Főoldal

 

      

"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége,
nem a hatalma,
hanem a lényéből áradó alázat és bölcsesség minősíti."

                                                                Tamásguru
 

 

 

 


YouTube-videoklip

YouTube-videoklip
Ezo KLUB és a Non Stop Dance Group Gálaműsora

2014. április 12-én (szombaton) 15-17 óráig Ezo KLUB a Farmosi Művelődési Házban.
Utána 18 óra kezdettel a Non Stop Dance Group Gálaműsora!!!!
Legvégül pedig tánc mindenkinek!

Szeretettel várunk Minden érdeklődőt!

Kasza Tamás
Büszkeségeink!
Nagykátai Ki Mit Tud! 2014.03.22.


YouTube-videoklip
Jótékonysági Est


Farmos „Van közös akarat!”

Eljött a várva várt pillanat, amikor ismét együtt lehettünk egy nemes cél érdekében.

2013. november 30. 18:00 óra: Jótékonysági Est, ahol összegyűlt nagyon sok jó szándékú, segíteni akaró ember. Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét megtöltöttük a művelődési házat. Érezni lehetett az óriási szeretet jelenlétét. Egy volt a cél: a segítségnyújtás! 
Nem csak Farmosról, hanem az ország több pontjáról érkeztek vendégek, de még külföldről is. Tudták, hogy most itt a helyük. Egy beteg gyermek további gyógykezelésére gyűjtöttünk.

Sok olyan pillanat volt az est folyamán, amikor nehéz volt megszólalni, szülőként átérezve, látva e nehéz sorsot. Rendezőként azt gondolom, szükség van arra, hogy többször összehozzuk az embereket. Így tesszük a falunapok során is, melyről az est folyamán pillanatképeket, rövid videókat mutattunk be. (Ezeket a kisfilmeket a YouTube-on is megnézhetik X. Farmosi Napok címmel.)

A célként kitűzött segítségnyújtás sikeres volt, az adománygyűjtő doboz megtelt. A szülőknek az ott lévő vendégek jelenlétében átadtuk. Ez volt a legszebb pillanat az est folyamán. Könnyes szemekkel, állva tapsoltak az emberek, mert megvalósult a Közös Akarat.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett előadóként a színpadon: Rózsa Nyugdíjas Egyesület, Non Stop Dance Group, Tarjáni Zsolt, Gyémánt Valentin. Köszönöm a színfalak mögött kitartóan tevékenykedő csapatomnak Ezo KLUB, Mariann Virágboltnak, a Farmos TV-nek, a Farmosi Művelődési Háznak.

Legfőképp köszönöm azoknak, akik ott tudtak lenni vendégként vagy bármilyen formában támogatni tudták a kezdeményezés sikeres megvalósulását.

A szeretet ünnepének közeledtével ezúton kívánunk mindenkinek Örömteli Boldog Karácsonyt!

Kasza Tamás

Soha ne add fel!X. Farmosi Napok 1. rész


X. Farmosi Napok 2. rész


X. Farmosi Napok 3. rész


X. Farmosi Napok Tajii


2013. szeptember 21-22. X. Farmosi Napok

"Szívárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek, melyet én a világgal kötök. Amikor felhőt borítok a földre, és feltűnik az ív a felhőn, akkor visszaemlékezem a szövetségre, amelyet kötöttem veletek és minden élőlénnyel, amely testben él, és nem lesz többé a víz özönvízzé minden test pusztulására. Ha ott lesz az ív a felhőn, látni fogom és visszaemlékezem az örök szövetségre, amelyet Isten kötött minden élőlénnyel, amely testben él a földön. Akkor ezt mondta Isten Noénak: Ez annak a szövetségnek a jele, amelyet minden földi élővel kötöttem.”
(Mózes első könyve 9. fejezet, 13-17. vers)

 

Nehéz szavakba önteni azokat az érzéseket, amelyek a X. Farmosi Napokra gondolva kavarognak bennem. A készülődés izgalma, a várakozás hosszú percei, az öröm pillanatai.

Az elmúlt 3 év oly sokat emlegetett „van közös akarat” mottója visszhangra lelt. Nem is akármilyenre. Olyanra, mely követendő példa minden közösség számára. Olyanra, mely nem csak szavakban nyilvánul meg, hanem tettekben is. Egy kis falu felébredni látszik. Tenni akar azért, hogy jobb legyen.

