuli meille Ruotsista vuonna 2008. Töpö valloitti heti meidän kaikkien sydämet. Meitä varoiteltiin ”kun yhden bostonin hankkii, niin kohta edessä on toisenkin hankinta” :D. Eipä mennyt pitkään, kun hankimme toisen bostonin. ”Nana” tuli Karkkilasta vuonna 2010.

Keväällä 2012 syntyneestä pentueesta jätimme Rosen kasvamaan itsellemme. Ja Mini jäi perheenjäsenelle omakseen. Näin koiramäärämme tuplaantui :D. Meidän perhe viihtyy bostoneiden kanssa erinomaisesti ja rotu on osoittautunut aikaisempien vuosien palveluskoirien jälkeen varsin ihanaksi :)

Bostoni on seurakoira ja sen olemme saaneet huomata monessakin asiassa. Bostonimme ovat aina valmiita mukaan mihin vain kanssamme, esimerkiksi tottelevaisuustreeneihin varsin innokkaan ja oppivaisen luonteensa ansiosta ja ovat motivoituneita tekemään asioiden eteen paljonkin. Agility, leikkiminen, metsälenkit ja saunominen kuuluu myös koiriemme elämään. Ja kaiken puuhastelun jälkeen osaavat rentoutua levolla ja hyvillä unilla :)

Pieni pentu tarvitsee aikaa paljon, kun sellaisen hankkii, joten pennun hankinta ei saa olla hetken mielijohde! Sen täytyy antaa levätä ja kasvaa rauhassa, jotta siitä kehittyy tasapainoinen ja terve koira. Liian nuoren koiran kanssa on syytä olla varovainen lähtemään harrastamaan sille liian rasittavia harrastuksia liian nopeaan tahtiin. Ja on hyvä seurata miten pentuikäinen ja vielä nuori koira jaksaa ja motivoituu eri asioista. Pentu myös mitä todennäköisimmin tulee kokeilemaan useallakin tavalla uuden perheen kärsivällisyyttä sitä itse tajuamatta. Se saattaa pureskella rikki niin mattoja, kenkiä, perheen pehmoleluja kuin mitä muuta tahansa. Tuolloinkin sen tulee olla haluttu ja rakastettu perheenjäsen! 

Sairaudet kuuluvat meidän ihmisten elämään ja niin ne kuuluvat myös koirien elämään. Koirilla on sairauksia, jopa samoja mitä ihmisilläkin. Hengityssairaudet, silmäsairaudet, selkäytimen tai aivorungon ontelotauti eli syringomyelia, selkärangan epämuodostumat ja ihottumat on sairauksia joita tiedän bostoneilla todetun.

Tasapainoinen hyvä ravinto ja riittävä liikunta on sisältyvä koiran jokapäiväiseen elämään. Kuten huomata saattaa niin koiran hankinta ja pito aiheuttaa kuluja useiden vuosien ajan, sillä bostonit saattavat elää jopa noin 15 vuotiaiksi asti. Ja tämä on tärkeä seikka pohdittavaksi, kun koiran hankintaa lähtee miettimään.

Hyvin hoidettu ja rakastettu bostoni antaa varmasti paljon sisältöä jokaiselle sellaisen hankkivalle ja omistavalle "koirahöppänälle" kuten meidänkin perheelle! :)