www.kelderiek.nl


Ode aan de Kelderieke stijl 

Kelderiek Nieuws!!

Kelderiek Nieuws!!

 Foto: Oof Verschuren

Bekijk hier verschillende opnames van Jort

Wolkbreuk of natte moesson, Jort is er klaar voor!!!

 

 

 
Column over Uitslag Perra vs Kelder

lees hier....!

 
Jort nieuwe mediadirecteur KRO?

lees hier verder...

Lees hier de kelderieke reactie van Jort aan deze site!

 
stats count

 

Bekijk en Teken hier mijn gastenboek

Kelderiek is een bijvoeglijk naamwoord dat een "recht voor z'n raap" benadering omschrijft en wordt gekenmerkt door theatrale uitspraken, overdrijvingen en sarcastische kwalificaties gebracht met "open vizier".

Grondlegger: De celebrity Jort Kelder, voormalig hoofdredacteur van Quote en tegenwoordig televisiepresenator en columnist. Dit woord is nog niet opgenomen in de "Dikke van Dale" maar dat zal niet lang meer duren.

Enkele Kelderieke uitspattingen van de

 grondlegger:


22 december 2010

Als  Albert Verlinde en de Teleklets het zeggen, is het waar. Dat weet u net zo goed als ik en al hun andere Bekende Prooien. Maar om te voorkomen dat mijn abdicatie uit de rijke roomsche famiglia een geheel eigen leugenachtig en rellerig leven gaat leiden, bij deze mijn eigen (en enige) woorden.

Click here to find out more!

Ja, ik ga! 

Lees hier de enige juiste uitleg


Jort in Tubantia van 18 oktober 2010 

De military van Boekelo vindt Jort een "uit de hand gelopen tuin feest". 

Mensen in Oost-Nederland horen volgens hem bij de aardigsten die er zijn. 

De mensen zeggen hier allemaal goedendag, ze zijn een beetje verlegen en bescheiden, maar dat vind ik wel mooi. Moeten ze ook vooral blijven.”

De military is niet onbesproken, er sneuvelt wel eens een paard, maar alle Britse sporten zijn zo gewelddadig”, vindt Jort.

"Eigenlijk is Twente een beetje het Kentucky van Nederland.”

Jort, je hebt helemaal gelijk al had ik je niet verwacht op dit "geweld(dad)ige" paardenspektakel, zegt een import Twent.

Kelderiek artikel in de Telegraaf

Jort tegen de hoofdredacteur van de Groningse Studentenkrant:

" Uiteraard zal ik de laatste zijn die jou als tv- en mensenkenner tegenspreekt. Had alleen je mening over mijn kunnen meteen even in de eerste mail dd. 2 november gezet, in plaats van te vluchten in kruiperigheid. Let’s face it Randy, had je mij meteen zo vanachter je tekstverwerker uitgescholden, dan hadden we dat gesprek al lang gehad. Dat soort mensen wil ik altijd wel even ontmoeten. Die geven je meestal een kleffe hand, stellen wat vragen met onvaste stem en informeren na afloop of er nog stageplekken te vergeven zijn. Had dat nou gedaan Randy, meteen zeggen wat je vindt, dan had je geen lege plekken in je krantje gehad. "

Lees HIER de column van die hoofdredacteur en de gehele conversatie tussen hem en Jort. Ik moet zeggen dat beider kelderieke uitspraken mijn tenen doen krommen.

Maar is het "face to face" interview nu wel of niet door Jort toegezegd? Zo ja...."beloofd is dan toch beloofd" of geldt dat niet meer in deze virtuele tijd? 

Bretellovich, kom op! Ik zie het interview met belangstelling tegemoet. Laat het me weten.

 
De NCRV-kant van Bretellovich!  

Prachtig interview met Jort in de NCRV-gids week 45

(Tekst Pauline Bronkhorst)

Enkele kelderieke uitspraken uit dit vraaggesprek:

"De ellende is dat de enige voorstelling die mensen bij een economisch getint programma hebben, de Harry Mens-show is, waar mensen met Fortuyndassen zitten die maar met 1 ding bezig zijn: zoveel mogelijk geld verdienen. En het kan ze niet schelen hoe."

"Bij ons in de BV gaat het over dromen waarmaken. Ik hoop al die loonslaven die elke dag hun leaseauto de file inschuiven en dan tot vijf uur in een glazen kantoorflat zitten, te bevrijden."

"En om eerlijk te zijn, gaat het natuurlijk ook over mij. Het is mijn show. Dat wil ik eigenlijk niet, maar daar kom ik niet onderuit. Veel mensen weten het niet, maar ik ben heel bescheiden."

"Ik ben altijd, zeker in mijn Quote-tijd, voor televisieprogramma's uitgenodigd om wat over poenerige onderwerpen te zeggen. Maar daar houd ik me helemaal niet mee bezig. Als ik geld zo belangrijk had gevonden, had ik wel een ander vak gekozen."

"Ja, ik ben tegendraads, zeer tegendraads. Principieel bijna. Dat is een karaktertrekje. Heeft mijn vader ook!