A sok segítő kéz, mely a sátorállításkor szorgoskodott, mind-mind köszönetet érdemel. A pedagógusok, tanárok, akik évről évre a 2 nap során fellépő gyerekek műsorait állítják össze és tanítják be, példaértékű. A gyerekek lelkesedése és bája beragyogja a termet és a teret, ahol fellépnek. Csak csodálni lehet őket.

A nyugdíjasok lendületét és tettvágyát sok fiatal megirigyelhetné. Mindig ott voltak, amikor segítségre volt szükség. Különösen megmutatkozott az erdélyi vendégeinkről való gondoskodás során. Testvértelepülésünk tánccsoportja idén is fantasztikus néptáncbemutatóval és táncházzal kápráztatott el minket. Köszönjük nekik.

A falunap megnyitójának keretén belül átadták az új könyvtár épületét és a Kovács Pál Emléktermet. Utána a Farmosi Zenekar muzsikája sokaknak szerzett igazán örömteli perceket. A péntek estét a Vaklárma és a Blues Transit hangulatos koncertje zárta.

Szombaton rengeteg program várta az odalátogatókat. A gyerekek csocsó, az aszfaltrajz és a futball mérkőzések versenyeiben mérhették össze ügyességüket. A kézműves sátorban próbára tehették kézügyességüket. A KEFIR sátrában jó hangulatú beszélgetéssel tölthették el az időt. A kötélhúzásban megmutatkozott az igazi csapatmunka és az önfeledt lelkesedés.

A fellépők remek műsorokkal készültek: a NON Stop Dance Group tánccal varázsolt el, meghallgathattuk a nyugdíjasok műsorát, végignéztük a tűzoltók és a harcművészek bemutatóit. Színvonalas bábjátékról, mely még a felnőtteket is ámulatba ejtette az Álomzug Társulás gondoskodott.

A szombati nap fő koncertjét Csepregi Éva énekesnőnek köszönhettük. A hangulat fergeteges volt. A régi jól ismert dalokat együtt énekelte a lelkes tömeg. Szinte eggyé váltunk. A szeretet, ami körülvett bennünket, az égig felérve, szivárványt rajzolt a színpad fölé, mintegy jelezve az ember és a Teremtő közötti örök szövetséget. Felejthetetlen emlék marad mindannyiunknak.

Sokaknak kell hálánkat, köszönetünket kifejezni, akik hozzásegítettek minket ennek a rendezvénynek a sikeréhez. Mindenkinek, aki kilátogatott és részvételükkel, támogatásukkal és pozitív hozzáállásukkal emelték a rendezvény színvonalát.

 

Támogatók:

Farmos Község Önkormányzata, Palotás Pálinka, Ezo Klub, Ferrero Magyarország Kft., Innoven Kft. Kasza Tamás, Zepter, UPC Magyarország Kft., 3 Ász Kft., Csík Zoltán, Mariann virág, Co-op Zrt., Kenyó Márta kozmetikus, Kenyó Mónika szoli, Danis Ádám LOREAL (Ezo KLUB), Baráthné Szécsényi Zita, Bertalan Györgyi, Brindzik István, Devadericsné Szécsényi Mariann, Gáspár Annamária, Hasznos holmik, Kézér bolt Tündérkert Virág- és Vegyesbolt, Polidress Kft., Baráth Ferenc, Csákó Csaba, Deák Katalin, Farmosi Általános Iskola, Farmosi Óvoda, Non Stop Dance Group Vágó Bernadett, Farmosi Polgárőrség, Farmosi Önkéntes Tűzoltók Egyesülete, Fehér István, Galambász Egyesület, Kis József, Italiano Pizzéria, Liget söröző, Miknai Ferenc, Mini Presszó, Qperator Kft., Rózsa Nyugdíjas Egyesület, Seminis  Monsanto Hungaria Kft., Velkei Lajos, Meggyes Csaba, Der Die Das Kft., Czakó Irénke, Sóvári Sándor,  Cseri János, Németh István, Mediterrán Pékség, Szarvas Attila, TTM 2000 Kft. Tóth Tamás, Kaszás Zoltán és családja, Oriflame Kft., Csikós Zsolt Boglárka virág, Búzás Bolt, Petkovics Imréné, Farmosi Zenekar, Rózsavölgyi Géza CBA, Szikszai Méhészet, Móczóné Erzsike, Shaolin Kung-fu csapat, Tápió-Ball, Turul és Sárkány Iskola, Gyémánt Valentin, Könyvtár és Műveldősi Ház dolgozói, Farmos TV.

 

 A következő Ezo KLUB

Időpont: 2013. november 30. szombat 15 óra
 
Helyszín: Farmos, Műv.ház
 
A KLUB 15 órától 17 óráig tart. Utána jótékonysági estet szervezünk.

