2014    2013   2012    2009      katalógus/bookLOOKING FOR MICHAEL    
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12         

      


      
     "Ezt hozta az ősz" bross ezüst, vörösréz, arany    
"These autumn brings" brooch: silver, copper,gold    


     
Mi értékes és mi nem az? Mi teszi értékessé, ha az? Életünk során gyakran csak az idő múlásával érzékeljük, mely pillanatok voltak igazán fontosak. Az értékállóság tesztje –  ha úgy tetszik – az idő maga. Ha az "értékeset" akkor és ott akarjuk megtalálni, amikor és ahol átéljük, figyelnünk – és keresnünk kell.
Erre hívják fel a figyelmet az azonos motívumok ismétlődésére épülő ékszerek, melyek mindegyikében található valamilyen, hagyományosan értékesnek tartott részlet;  igazgyöngy, nemesfém, drágakő... Az értékes részek hol nyilvánvaló, hol csak nehezen megtalálható formában vannak a tárgyba rejtve, felvetve annak a lehetőségét is, hogy soha nem derül ki pontosan hol találhatók. A rejtett "értékek" felkutatása ugyanakkor a játék izgalmán túl további​ kérdésekhez is elvezet. Mi adja az alkotás értékét? Valóban attól értékes egy ékszer, ha drága alapanyagokból készül? ​Vagy tervezője alkotó szelleme teszi azzá? Tényleg csak az igazgyöngy értékes benne? Vagy az ékszer maga? S ha ez utóbbi, akkor a "keresés" során mi is valójában az "érték", amelyre rábukkanunk?

 All of the jewelry otherwise made of cheap materials secretly contain a    valuable piece. In the process of finding the hardly noticeable parts one  can think about the importance of the meaning of the real value.