Etusivu

Tämä pienimuotoinen kasvio eli herbaario on koottu opinnäytetyön tuotteena. Tarkoituksena on ollut tuottaa kuvia, videoita, tekstiä ja paikkatietoa sisältävä kasvio mahdollisimman yksinkertaisesti käyttäen internetin ilmaistyökaluja.
 
Kasvion on tarkoitus olla helposti jaettavissa, laajennettavissa ja myös yhteiskäytön mahdollistava.
 
Sivuston ja kuvien laadukkuutteen on myös kiinnitetty huomiota, mutta taiteellinen näkökulma ei kasviokuvissa ole itsetarkoitus. Tärkeintä on pystyä tunnistamaan kasvi kasvuympäristön, yleiskuvan ja yksittäisten tuntomerkkien perusteella.
 
Kasvisivuilla on pääkuvana kuva, josta kasvi on helppo tunnistaa. Klikkaamalla kuvaa pääsee katsomaan kaikki kasviin liittyvät kuvat kartalla näkyvine kasvupaikkoineen. Lisäksi kasvisivulle on tehty kollaasi kaikista kuvista. Joillakin sivuilla on lisänä mm. videokuvaa.
 
Hakemiston kautta voi etsiä kasveja suomenkielisen ja tieteellisen nimen sekä heimonimen perusteella.
TEKIJÄNOIKEUDET
Tältä sivustolta löytyvien kuvien ja videoiden tekijänoikeudet omistaa kuvaaja (Johanna Salmia) ja niitä suojaavat tekijänoikeuslait. Kuvia ja videoita saa käyttää vain kuvaajan suostumuksella. Julkaistun kuvan tai videon yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi. 


Sivuston kasvien lisätietojen osalta on käytetty seuraavia lähteitä:
 • Nylén, B. 1995. Suomen ja pohjolan kasvit. Suomentaneet Alanko, P., Kosonen, L., Rintamäki, P., Karvonen, E. Porvoo: WSOY.
 • Laine, L. 2000. Suomen Luonto-opas. 4. painos. Jyväskylä: WSOY.

Uusimmat ilmoitukset

 • Opinnäytetyö netissä Hämeen ammamttikorkeakoulussa vuonna 2010 tehty opinnäytetyöni Digitaalisen herbaarion koontimentelmät löytyy täältä.
  Lähettänyt 19.5.2011 klo 22.15 Johanna Salmia
 • Hakemisto luotu Kasvihaun helpottamiseksi on luotu hakemisto, jonka kautta voi etsiä kasveja suomenkielisen ja tieteellisen nimen sekä heimonimen perusteella. https://sites.google.com/site/kasvikokoelma/home/hakemisto  
  Lähettänyt 31.7.2010 klo 6.20 Johanna Salmia
 • Kasvit lisätty Kasvioon on nyt lisätty vajaa viisikymmentä luonnonkasvia. Mukana on myös videokuvaa.
  Lähettänyt 31.7.2010 klo 6.19 Johanna Salmia
Näytetään ilmoitukset 1 - 3/4. Näytä lisää »

Vesilahti