Tietoja mäkikoululaisen vanhemmille 2016-2017

AJANKOHDAT

Harjoitusajat voivat vaihdella tilanteen mukaan, tiedotus sähköpostilistalla! Pääsääntöisesti mäkikoulua talviaikana lauantaisin klo 14-15 ja keskiviikkoisin klo 18-19, mutta talven 2017 mäkikausi ei ole vielä käynnissä. Mäkikoulun tutustumispäivä on lauantaina 21.1.2017 klo 14 Paarmanninvuoren hyppyrimäellä (Kristiinantie 135, Karijoki)

Mäkikouluohjaajina:     Jani Vaili, 040-7705 211, jani.vaili@pp.inet.fi

ILMOITTAUTUMINEN JA MÄKIKOULUMAKSU

”Vanhat” mäkikoululaiset täyttävät kauden alussa ilmoittautumislomakkeen netissä. Uusien mäki-koululaisten tulee saapua harjoituksiin ja pienen harkinta-ajan jälkeen ilmoittautua mäkikoululaiseksi ilmoittautumislomakkeella.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Maksut 2016-2017:

Seuran jäsenmaksu 2017 (kaikki lajit) 10 euroa talouden ensimmäinen jäsen, 2 euroa seuraavat. (maksua ei ole vielä vahvistettu)
Mäkikoulumaksu 25 euroa (sisältää mäkikouluohjauksen ympärivuotisesti, ilmoittautumiset ja osanottomaksut kilpailuihin)
Ski-Passi  20 euroa (lisenssimaksu, sisältää vakuutuksen, pakollinen)
Varustevuokra 35 euroa (sisältää sukset, monot, kypärän sekä mahd.mukaan puvun). Ei veloiteta jos käyttää kaikilta osin omia varusteita.

TOIMINTAPERIAATE

Talvella aloittelijat pärjäävät ensimmäiset kerrat omilla hiihto- tai laskettelusuksilla. Seuralta saa käyttöön myös mäkihyppyvarusteita. Varusteita on rajallisesti. Talven mäkikoululaisilta odotetaan 7-11 vuoden ikää ja hiihtotaito on plussaa.

Syksyn mäkikoulu on tarkoitettu hyppäämisen jo aloittaneille ja uusille mäkikoululaisille jotka ovat tottuneita suksilla liikkujia. Iältään syksyllä aloittavat tulisi olla 8-12 vuotta. Syksyn mäkikouluun saapuvalle tuulipuku (tms.) ja hansikkaat mukaan, vaikka sää olisikin lämmin.

Mäkikoululaisilta edellytetään Ski-Passin hankkimista. Ski-Passi on Hiihtoliiton vakuutustuote, ja kilpailulupa mäkikoululaisille. Ski-Passia ei tarvita ensimmäisellä kerralla. Jani antaa passin hankkimiseen ohjeet. Ski-Passin hinta on 20 €, joka sisältää vakuutuksen loukkaantumisen varalta. Mäkikoululainen ei voi osallistua Liito-orava cuppiin, eikä muihin kilpailuihin ilman Ski-Passia.

Koska mäkihyppyvarusteet ovat melko kalliita, seuralla on muutamia varustepaketteja mäkikoulu-laisia varten. Varusteista peritään kausivuokra suuruudeltaan 35 €. Paketti sisältää sukset, siteet, monot sekä kypärän. Kausivuokratuloilla katetaan varusteiden uusimiskustannuksia, että seuralla olisi jatkossakin tarjota varusteita junioreille. Pidempään harrastaneiden toivotaan hankkivan myös omia varusteita. Omien varusteiden hankkimisessa neuvoo Jani.

Veteraanihyppääjät ja muut aktiivit pyrkivät kunnostamaan mäet hyppykuntoon. Aktiiveja on kuitenkin aika vähän ja talvi pitkä. Talven aikana mäkikoululaisten vanhemmat ovat tervetulleet avustamaan mäkien kunnostamisessa etenkin ison lumisateen jäljiltä tai vastaavasti jos mäkeä pitää lumettaa. Silloin kaikki tekevät kädet ovat tarpeen!

Mäkikoululaisten tulisi osallistua Pohjanmaan alueen Liito-orava cup kilpailuihin. Osakilpailuja hypätään Karijoen lisäksi Seinäjoella, Ylistarossa, Vöyrillä sekä Alahärmässä. Seura maksaa kilpailujen osallistumismaksun. Tarvittaessa sovitaan yhteiskuljetuksista kilpailuihin. Talven aikana hypätään myös pm-kilpailut ja Karijoen mestaruushypyt.