TUISKUN MÄKIKOTKAKOULU

Kristiinantie 135, KarijokiTuiskun mäkikotkakoulu alkaa kahtena lauantaina 20. ja 27.1. Klo 14 Paarmanninvuoren hyppyrimäellä. Mäkikotkakoulu jatkuu aloituskertojen jälkeen maanantaisin ja sunnuntaisin klo 18 läpi koko lumitalven. Yhden mäkikoulukerran kesto on 60 min. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan erikseen. Mäkikoululainen saa Tuiskun mäkikotka -passin.

Mäkikoulu on tarkoitettu 7-12 vuotiaille tytöille ja pojille. Suotavaa olisi, että hiihtosuksilla liikkuminen olisi valmiiksi tuttua. Ensimmäiset kerrat pärjää omilla hiihtosuksilla. Mukaan on hyvä ottaa myös kypärä, jos sellainen valmiiksi löytyy. Mäeltä löytyy kypärä kyllä lainaan, jos omaa ei ole. Myöhemmillä kerroilla käyttöön saa oikeat mäkihyppysukset ja monot. Mäkihyppyvälineiden varustevuokra sisältyy mäkikoulumaksuun, eli varusteita ei tarvitse erikseen hankkia.

Aluksi harjoitellaan suksitaitoja loivassa rinteessä ja pienessä töyssyssä. Myöhemmin siirrytään pieneen lasten hyppyrimäkeen ja taitojen karttuessa isompiin mäkiin taitojen ja lapsen oman halun mukaan.

Ensimmäisille kerroille mukaan tulisi ottaa

  • Talvikeliin sopivat vaatteet
  • Hiihtosukset ja monot (ei monoja valmiiksi jalkaan)
  • Laskittelukypärä jos on
Huoltajan toivotaan olevan mukana koko harjoituksen ajan lapsen apuna.

Tuiskun mäkikotkakoulussa on nimellinen maksu. Mäkikoulumaksu on 30 euroa/talvikausi, sisältäen mäkikoulumateriaalin, mäkihyppyvarusteiden vuokran (sukset, monot, tarvittaessa kypärän). Mäkikoulumaksu laskutetaan talven edetessä, eli jos kokeilun jälkeen harrastus ei tunnu mieleiseltä, ei myöskään maksua peritä. Hyvin pian tulee hankkia myös Ski-passi (lisenssi), joka sisältää vakuutuksen. Ski-passin hinta on 20 euroa. Maastohiihtoon hankittu Ski-passi käy myös.

Hyppyrimäellä on pienehkö lämmin huoltorakennus. Juoksevaa vettä alueella ei ole ja käytössä on ulkovessa. Eli käytännön vinkkinä, vessassa kannattaa käydä kotona lähtiessä.

Mäkikouluohjaajina Jani Vaili ja Raimo Pihlajaniemi
jani.vaili@pp.inet.fi, 0407705211