ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΚΑΓΚΟΥΡΟ" 2019


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΟ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΓΚΟΥΡΟ

  30 Μαρτίου 2019

(ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)


    Στo πλαίσιo της συνεχούς προσπάθειάς μας για αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας στον τόπο μας, και μετά τη συνεχώς ανοδική διοργανωτική επιτυχία των οκτώ τελευταίων ετών, από το 2011 έως πέρυσι, τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου θα αποτελέσουν και φέτος Κέντρο Εξέτασης για το διεθνή διασκεδαστικό μαθηματικό διαγωνισμό “Καγκουρό” (http://www.kangaroo.gr/).

    Ο κύριος σκοπός του διαγωνισμού, ο οποίος στην πατρίδα μας διεξάγεται από το 2007, είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες σε μαθηματικές προκλήσεις με ευχάριστο τρόπο, εμπνέοντας το ενδιαφέρον τους για τα μαθηματικά και ενισχύοντας την προσπάθειά τους για περαιτέρω πρόοδο. Αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις και ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθηματικά.

    Η ημερομηνία διεξαγωγής του φέτος είναι το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 9:00-10:30πμ. Θα υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων ανάλογα με την τάξη του κάθε μαθητή, δείγμα των οποίων υπάρχει στο ειδικό ιστολόγιο του σχολείου μας στη διεύθυνση http://kangaroomnraptou.blogspot.gr/.

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές από Β' Δημοτικού έως Γ' Λυκείου με την καταβολή ανταποδοτικής συνδρομής 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων.

    Ο διαγωνισμός διεξάγεται με τους ίδιους όρους όπως πέρσι, εκτός από μία διαφορά:

    Από φέτος το Βιβλίο με τα θέματα και τις λύσεις του διαγωνισμού αποστέλλεται στα Κέντρα Εξέτασης περίπου 3 εβδομάδες μετά την διεξαγωγή του (πάντως πριν τις διακοπές του Πάσχα). Μέχρι τώρα ήταν λίγες μέρες πριν τον διαγωνισμό.

    Τα υπόλοιπα δωράκια των παιδιών (Βεβαίωση Συμμετοχής, ένα παιχνιδάκι και δύο χαρτονάκια) στέλνονται, όπως παλιά, πριν τον διαγωνισμό. Δείτε κι εδώ.

    Όσοι διακριθούν - 1 στους 6 πανελλαδικώς – θα λάβουν επιπλέον ένα αριστείο κι άλλα συμβολικά βραβεία.

    Και μόνο η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι μια μοναδική εμπειρία. Με χαρά, λοιπόν, προσκαλούμε όλους τους μαθητές του νομού μας που επιθυμούν να διαγωνιστούν στο σχολείο μας, να επικοινωνήσουν μέχρι την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 είτε τηλεφωνικά στα τηλ. 2410-626444 (8:00-1:45μμ) και 6971532096 (υπεύθυνος εξέτασης: Α.Συνεφακόπουλος) είτε με email στη διεύθυνση kangarooraptou@gmail.com.


    Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό Καγκουρό στις 30 Μαρτίου 2019, αλλά δεν είστε μαθητής ή μαθήτρια των Εκπαιδευτήριων μας, μπορείτε να συμπληρώσετε τη Δήλωση Συμμετοχής.


Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. ΡάπτουΣτις παρακάτω εικόνες υπάρχουν οι οδηγίες που θα διαβαστούν στους μαθητές την ημέρα του διαγωνισμού. Κάνε κλικ σε αυτές για να γίνουν ευανάγνωστες. ς.