Siikala Tapio

s. 23.4.1941 Kemi. Lyseon 1.lk 1952, yo 1960.

Lukiovuosina Tapio  työskenteli lomasijaisena Pohjolan Sanomain toimituksessa, jota  johti hänen isänsä Veli Siikala,  pakinoitsija Pietari.

Tapio suoritti kandidaattitutkinnon Turun Yliopistossa. Sen pääaine on kansantaloustiede, jota hän yhden talven opetti Oulun yliopistossakin. Turussa toimittajantyö jatkui mm. Uuden Suomen Turun toimituksen sijaistajana.  1960-luvulla Siikala toimi aktiivisesti ylioppilaspolitiikassa, mm. Suomen Ylioppilaskuntien Liiton hallituksen varapuheenjohtajana. Työ kulki Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan pääsihteerin virasta yliopiston rehtorinvirastoon.

1970 korkeakoulumaailma jäi, kun Pohjolan Sanomain hallinto kutsui Siikalan takaisin Kemiin. Hänet haluttiin lehden päätoimittajaksi.

Päätoimittaja-aikanaan Tapio toimi maakunnallisten yhteisöjen luottamustehtävissä ja kaupunginvaltuutettuna. Hän toimi  Keskustan Lehtimiehet ry:n puheenjohtajana, Keskustapuolueen puoluehallituksen jäsenenä ja myöhemmin Maaseudun Sivistysliiton puheenjohtajana. 1980 Siikala valittiin Yleisradion johtokunnan jäseneksi ja TV 2:n johtajaksi. Yleisradiosta hän jäi eläkkeelle 2001 yhtiön radiotoimialan johtajana ja yhtiön varatoimitusjohtajana. Siikalan kaudella TV 2:n näkyvyysalue ulottui koko  Lappiin ja alueradiotoiminta muokattiin maakuntaradioverkostoksi.

Siikalalle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun 1. luokan ritarimerkki ja Sotilasansiomitali.