Sijainti

Manamansalon saari

Manamansalon saari on pieni osa paratiisia Kainuun keskellä. Keskellä merellistä Oulujärveä sijaitseva Manamansalo on osa Vaalan kuntaa ja Kainuun maakuntaa. Saaren pinta-ala on 75 km2. Manamansalossa asuu 160 vakinaista asukasta.

Saarella on kattava verkosto pyöräilyreittejä ja pyöräily onkin hyvä tapa liikkua saarella. Matkan aikana voi vaikka tutustua kymmeniin kraatterilampiin, jäkäläkankaisiin, pitkiin hiekkarantoihin, joita on yhteensä peräti 27 km, ja komeaan muistomerkkikirkkoon.

Manamansalossa on kauppa sekä ravintolapalveluja. Majoitusta löytyy Lomakylä Kultahiekoilta (puh.040-5053883), Manamansalon leirintäalueelta (08-874138) ja Manamansalon Martinlahdesta (08-874202). Varsinkin karavaanareille Manamansalo on suosittu kohtauspaikka.

Saarelle johtaa hyväkuntoiset tiet. Pohjoispuolelta on siltayhteys ja etelän suunnasta saarelle pääsee  säännöllisesti liikennöivällä lossilla. Etäisyys Vaalan kuntakeskuksesta on 50 km, Kajaanista n. 85 km ja Oulusta n. 140 km. Lähin lentokenttä sijaitsee Kajaanissa vajaan tunnin ajomatkan päässä.

 

Ajo-ohje:

Kajaanista E 63-tie Kuusamoon, Kontionmäellä käännytään vasemmalle tie nro. 22 Ouluun. 8 km Paltamon jälkeen käännytään vasemmalle tie nro. 8820 Manamansaloon. Taidetalo on saareen johtavan sillan jälkeen    4 km vasemmalla puolen tietä. Saarella hyvät opasteet Taidetaloon.

Oulusta tie nro 22 kohti Kajaania 119 km, josta tie nro 8823 oikealle Manamansaloon.

 Tarkempi kartta


 


Vaalan kunnan kartta            Kainuun panoraama

Comments