Karlskrona Julmarknad 2020  är inställd

                                                                                                                                                                      

https://www.facebook.com/karlskronajulmarknad
år genomförs inte en traditionellt utformad Karlskrona julmarknad på Trossö, men vi arbetar med att även i år kunna skapa adventsmys och sprida julstämning i stan med fokus på den 2:a advent, 5-6/12 2020.

Jämsides arbetar vi vidare med att åter kunna välkomna er till en traditionell Karlskrona julmarknad 2021.

Som många andra har vi i Karlskrona Julmarknads projektgrupp ställt oss frågande till hur vi ska kunna genomföra vår omtyckta julmarknad även 2020. Vi har gemensamt velat avvakta läget, då vi inte kan styra vad som händer omkring oss. Vi uppdaterar oss med omvärldsbevakning inte bara kring hur andra gör med sina julmarknader men även hur myndigheternas rekommendationer och krav ger möjligheter för genomförande av olika aktiviteter eller inte.

För två år sedan, 2018, startades ett samarbete mellan Blekinge Museum, Cityfastighetsägarna, LIONS Club Jarramas, Karlskrona City, och Karlskrona kommun för att organisera och arrangera julmarknad på Trossö, "Karlskrona julmarknad". Tillsammans vill vi även i år sprida julstämning i stan med fokus på den 2:a advent den 5-6/12 2020, men inte i form av en traditionell julmarknad.

Projektgruppen arbetar med att se över vilka möjligheter som finns till olika aktiviteter som kan bidra till en stämningsfull julupplevelse i Karlskrona även i år. Förutom att kunna bidra till julstämning för alla i Karlskrona, är syftet med Lions medverkan även att kunna samla in pengar till julgåvor till boende i Karlskrona som har det extra svårt, samt till barn och ungdomar med funktionsvariationer med angelägna behov.

Vi har stor förståelse för det regelverk som finns för att förhindra risker för smittspridning och som vi har att förhålla oss till. Utmaningen i år blir att på ett tryggt och säkert sätt sprida julstämning runt om i vår stad den andra advent. Vi tar tacksamt emot alla bra tips och idéer om hur vi kan skapa detta.

Webbsidan uppdateras med mer detaljerad information fredag före 1:a advent den 27 november, 2020
Projektgruppen Karlskrona julmarknad: Blekinge Museum, Cityfastighetsägarna, Lions Club Jarramas, Karlskrona City, och Karlskrona kommun.

Kontaktpersoner för information, frågor och tips: Se kontaktsidan