Saartola Antti Ilmari

s.16.7.1932 Kemi. Kemin lyseon 1.lk 1943, yo 1952.

Antin vanhemmat olivat kunnallisneuvosmies Frans Jaakko Saartola, ent. Sarell ja Toini Johanna Mallinen. Perhe omisti Keskuspuistokadulla S Honkasen toiminimellä toimineen leipomon ja ruokatavarakaupan paikassa, jossa on nyt Saartolankulmana tunnettu liike- ja kerrostalo.
Kouluaikoina Antin mieliharrastus oli postimerkkien keräily.

Antti opiskeli Helsingin yliopistossa, mistä hän valmistui lainopin kandidaatiksi 1959. Auskultoinnin hän suoritti Kauhajoen ja Iisalmen tuomiokunnissa. Varatuomarin arvon hän sai 1961.

Antin työura alkoi Mikkelin lääninhallituksessa, ensin notaarina ja sitten reviisorina. Siirtyminen kunnallisalalle tapahtui 1964, kun hänet valittiin Iisalmen mlk:n kunnanjohtajaksi. Sitten seurasivat Oulaisten kunnan ja kauppalan johtajuus. Vuonna 1971 hän siirtyi vuodeksi Kunnallisen Sopimusvaltuuskunnan apulaisosastopäälliköksi, mistä tehtävästä hänet valittiin 1973 Kurikan kauppalan johtajaksi, mikä pesti muuttui vuoden 1977 alusta kaupunginjohtajan vakanssiksi vuoteen 1995 saakka.

Päätöittensä ohella Antilla on ollut myös erilaisia luottamustehtäviä. Hän toimi mm. Oulaisten järjestysoikeuden pj:na, Pohjanmaan maakuntaliiton maakuntaneuvottelukunnan ja kunnallisvaliokunnan, P-Pohjanmaan seutukaavaliiton liittovaltuuston, E-Pohjanmaan Korkeakouluyhdistyksen hallituksen, Jyllinkosken Sähkö Oy:n hallituksen ja Kurikan ammattikoulun liittovaltuuston jäsenenä.

Sotilasarvoltaan Antti Saartola on yliluutnantti.
Antti Saartolalle on myönnetty 1979 Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki.

Antti vihittiin 1. avioon 1958 Viipurissa syntyneen HuK Pirkko Annikki Pitkäsen kanssa. Antin toinen puoliso on Eila Hilja Maria Kuisma.

Eläkepäiviään Antti viettää Seinäjoella. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat golf ja kirjat.