Partio on vastavoima “Miks mun pitäis?” ja “Ei kuulu mulle!”-asenteille. 

Partiossa välitetään ja muutetaan välittäminen käytännön teoiksi. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio ohjelmaa. Ryhmässä oppii, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Ohjelmassa on tärkeää, että saa tehdä itse. Siihen osallistuvat pienimmätkin partiolaiset: vastuun antaminen nuorille on partion perusidea. 

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus lapselle. Partio tarjoaa paljon mukavaa tekemistä, kuten yhdessä leikkimistä, pelaamista, retkiä ja leirejä sekä vaeltamista ja purjehtimista. Partiossa lapsi saa uusia kavereita ja solmii ystävyyssuhteita, jotka parhaimmillaan kestävät läpi elämän. Partio on harrastus, joka on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä!

Partio tukee lapsen kasvua ja kannustaa itsensä kehittämiseen yksilönä ja ryhmän jäsenenä. Partiossa opitaan ryhmässä toimimista, kansalaistaitoja, ongelmanratkaisukykyä sekä johtamista.

Mitä meidän lippukunnassamme tehdään?

Kelopojissa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, suunnistaen. Osataan ensiapua ja osallistutaan Vihreälippu toimintaan. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla. Tutustutaan lähiympäristöön ja partiolaisiin kaukaisista maista. Retkillä laitetaan yhdessä ruokaa retkikeittimillä tai nuotiolla, leikitään ja harjoitellaan erätaitoja.


Tule mukaan

Etsitkö uutta harrastusta, uusia kokemuksia, uusia kavereita? Oletko aina halunnut kokea, mitä se partio on käytännössä? Meitä on moneen lähtöön, sillä joka viides suomalainen on tai on joskus ollut partiossa. Partiotoiminta alkaa elo–syyskuun vaihteessa. Uusia jäseniä otetaan mukaan toimintaan mahdollisuuksien mukaan.

Voit myös tulla mukaan aikuisena tai yhdessä lapsesi kanssa.
Partiotoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mukaan tarvitaan myös aikuisia, eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita. Aikuinen voi olla mukana viikoittaisessa toiminnassa esimerkiksi ryhmänvetäjänä tai osallistua toimintaan omien resurssiensa mukaan vaikka viikonloppuretkillä ja leireillä. Partiota harrastamalla aikuinen pääsee kehittämään aivan uusia puolia itsestään ja saa hyvää vastavoimaa hektiselle työelämälle.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Partion vapaaehtoiset antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Lue lisää.