Szeretettel várunk mindenkit!

Kasza Tamás


2013.09.20-21. X. Farmosi Napok

VAN KÖZÖS AKARAT

Immáron a X. Farmosi Napok felé közeledünk. Nagy dolog ez egy falu életében. Tavaly is tanúbizonyságot tett a falu apraja-nagyja, hogy képesek vagyunk együtt jól érezni magunkat, ami ékes bizonyítéka a közös akaratnak. Így lesz ez idén is!

Most is megmutatják gyermekeink tehetségüket. Az iskolások színdarabbal, az óvodások gyerekműsorral, táncosaink fergeteges hangulattal színesítik műsorunkat. A Farmosi Zenekar, most már hagyománnyá vált koncertjének is fültanúi lehetünk. Természetesen nem hiányozhat repertoárunkból a nyugdíjas klub műsora sem. Az esemény alatt több koncert is lesz pl. Blues Transit, Gyémánt Valentin és aki megkoronázza a rendezvényünket: Csepregi Éva.

Természetesen a hagyományos programok sem hiányozhatnak. Pl. kézműves sátor, KEFIR (Keresztény Fiatalok Rendezvénye), lovas kocsizás, versenyek, sportbemutatók, Ágyúgolyó Futam (különleges gépjárművek vonulása), tombola, ugrálóvár (ingyenes) és még sok-sok meglepetés.

A rendezvény minél színesebbé tételéhez továbbra is várjuk a segítségüket, hozzájárulásukat. Támogatási szándékukat jelezhetik a 06-70-633-0792-es telefonszámon. Előre is köszönjük!

Szeretnénk, hogy aki részt vesz a falu e fontos eseményén, az különleges élményekkel gazdagodjon és érezze át, hogy FARMOSON VAN KÖZÖS AKARAT!

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Kasza Tamás és csapata

 
 
 

YouTube-videoklip X. Farmosi Napok

2013. szeptember 20-21.

PÉNTEK:

Művelődési Ház és környéke:

15:00   Ágyúgolyó Futam
(különleges járművek vonulása)

16:00   Megnyitó

            Non Stop Dance Group táncbemutatója

            Erdélyi Néptánc bemutató

18:00   A kecskefülű király című előadás a farmosi általános iskolásoktól

19:00   FarmosSztár bemutatkozik

19:30   A Könyvtár és a Zeneterem ünnepélyes átadása

20:00   A Farmosi Zenekar muzsikál

21:00   Táncház (néptánc, modern tánc)

Külső Színpad

21:00 Vaklárma maglódi rock zenekar

22:00 Blues Transit

Szabadtéri színpad környéke:

15:00-16:00  Ügyességi vetélkedő gyerekeknek Deák Kati szervezésében

 


SZOMBAT:

Folyamatos programok a színpad körül:

Kézművesek utcája, kirakodó vásár,

Kézműves- és játszósátor,

KEFÍR: Keresztény Fiatalok Rendezvénye,

Egészségügyi sátor,

Ügyességi versenyek,

Lovaskocsikázás, ugrálóvár.

Szabadtéri színpad környéke:

Főző-sütő verseny

Aszfaltrajz verseny

Csocsó verseny

Kötélhúzás

Parasztolimpia

 

SZOMBAT:

Szabadtéri színpad:

09:00   Reggeli torna Jutasi Zsuzsa tai-ji európabajnokkal és Kasza Krisztina tanárnővel

09:30   Megnyitó, műsorismertetés

10:00   A farmosi óvodások műsora

10:45   Kötélhúzás

11:00   A Szépenszóló Fütyöri bábjáték (Álomzug Társulás előadásában)

11:45   Kötélhúzás

12:00   A Farmosi Rózsa Nyugdíjas Egyesület és vendégeinek műsora

13:00   Tűzoltó bemutató a Farmosi ÖTE jóvoltából

13:30   Főző és sütőverseny eredményhirdetése

14:30   Paraszt Olimpia

15:30   Harcművészeti bemutató
(Kung-fu, Medi ball, Krawmaga, Kiokoshinkay, Tai-ji)

17:00   CSEPREGI ÉVA előadása

18:00   Eredményhirdetések, tombola sorsolás

19:00   GYÉMÁNT VALENTIN slágerestje

21:00   Utcabál, Retro Disco DJ. Jules-sel

22:00   Tűzijáték

 

Általános iskola:

Véradás (9:00-14:00 óráig)

 

Sok-sok meglepetéssel várjuk a kilátogatókat!

