Cheerleading

Cheerleading on Amerikasta Suomeen tullut laji, jota harrastavat enemmän tytöt kuin pojat. Cheerleading on kuitenkin poikien kehittelemä laji ja myös Suomessa pojat on tulossa aktiivisemmin mukaan.


Cheerleading on joukkuelaji, jossa voit kehittyä myös yksilönä. Cheerleading sisältää kaikille tutut kannustushuudot ja tanssit, mutta olennainen osa lajia on stuntit, ihmispyramidit ja akrobatia.
Cheerleading on monipuolinen ja hauska laji, jossa yhdistyy joukkuehenki ja kova kunto. Monesti ajatellaan, että cheerleader ei tarvitse hyvää kuntoa, mutta toisten ihmisten nostaminen vaatii voimaa ja puhtaan ohjelman suorittaminen kestävyyttä. Kavereita harrastuksessa saa varmasti, koska yhdessä tekemällä tutustuu uusiin ihmisiin loistavasti.
Harjoituksissa treenataan hyppyjä, akrobatiaa, stuntteja, tansseja ja huutoja. Treeneissä harjoitetaan myös lihaskuntoa ja venyvyyttä.


Cheerleadingkisoja järjestetään vuosittain muutamat. Tärkeimmät ja suurimmat kisat Suomessa ovat SM-kisat, jotka järjestetään joulukuussa. Ennen SM-kisoja joukkueet cheersarjassa (max 20 hengen joukkue) karsivat SM-karsintakisoissa ja parhaimmat pääsevät joulukuun kisoihin Helsinkiin. Ryhmästunt-sarjassa (max 5 henkilöä joukkueessa) ei ole karsintoja vaan kaikki halukkaat voivat osallistua SM-kisoihin joulukuussa.
Cheerleadingia voi harrastaa monella tasolla ja eri ikäryhmissä. Lisää tietoa cheerleadingista löydät mm. Suomen Cheerleadingliiton sivuilta.