Blogi


Probioottista ihonhoitoa Hillassa

lähettänyt Minna Monthan 28.3.2017 klo 11.09   [ päivittänyt Minna Monthan ]



Olin taannoin Naviter Oy:n koulutuksessa, jossa Laurea-ammattikorkeakoulun lehtori ja oman väitöskirjansa proteiineista ja probiooteista tehnyt Marjo Poutanen oli puhumassa prebiooteista ihonhoidossa.
Probiooteista, kuten maitohappobakteereista, on puhuttua pitkään suoliston hyvinvointiin liittyen esimerkiksi antibioottikuurin aikana. Itse olen päässyt vuosikausia vaivanneista vatsakivuista (ja myös allergioista) päivittäisillä probiooteilla. Suolisto ja iho ovat samaa kokonaisuutta, joten uskon sisäisesti nautittavien probioottien tehon näkyvän myös ihossa. Asiaa onkin tutkittu paljon maailmalla sekä kehon että ihon näkövinkkeleistä.

Mitä tarkoittaa probioottinen ihonhoito? Mitä ovat prebiootit? 

Probiootit ovat hyviksiä taistelussa pahiksia vastaan. Tällainen taistelu voi olla esimerkiksi ihotulehdus. Jotta hyvikset eli hyvät mikrobit voittavat huonot mikrobit, hyvikset tarvitsevat ruokaa eli prebiootteja vahvistuakseen. Hyvä esimerkki on palovamma, jossa jyllää tulehdus. On tutkittu, että kun palovammaan laitetaan prebiootteja tarpeeksi kauan tarpeeksi suurella pitoisuudella, ihon omat hyvis-mikrobit voittavat taistelun ja tulehdus laantuu. Samanlaista tutkimusta on tehty esimerkiksi akneen liittyen. Hormonaalisiin seikkoihin ei voida vaikuttaa ihon läpi, mutta tulehdusta voidaan hillitä prebiooteilla. Akneen kannattaakin kokeilla sisäisesti nautittavia probiootteja, jotta elimistön vastustuskyky paranisi.

Prebiootit auttavat siis meidän omia, hyviä mikrobeja lisääntymään, jotta huonot mikrobit eli pahikset eivät ottaisi valtaa. Suurin osa iholla esiintyvistä pahiksista on vierasperäisistä lähteistä eli ne ovat vain kylässä. Ihollesi tulee pahiksia esimerkiksi, kun kosketat oven kahvaa tai kun joku aivastaa sinua päin. Nuo pahikset yrittävät järkyttää ihon omaa tasapainoa. Tasapainon heikkeneminen näkyy kuivuutena, kutinana, tulehduksina ja ikääntymisenä. Jos olet atoopikko, suosittelen ottamaan käyttöön probiootit sisäisesti ja prebiootit ulkoisesti. Näin olen itsekin atoopikkona tehnyt. Prebiootit ovat myös anti-agea parhaimmillaan, koska ne auttavat ihosoluja taistelemaan vapaita happiradikaaleja vastaan.



Markkinoilla on nykyään jo useita tuotemerkkejä, joissa on hyödynnetty prebiootteja. Nyt myös meidän ihanissa, kotimaisissa EKOPHARMA Helsinki - ja BTB13-tuotesarjoissa on käytetty inuliini-prebioottia, jota saadaan sikurijuurikkaasta. Tuotteistamme, jotka sisältävät kotimaisia marjoja ja BTB13-yhdistettä, on oikeasti apua iholle. Tervetuloa mihin tahansa Hillan kasvohoitoon - teemme siitä aina tehokkaan, prebiotteja sisältävän marjahoidon sinun ihotyyppisi mukaan.

Kerromme aiheesta lisää Hillan 3-vuotissynttäreillä ensi viikolla. Tervetuloa juhlistamaan leikki-ikäistä hoitolaa perjantaina 7.4. klo 14–19! <3

Aurinkoterkuin,
Minna

Ihanan keväinen kasvohoito

lähettänyt Minna Monthan 13.3.2017 klo 5.24   [ 13.3.2017 klo 5.25 päivitetty ]

Tervetuloa karistamaan kasvoilta talven aiheuttava sameus, kiristely ja punoitus. Kohti kevättä raikkaalla iholla!

Kuukauden tarjouksena kirkastava ja kosteuttava EKOPHARMA Kasvohoito hedelmähappokuorinnalla. Napakoittavan kuorinnan lisäksi hoitoon sisältyy tehoseerumi sekä hieronta sinulle räätälöidyllä erikoisnaamiolla. Hoito sopii myös herkälle iholle. Hoidon kesto 45min ja hinta 65€.

