Пројекат ,, Безбедан интернет"  у Карловачкој гимназији

Пројекат Европске комисије ,,Безбедан интернет" у Србији воде организације ''Save the Children'' у сарадњи са ''Удружењем професора информатике Србије'' и компаније ''LINK group'' из Београда. Пројекат се реализује уз дозволу и подршку Министарства просвете.

Пројекат као једну од активности подразумева успостављање и вођење онлајн платформе за учење на даљину намењене ученицима виших разреда основних и нижих разреда средњих школа у Србији будућим вршњадким едукаторима на тему безбедног коришћења интернета и превенције од злоупотреба на интернету.

Радом ученика координирају наставници информатике и рачунарства - чланови

Удружења професора информатике, а ученици - едукатори ће имати прилику да важне информације о безбедном коришћењу интернета поделе са својим вршњацима на за то  предвиђеним часовима информатике и рачунарства. Ангажовање ученика на пројекту планирано је у периоду од децембра 2012. године до априла 2013 године.

У пројекту  учествује 114 ученика из 22 средње и основне школе из Србије.

Карловачку гимназија у овом пројекту представља 12 ученика из првог и другог разреда (одељења I6 и II6) који успешно приводе крају овај пројекат – е школу.

Ментор нашим ученицима је Горан Јовишић професор информатике.