Пројекти‎ > ‎

Професије, људи и њихова деца

YouTube VideoПројекат "Професије, људи и њихова деца" има за циљ да упозна ученике основних и средњих школа са различитим занимањима и школама/факултетима који школују кадрове за та занимања.

На овом веб-месту, занимања ће представити људи који се њима баве у тиму са својим дететом - отац/мајка ће говорити о својој професији, а дете ће нас упознати са својим ставом према тој професији. 
Занимања ће бити представљана у видео-формату - ученици ће радити у тимовима - снимаће видео записе, обрађивати их, постављати на веб-место пројекта, а затим трагати за школама/факултетима који за та занимање школују.

Добити од овог пројекта су вишеструке: кроз стварање видео записа деца ће провести квалитетно време са својим родитељима, креативно ће размишљати, унапредиће дигиталну и информатичку писменост, те креирати производ који ће бити од користи бројним адолесцентима широм Србије. 

Пројекат  "Професије, људи и њихова деца" је у раној фази имплементације. Оно што је до сада урађено имало је значајан одјек - видео о професији архитекте који су креирале Ленка, Нина и Невена, ученице ОШ"Бранислав Нушић" из Београда, прегледан је преко 1500 пута, а матурски рад Мине и Немање из ЕТШ "Никола Тесла из Панчева који представља графичког дизајнера савршено се уклопио у нашу тему. Пројекат се може сматрати подпројектом "Професионалне оријентације", који су све школе обавезне да имплементирају. 

Идеја за пројекат "Професије, људи и њихова деца" настала је @MicrosoftSrbija, у оквиру програма "Угледни наставник". 
Групу угледних наставника чини 20 наставника из Србије чије су пријаве на Microsoft Expert Educator оцењене као најбоље. 
Аутори овог пројекта су Маријана Илић, наставник информатике из Београда, Нада Стојичевић, наставник електро групе предмета из Панчева, Катарина Вељковић, наставник информатике и математике из Крагујевца и Катарина Алексић, наставник информатике из Београда.
Picture

Comments