Karmeliittamaallikot

Ordo Carmelitarum Discalceatorum Saecularis (OCDS)

Teresiaaniseen eli Paljasjalkaisten karmeliittojen sääntökuntaan kuuluvat veljet, klausuurissa elävät sisaret ja karmeliittamaallikot. Kysymys on yhdestä ainoasta sääntökunnasta, jolla on yksi ja sama karisma. Tätä karismaa ravitsee karmeliittasääntökunnan pitkä historiallinen perinne, joka pohjautuu pyhän Albertuksen sääntöön (1247) sekä kirkon opettajiksi julistettujen karmeliittapyhimysten ja sääntökunnan muiden pyhimysten opetukseen.

Teresiaanisen karmeliittasääntökunnan maallikoilla on kutsumus elää ”Jeesukselle Kristukselle alaisina” hänen ystävinään, ”jonka tiedämme rakastavan meitä”, ja kirkkoa palvellen. Karmel-vuoren Neitsyt Marian suojeluksessa ja pyhän Jeesuksen Teresan, pyhän Ristin Johanneksen ja profeetta Eliaan raamatullisen tradition inspiroimina he pyrkivät syventymään kasteessa saamaansa tehtäväänsä elää kristittyinä. (OCDS-konstituutiot) 

Karmeliittamaallikot ovat kanonisesti karmeliittaveljien alaisia. Suomen karmeliittamaallikkoyhteisö toimii Skoonen Norrabyssä sijaitsevan karmeliittaveljien luostarin alaisuudessa. Veli Jonas Svensson OCD on suomalaisten karmeliittamaallikkojen hengellinen neuvonantaja.

Suomen karmeliittamaallikot kokoontuvat kerran kuukaudessa. Kokoukset ovat monimuotoisia. Niihin sisältyy rukousta, kouluttautumista, opiskelua ja kokemusten jakamista. Rukous merkitsee sisäistä rukousta, vesper-rukousta ja esirukousta. 

On järjestetty myös integroituja kuukausikokouksia, jolloin myös muut kuin omat jäsenet ovat voineet osallistua opinto- tai lukupiiriin ja sitä seuraavaan hiljaisen rukouksen hetkeen.

Maanantaisin klo 17 karmeliittamaallikot pitävät sisäisen rukouksen vartiota pappien puolesta Pyhän Henrikin katedraalissa.

Karmel-vuoren Neitsyt Marian juhlaa vietetään 16. heinäkuuta yhdessä Espoon Jumalanäidin karmeliittaluostarin sisarten kanssa.

copyright©karmeliittamaallikot

Ajankohtaista

Edith Stein-päivä lauantaina 24. syyskuuta 2016 kello 12:30-17:30 P. Henrikin salissa
Päivän ohjelma löytyy vasemmasta laidasta, kohdasta Celebrating Edith Stein.