Kotiväki


 


Asumme vanhalla maatilalla Joensuussa, Pohjois-Karjalassa. Perheessämme on leonberginkoira ja suomenlapinkoiria. Maisemanhoitajina ja silmän ilona kivinavetassamme asuu pieni lauma eläkevuohia ja parvi maatiaiskanoja. 

Harrastuksiimme kuuluu myös kaninkasvatus kasvattajanimellä Nurinkurin. Rotuna on kääpiöluppa, mutta joukon jatkona on myös muutama muunrotuinenkin lemmikkikani. Kanit on koko perheen "yhteinen juttu" niinkuin koiratkin:) Nurinkurin kaneista on tehty omat sivut  jossa lisää aiheesta.


Hieman koirahistoriaamme.. 

Olen aina ollut koiraihminen.  Bernhardinkoirat kuuluivat elämäämme 23 vuoden ajan.  Kassu, Ruusa, Nessu, Alma...ja "viimeinen mohikaani" Iina. Hän siirtyi valtaamaan taivaallisia sohvia 2012.

Leonberginkoiria meillä on ollut vuodesta 1998 alkaen.  "Jessi", Vaikonniemen Hyvähaltiatar  (1998-2010) tuli 8 kk iässä sijoitukseen Pirjolta ja siitä se sitten lähti. Jessin tytär "Moona" Vaikonniemen Kuunhaltiatar (2001-2011) oli elämäni leo ja eli laumassamme 10-vuotiaaksi. Oma kasvattimme Medinellan Fiona "Fiona" (2008-2016) menehtyi äkillisesti 7,5 vuotiaana. Fionan emä  Jade siirtyi tähdeksi taivaalle 3/2017 11-vuotiaana.

Vuonna 2013 kohtalo järjesti meille tyttelin nimeltään Vaikonniemen Åmenankukka. Olin apuna Ilonan syntyessä ja kuinkas sitten kävikään ... :) Ilona on sijoituskoira ja teki pennut Vaikonniemen kennelin nimiin v. 2017 (V. D-pentue), jonka jälkeen siirtyi kokonaan meidän omaksi.
 
Suomenlapinkoiriin tutustuimme kun Halla muutti perheeseemme v.2005. Musta lapinkoira Rulla saapui Jäkäläkummun kennelistä  2010 ja Nekku vuonna 2012.  Nekun ensimmäisestä pentueesta kotiin jäi M. Karamelli. Kohtalo puuttui taas peliin ja meille muutti 2017 vuoden alussa huippuhauska persoona, nimensä veroinen pikku-Myy. 

Rakkaat karvaiset lapsemme asuvat perheen parissa. Ne ovat päivisin vapaana tontillamme, osallistuvat päivän töihin aina kaninhoidosta saunanlämmitykseen. Yöt nukkuvat sisällä ja ovat tarhassa vain silloin, kun itse emme ole kotona.
 
Kasvatus

Kennelnimellemme Medinellan on syntynyt muutamia bernhardinkoira- että leonberginkoirapentueita vuosina 1996-2008. Ensimmäinen lapinkoirapentueemme syntyi joulukuussa 2015 ja toinen 2017.

Tavoitteena on kasvattaa hyväluonteisia, rakenteellisesti terveitä koiria tervejärkisille, hyväluonteisille,  vastuullisille ihmisille. 

Olemme allekirjoittaneet Kennelliiton kasvattajasitoumuksen, kuulumme Suomen Kennelliittoon ja Suomen Leonberginkoirayhdistykseen sekä Lappalaiskoirat ry:n. 


Meistä mikään koira ei ole vain näyttelykoira, eikä mikään koira ole myös pelkästään tarhakoira. Koiran paikka on perheenjäsenenä oman "lauman" parissa. 
Toivomme että kasvattimme antavat iloa ja rakkautta perheidensä elämään - niinkuin omat  koiramme antavat meille ♥

Heli
kennel Medinellan

                                          
                     *Koirat eivät ole koko elämä mutta ne tekevät elämän kokonaiseksi*Comments