TUISKUN MÄKIKOTKAKOULU JA
LASTEN MÄKIHYPPYHARJOITUKSET

Kristiinantie 135, Karijoki

 Tuiskun mäkikotkakoulu on tarkoitettu mäkihypyn aloittaville lapsille ja lasten mäkihyppyharjoitukset ovat tarkoitettu jo aiemmin mäkihypyn aloittaneille. Aluksi nämä ovat eri aikaan, mutta talven mittaan ne yhdistyvät. Mäkikoulu alkaa sunnuntaina 27.1.2019 klo 14.00 Paarmanninvuoren hyppyrimäellä, Kristiinantie 135, Karijoki.

Lasten mäkihyppyharjoituksien alkamiesta ilmoitellaan Mäkikoulu Whatsapp-ryhmässä.

Tuiskun mäkikotkakoulu alkaa 27.1. Paarmanninvuoren hyppyrimäellä. Mäkikotkakoulu jatkuu aloituskertojen jälkeen alustavasti kahdesti viikossa koko lumitalven. Mäkikoulupäivät ovat sunnuntai (klo 14) ja tiistai (klo 17.30) Yhden mäkikoulukerran kesto on 60 min. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan erikseen. Mäkikoululainen saa Tuiskun mäkikotka -passin.

Mäkikoulu on tarkoitettu 7-12 vuotiaille tytöille ja pojille. Suotavaa olisi, että hiihtosuksilla liikkuminen olisi valmiiksi tuttua. Ensimmäiset kerrat pärjää omilla hiihtosuksilla. Mukaan on hyvä ottaa myös kypärä, jos sellainen valmiiksi löytyy. Mäeltä löytyy kypärä kyllä lainaan, jos omaa ei ole. Myöhemmillä kerroilla käyttöön saa oikeat mäkihyppysukset ja monot. Mäkihyppyvälineiden varustevuokra sisältyy mäkikoulumaksuun, eli varusteita ei tarvitse erikseen hankkia.

Aluksi harjoitellaan suksitaitoja loivassa rinteessä ja pienessä töyssyssä. Myöhemmin siirrytään pieneen lasten hyppyrimäkeen ja taitojen karttuessa isompiin mäkiin taitojen ja lapsen oman halun mukaan.

Ensimmäisille kerroille mukaan tulisi ottaa

  • Talvikeliin sopivat vaatteet
  • Hiihtosukset ja monot (ei monoja valmiiksi jalkaan)
  • Laskittelukypärä jos on
Huoltajan toivotaan olevan mukana koko harjoituksen ajan lapsen apuna.

Tuiskun mäkikotkakoulussa on nimellinen maksu. Mäkikoulumaksu on 30 euroa/talvikausi, sisältäen mäkikoulumateriaalin, mäkihyppyvarusteiden vuokran (sukset, monot, tarvittaessa kypärän). Mäkikoulumaksu laskutetaan talven edetessä, eli jos kokeilun jälkeen harrastus ei tunnu mieleiseltä, ei myöskään maksua peritä. Hyvin pian tulee hankkia myös Ski-passi (lisenssi), joka sisältää vakuutuksen. Ski-passin hinta on 20 euroa. Maastohiihtoon hankittu Ski-passi käy myös.

Hyppyrimäellä on pienehkö lämmin huoltorakennus. Juoksevaa vettä alueella ei ole ja käytössä on ulkovessa. Eli käytännön vinkkinä, vessassa kannattaa käydä kotona lähtiessä.

Mäkikouluohjaajina Jani Vaili ja Raimo Pihlajaniemi
jani.vaili@pp.inet.fi, 0407705211