 

VASÁRNAP:

Focipálya:

09:45   I. Farmosi Gyermek Labdarúgó Torna

12:45   Eredményhirdetés

___________________________________

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!


 

Versenykiírások

Sütőverseny

Nevezni bármilyen saját készítésű süteménnyel, édességgel, kaláccsal stb. lehet.

Nevezési díj: 500 Ft/sütemény.

Nevezni a helyszínen lehet a regisztrációs sátornál.

Sütemények leadási határideje: 2013.09.21. szombat 12:00 óra

Főzőverseny

Bármilyen egytálétel készíthető. A nevezések feltétele: gázzal vagy lábakon álló bográccsal lehet főzni, a fű megóvása érdekében.

A sátorhelyek kijelölése nevezéskor a könyvtárban, a biztonsági előírásoknak megfelelő térképen történik. (Megkérünk mindenkit, hogy a sátor hozzávetőleges méretét adja meg.)

Nevezési díj: 3000 Ft/csapat

Nevezés: 2013.09.02-től 09.19-ig (csütörtök) a Művelődési Házban.

Csocsó verseny

Nevezési díj:          gyerek 200 Ft/csapat, felnőtt: 500 Ft/csapat.

Nevezési határidő: 2013.09.21. (szombat) 10:30 óra.

Korcsoportok: 0-14 (gyerek) és 15-100 (felnőtt) éves korig.

Nevezni előzetesen Művelődési Házban vagy a helyszínen lehet.

A verseny minimum 6 csapat jelentkezése esetén kerül megrendezésre!

Kertben termett büszkeségünk verseny:

Nevezni lehet bármilyen különleges formájú, nagyságú, színű, stb… terménnyel!

Nevezési díj: 500Ft/termény.

Nevezni a helyszínen lehet a regisztrációs sátornál.

Termény(ek) leadási határideje: 2013.09.21. szombat 12:00 óra.

Kötélhúzó verseny

Nevezési díj: 500Ft/csapat.

Nevezni a helyszínen lehet a regisztrációs sátornál folyamatosan.

Aszfaltrajz verseny

Nevezési díj: nincs.

Nevezési határidő: 2013.09.21. (szombat) 12:00 óra.

Nevezni 14 éves korig a helyszínen lehet a regisztrációs sátornál.

Korcsoportok: 0-10 és 11-14 éves korig.

Véradás és véradó toborzó verseny:

9-14 óráig az Általános Iskola kémia termében.

A legtöbb véradót toborzó gyermeket díjazzuk!

 

Parasztolimpia

A parasztolimpia szellemének megteremtése érdekében idén első ízben kerül megrendezésre a játékos felnőttek duhaj vigassága, meglepetés versenyszámokkal.

Versenyezhetnek menyecskék, legények, asszonyok, férfiak vagy 18 év feletti suhancok.

A csapatok (2 nő, 2 férfi) józan paraszti eszükre hallgatva nevezhetnek, és ha lehet, a játék végéig őrizzék is meg.

Mivel a versenyzésben való részvétel NEM KÖTELEZŐ kérjük, csak olyan csapatok jelentkezzenek, akik jól akarják érezni magukat és örülnek annak, hogy mások is jól érzik magukat.

 

Nevezési díj: 1000 Ft/csapat.

Nevezni előzetesen a Művelődési Házban illetve a helyszínen lehet a regisztrációs sátornál.

Nevezés határideje: 2013.09.21. szombat 13:00 óra

 

 

Az előzetes nevezéseket a Művelődési Házban 2013.09.02-től 09.19-ig (csütörtökig) 8:00 és 16:00 óra között lehet leadni.YouTube-videoklipLEGFRISSEBBEK


2013. április 02.


Ma a Heim Pál Gyermek Kórházba jártunk és Túró Rudit osztottunk a beteg gyerekeknek és az őket ápoló orvosoknak, nővéreknek! Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult e kis adományhoz! Nagyon Sok Gyermeknek és őket Ápolóknak Sikerült Örömet szereznünk.


2014.04.02. Heim Pál Gyermekkórház2013. március 15.


Ki mit tud? Nagykáta 2013.03.09.


Non-Stop Dance Group Kis csoport
Non-Stop Dance Group Középső csoport
Non-Stop Dance Group Nagy csoport
 

  

Ajánlom figyelmetekbe a  Jelszámtan című könyv 1. részét,
melyet elolvashattok  a www.azember.info/konyv oldalon.
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 

Következő klub

1 - 0 bejegyzés látható (összesen 47 van). További elemek »
 
 
 

 
 
 
Aloldalak (2): Ajánló Poló