Kasvohoitoajan voit varata täällä: www.varaaheti.fi/hilla


Hyvää ystävänpäivää

lähettänyt Minna Monthan 14.2.2017 klo 0.14   [ 14.2.2017 klo 0.54 päivitetty ]

Tee varaus Hillan hoitoon ja pyydä ystävääsi tekemään samoin, saatte molemmat hoidosta -20%.

Tarjous koskee kaikkia Hillan normaalihintaisia hoitoja ja tarjous on voimassa hoitoihin joiden varaus on tehty 14.2.-19.2. Huomioithan, että Hillassa on vain yksi hoitopaikka, joten emme valitettavasti pysty järjestämään yhteistä hoitohetkeä. Mainitse varausta tehdessäsi kommenttikenttään ystäväsi nimi.

Ihanaa ystävänpäivää ja lämpimästi tervetuloa Hillaan!



Yli 100€ tuoteostokseen EKOPHARMA Helsinki Kasvoöljy lahjaksi (arvo 29,90€)

Marjojen siemenöljyt hoitavat talven kuivattamaa ihoa, antavat ravintoa, pitävät ihon pinnan pehmeänä ja sitovat kosteutta ihoon. Öljy laitetaan ihonhoidossa aina viimeisenä jolloin se tekee iholle okkluusion eli kalvon joka estää kasvoveden, seerumin ja voiteen kosteutta haihtumasta. Marjojen siemenöljyt eivät tuki ihoa vaan antavat sen hengittää, joten öljyjä voi käyttää myös epäpuhtaalle iholle. Pelkkä öljy ei kuitenkaan koskaan riitä kasvojen ihoa hoitamaan, koska se ainoastaan sitoo kosteutta ihoon, ei juurikaan tuo sitä. Näinollen öljyn alle tulee laittaa kasvoveden jälkeen seerumi ja/tai kosteuttava voide. Öljyt ovat ihania - tuloksia näkyy jo muutaman käyttökerran jälkeen!

Ystävänpäivän tarjouksena saat EKOPHARMA Helsinki Mustaherukka Siemenöljyn 30ml lahjaksi yli 100€ tilaukseen. Jos haluat Mustaherukka Siemenöljyn sijasta Karpalo-, Vadelma-, Tyrni- tai Hajusteettoman Mustaherukka Siemenöljyn niin mainitse tästä tilauksen viimeisellä sivulla, kommenttikentässä. Tarjous koskee 14.2.-19.2. tehtyjä tilauksia sekä hoitolassa tehtyjä tuoteostoja, ei lahjakortteja.



Poistuvia EkoPharma Professional -tuotteita vielä jäljellä -20%

Suositut yönaamiot, kasvoöljyjä, kuorintoja... Näitä löydät sekä Hillasta että verkosta -20%. Yönaamio on muuten erinomainen kosteuttaja joka yhdessä kasvoöljyn kanssa tekee takuuvarmasti ihosta pehmeän. EkoPharman naamiota voi käyttää vaikka ihan joka yö.

Helmikuun kasvohoitotarjoukset

lähettänyt Minna Monthan 6.2.2017 klo 11.54

Helmikuussa pakkasen puraisemaa ihoa hoidetaan vahvistamalla, kosteuttamalla ja rauhoittamalla sitä.

Ajanvaraukseen


EKOPHARMA Rentouttava kasvohoito lymfahieronnalla 70€
Tässä 60min kestävässä hoidossa iholle tehdään hellävarainen kuorinta, pitkä nestekiertoa vilkastuttava lymfahieronta ja ihotyypin mukainen naamio. Hoito sopii kaikille ihotyypeille ja se on hyvin rentouttava sekä ihon punoitusta rauhoittava.

BTB13 Heleyttävä kasvohoito 50€
Erinomainen hoito kirkkautta/kosteutta kaipaavalle iholle tai tuomaan iholle hehkua ennen juhlia. Hoito tehdään ihotyypin mukaisilla BTB13 -tuotteilla. Hoitoon sisältyy hellävarainen AHA-kuorinta, tehoseerumi, kasvohieronta naamiolla ja loppuvoiteet. 35min

Tervetuloa hellivään ihonhoitoon Hillaan!