"Omdat ik altijd over miljonairs publiceerde en een programma maak over de P.C. Hooftstraat, denkt iedereen dat ik ontzettend rijk ben. Als je een programma maakt over drugsverslaafden, hoef je toch ook niet aan de drugs te zijn?"

"Al die luxe die ik in beeld breng, zijn oppervlakkige uiterlijkheden."

Ik ben ongrijpbaar. Ik ben nergens lid van en ik hoor nergens bij. Laatst ben ik lid geworden van de ANWB omdat ik een oude auto had gekocht. Maar toen alle formulieren binnenkwamen, heb ik het meteen weer opgezegd."

`Als jongetje had ik altijd wel een mooi fietsje en zo. En toen ik afstudeerde, had ik wel een zekere angst om een arme journalist te worden` 

Ik ben gewend aan kwaliteit. Als je bij een chef-kok een prachtige risotto hebt gegeten, ga je thuis toch niet met Uncle Ben´s klooien".

"Ik moet nog eens een milieuactivist worden om die bio-industrie een harde knal te geven." 

"Waarom moeten we er zo nodig 16 miljoen varkens doorjassen?"

"Dan hoor ik ze zeggen"Jij met al je leren schoenen en je snelle auto. Ik ben ook maar een mens. ik doe een paar dingen goed, maar ook heel veel fout".

"Maar ik wil wel bijdragen aan een betere wereld. Een wereld waarin we iets aardiger met elkaar omgaan, meer respect voor dieren tonen maar ook welvarend zijn"

Lees HIER het gehele NCRV-interview

 
Financieel dagblad

Wanneer ben je tevreden over je nieuwe programma  “Bij ons in de BV”?', vroeg een journalist van Het Financieel Dagblad aan Bretellovich:

 

Jort: 'Als we maar een paar kijkers kunnen aanzetten hun eigen bedrijf te starten en te kiezen voor de vrijheid, in plaats van zo'n ambtenarenbestaan bij de overheid of een groot laf bedrijf.'

 

 Ik meen dat, want 'Bij ons in de BV' moet gaan afrekenen met alle zurigheid die we dagelijks over ons heengestort krijgen in de economische berichten. Geld verdienen kan wél interessant zijn. En hoeft niet altijd ten koste te gaan van een ander.”

Kelderieke opmerking van Jort over privacy- bescherming voor BN-ers

 "Sinds al die miljoenen, door frusto's bediende, cameraatjes je intieme geluk als bekende smoel overal en altijd aanranden, bepleit ik een uitbreiding van de privacybescherming tot alle ruimtes met een duidelijk privé-karakter"

 

 

 Nog even Maserati vs Ford Mondeo!

Oordeel zelf, wie kiest er nu niet voor de Ford?

Ford Mondeo

Maserati

Click op de foto's voor een vergroting!

Jort en een Ford Mondeo!

 Bas Korsten vertelt in "De Pers" van 20-03-2009

"Toen ik goede bekende Jort Kelder een lift aanbood zei hij liever door de regen te lopen dan in een Ford Mondeo te stappen"

Kelderieke opmerking van Jort ware het niet dat deze webinitiator zelf in een Mondeo op leeftijd rijdt.

Maar zoeven en snorren, daar kan geen Maserati tegen op.... denk ik!!

Jort, voor straf hier een foto!

Click op de foto voor een hemelse vergroting!

Ga je schamen, Jort

Waar zijn je BRETELS ??
 
Dit is Kelderiek niet verantwoord !
 
 
 

 1 januari 2009   www.jortkelder.nl 

 
Op het strand van Scheveningen vindt sinds 1965 de Nieuwjaarsduik plaats, een merkwaardige volklore voor mensen die snel de kater te boven willen komen. Jort geeft op zijn site aan dat dit feestje sinds enige jaren wordt geclaimd door de firma Unilever, in een poging meer rookworsten van het merk Unox te slijten.
 
Het Darwinjaar is nog geen dag oud, dus voor Jort een mooi moment om de wezensvraag op te werpen of wij mensen het recht hebben andere levende wezens - laat staan intelligente exemplaren die enig besef van hun situatie hebben - op te eten.  Zo ja, dan volgens hem ook consequent zijn en kannibalisme eveneens toestaan.
 
Hij gaat de strijd aan met Dafne Westerhof en een vermeende worst die de slachtdans op wonderbaarlijke wijze is ontsprongen. Deze vierpotige bofkont heeft het in zich om de varkensleeftijd der sterken te gaan halen. 
 
Dat is (vegetarisch) Vet, Cool en zeker Kelderiek!!
 
 
 
Ruby WAX wil Jort !!
 
 
 
Hieronder enkele kelderieke uitspraken:
 

Vlak nadat de Quote 500 in de winkel lag, stond een aangepaste lijst op de website 925.nl van de ex-hoofdredacteur Jort Kelder.  Quote woedend en haalt bij de voorzieningenrechter met succes verhaal! De lijst moet er af!

 

Reactie van Bretellovich:

,,Ze kunnen deze practical joke niet waarderen, Dat Sjoerd mij gaat dagvaarden, bewijst dat hij niet geschikt is voor de functie van Quote-hoofdredacteur. Ik schrik toch niet van zo’n briefje van zo’n advocaat?! ’’

 

 
 

kelderiek@gmail.com