<3 Minna ja Heidi

Suojaa ihoasi talven viimoilta - EKOPHARMA Helsinki Kasvoöljyt kaikille ihotyypeille 23€

lähettänyt Minna Monthan 22.1.2017 klo 15.35   [ 22.1.2017 klo 16.20 päivitetty ]

Pikakertaus ihon perushoitoon - iho kaipaa sekä kosteutta että öljyjä. Tämä sääntö koskee kaikkia ihotyyppejä, merkitystä on sillä mistä ja kuinka paljon niitä sitten saa. Kosteutta iho saa mm. kasvovedestä ja seerumista, joissa on yleensä erilaisia kasviuutteita, hyaluronia, keramideja. Kosteus täytyy kuitenkin sitoa ihoon jotenkin ettei se haihdu harakoille ja se tapahtuu öljyillä. Öljyistä saa myös mm. hyviä rasvahappoja, antioksidantteja ja vitamiineja. Suosi aina mieluummin öljyseoksia kuin yksittäisiä öljyjä - sisäisestikin suositellaan useaa eri öljyä, joten sama pätee ulkoisessa ihonhoidossa. Kun öljyn valitsee oikein niin se ei tuki ihohuokosia - itseasiassa moni aknesta kärsivä on saanut apua kipeisiin pahkuroihin nimenomaan öljystä.



Miten valita sopiva kasvoöljy?

Herkälle ja kuivalle iholle vahvistava ja punoitusta rauhoittava Mustaherukka Siemenöljy. Mustaherukan siemenöljyn teho atooppiselle iholle on todistettu Turun yliopiston tutkimuksessa ja sen teho perustuu rikkaaseen vitamiinisisältöön ja erinomaiseen rasvahappotasapainoon. Öljystä löytyy myös hajusteeton versio.

Sekaiholle Vadelma Siemenöljy joka sitoo itseensä hyvin kosteutta ja estää kosteutta haihtumasta iholta. Öljyn sisältämät vadelma ja viinirypäle ovat tehokkaita antioksidantteja, jotka vahvistavat ihoa ja lievittävät tulehduksia.

Epäpuhtaalle iholle puhdistava, antiseptinen Karpalo Siemenöljy joka auttaa ihoa säilyttämään kosteustasapainon, mutta antaa ihon hengittää, jolloin se ei tukkeudu.

Ikääntyvälle iholle suojaava, ravitseva, runsaasti tärkeitä omega-rasvahappoja sisältävä Tyrni Q10 Kasvoöljy, joka parantaa ihon kimmoisuutta ja mikroverenkiertoa.


Kasvoöljyjen käyttäminen

Kasvoöljyä käytetään yleensä iltaisin, mutta varsinkin talven kylmimpänä aikana moni laittaa myös aamuisin tipan öljyä kevyemmän kosteusvoiteen sekaan. Iltaisin kasvoöljyä käytetään seerumin / voiteen / naamion jälkeen. 

Puhdista ensin kasvot ja taputtele reilusti kasvovettä. Tämä antaa hyvän pohjan tehotuotteiden imeytymiseen. Levitä ensimmäisenä tehoseerumi ja sen jälkeen joko suoraan kasvoöljy tai sitten vielä väliin kasvovoide / yönaamio. Kasvoöljyn voi myös halutessaan sekoittaa voiteeseen / naamioon. Kaikkien tuotteiden kanssa kannattaa tehdä puolen minuutin kasvohieronta joka virkistää verenkiertoa ja auttaa tuotteiden imeytymisessä. Monella asiakkaalla huomaa että pelkästään kasvoveden käytön lisääminen ja tuotteiden hierominen ihoon parantaa ihon kosteustasapainoa. Kannattaa siis kokeilla!


Tarjoamme EKOPHARMA Helsinki Kasvoöljyt tammikuun loppuun saakka 23€ (norm. 29,90€). Tarjous on voimassa sekä shoppailutunneilla ti, ke ja to että verkkokaupassa.

Luukku 24 - joululahja

lähettänyt Minna Monthan 24.12.2016 klo 5.45   [ 24.12.2016 klo 5.47 päivitetty ]

Päätin tänä vuonna lahjoittaa Hillan nimissä joululahjan eläimille. Lahja käytetään sekä Animalian että Eläinsuojelukeskus Tuulispään toimintaan. 

Eläinkokeettomuus on meille Hillassa todella tärkeä arvo ja olen kasvanut eläinten ympäröimänä - molemmat mummolani olivat maatiloja. Olen ruokkinut monet lehmät, siat ja kanat - iloinnut ja pelännyt samanaikaisesti isoja ja pieniä, ihmeellisiä eläimiä. Siksi tämä tuntuu vuosi vuodelta tärkeämmältä asialta.

Lämmin kiitos tästä vuodesta ihan jokaiselle Hillan asiakkaallle. Kiitos että olet tukenut sekä pientä yritystäni että kotimaista kosmetiikkavalmistajaa ja luomutilallisia. Lupaan antaa sydämeni jatkossakin ihon hoitamiselle luonnonkosmetiikan keinoin.

Rauhallista, mukavaa joulunaikaa,
Minna
sekä Hillan tontut Heidi ja Mikko




Luukku 23 - Minnan lemppari uuniriisipuuro

lähettänyt Minna Monthan 23.12.2016 klo 13.59   [ 23.12.2016 klo 14.06 päivitetty ]

Riisipuuro on lemppari jota syön pitkin vuotta, se on helppo tehdä silloin kun ei jaksa muuta väkertää. Olen ollut tämän vuoden maidottomalla ruokavaliolla ja etsin monta kuukautta hyviä raaka-aineita uuden, yhtä hyvän riisipuuron tekoon. Sitten keksin tämän kaikille ruokarajoitteisille sopivan reseptin.

1l riisijuomaa
2dl kookoskermaa
5dl vettä
3dl puuroriisiä
suolaa
sinistä Flooraa / öljyä

Peitän vuoan aina foliolla ja annan kypsyä 45min-1h, riippuen onko riisijuoma jääkaappikylmää vaiko ei. En suuremmin mittaile yleensä, välillä tulee jankkia ja sitten lisään hieman vettä. Kanelia ja ruokosokeria päälle tai joulun aikaan sekametelisoppaa, nam!

Herkkuterkuin,
Minna

Luukku 22 - viime hetken joululahjavinkit

lähettänyt Minna Monthan 21.12.2016 klo 16.48

Eilen Hillan shoppailutunnilla kävi kuhina kun viimeisiä joululahjoja etsittiin läheisille. Päivystän lahjakortteja ja joulupakkauksia myyden vielä kolme kertaa tällä viikolla - tänään klo 12-13 ja 17-18.30 sekä huomenna klo 18-19.

Uutuutena otimme käyttöön myös e-lahjakortit. Voit ostaa e-lahjakortteja sekä Hillaan että Hillan verkkokauppaan osoitteessa www.hillankauppa.fi. Lähetämme lahjakortin sinulle sähköpostiin. Tilaathan viimeistään jouluaattona klo 12 niin ehtii varmasti aattoillaksi.



Viime hetken lahjavinkeiksi valitsin tämän joulun myydyimmät lahjat: TAIKA -lahjakortin ja Hillan joulupakkauksen. Taika sisältää tunnin ihanaa rentoutusta kasvoille ja käsille kotimaisella luonnonkosmetiikalla, 70€. Hillan joulupakkauksesta löytyy kolme suosikkituotetta ja se sopii kaikille ihotyypeille. Pakkauksen hinta 23€ (normaalisti tuotteet erikseen ostettuina 32€).


Luukku 21 - Mummia mummille

lähettänyt Minna Monthan 21.12.2016 klo 13.58   [ 21.12.2016 klo 14.03 päivitetty ]

Jokos joulusiivous on tehty? Näillä ekologisilla, kotimaisilla Mummi ja Minä -puhdistusaineilla siivous on paljon mukavampaa! Tämän hetkinen oma suosikkini on Lakritsipommi joka tuli taas pienen tauon jälkeen takaisin valikoimiin. 

Mummi ja Minä -tuotteet olivat muuten viime joulun hittilahjoja nimenomaan Mummeille. Mikäs sen mukavampaa kuin pestä kädet yhdessä mummin kanssa Polkkakarkki Käsipesulla tai suihkauttaa joulupöytä puhtaaksi Sitruunasooda Siivoussuihkeella. 

Siivoussuihkeet ja astianpesuaineet 12,50€, käsisaippuat 15€.


Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse...
Minna

Luukku 20 - muistathan mega-arvonnan?

lähettänyt Minna Monthan 20.12.2016 klo 12.27   [ 20.12.2016 klo 14.59 päivitetty ]

Hillassa ja Hillankaupassa on käynnissä arvonta jossa voit voittaa luksuspaketin itselle, ystävien kanssa jaettavaksi tai omalle perheelle. Arvonnan löydät luukusta 7 ja voit osallistua siihen vielä klo 12 mennessä. Arvon voittajan pikaisesti ja laitan paketin postiin jotta ehtii jouluksi. :)

http://www.kauneushilla.fi/blogi/luukku7-arvonta

Arvonta on päättynyt ja voittajaksi nousi Heli W. Helillä on muuten uskomaton tuuri - hän voitti myös keväällä paikan Hillan brunssille ja antoi sen silloin tyttärelleen. Paljon onnea Helille ja suurkiitos kaikille osallistujille! Selvästi arvonnoille joihin ei tarvita Facebookia on tilausta, sen verran monta meiliä teiltä sain. :)


1-10 of 29

Comments