ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΚΑΓΚΟΥΡΟ" 2018


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΤΟ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΓΚΟΥΡΟ

  17 Μαρτίου 2018

(ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)


    Στo πλαίσιo της συνεχούς προσπάθειάς μας για αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας στον τόπο μας, και μετά τη συνεχώς ανοδική διοργανωτική επιτυχία των επτά τελευταίων ετών, από το 2011 έως πέρυσι, τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου θα αποτελέσουν και φέτος Κέντρο Εξέτασης για το διεθνή διασκεδαστικό μαθηματικό διαγωνισμό “Καγκουρό” (http://www.kangaroo.gr/).

    Ο κύριος σκοπός του διαγωνισμού, ο οποίος στην πατρίδα μας διεξάγεται από το 2007, είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες σε μαθηματικές προκλήσεις με ευχάριστο τρόπο, εμπνέοντας το ενδιαφέρον τους για τα μαθηματικά και ενισχύοντας την προσπάθειά τους για περαιτέρω πρόοδο. Αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις και ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα μαθηματικά.

    Η ημερομηνία διεξαγωγής του φέτος είναι το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, 9:00-10:30πμ. Θα υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων ανάλογα με την τάξη του κάθε μαθητή, δείγμα των οποίων υπάρχει στο ειδικό ιστολόγιο του σχολείου μας στη διεύθυνση http://kangaroomnraptou.blogspot.gr/.

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές από Β' Δημοτικού έως Γ' Λυκείου με την καταβολή ανταποδοτικής συνδρομής 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων.

    Όλοι όσοι καταβάλουν τη συνδρομή λαβαίνουν με το πέρας του διαγωνισμού μια καλαίσθητη βεβαίωση συμμετοχής, ένα τετράχρωμο βιβλίο 112 σελίδων που περιέχει τα θέματα όλων των επιπέδων, τις λύσεις τους, μαθηματικά άρθρα-ασκήσεις για κάθε τάξη, γρίφους και άλλα συναφή, καθώς και άλλα δώρα με ιδιαίτερο εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Όσοι διακριθούν - 1 στους 6 πανελλαδικώς – θα λάβουν επιπλέον ένα αριστείο κι άλλα συμβολικά βραβεία.

    Και μόνο η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι μια μοναδική εμπειρία. Με χαρά, λοιπόν, προσκαλούμε όλους τους μαθητές του νομού μας που επιθυμούν να διαγωνιστούν στο σχολείο μας, να επικοινωνήσουν μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 είτε τηλεφωνικά στα τηλ. 2410-626444 (8:00-1:45μμ) και 6971532096 (υπεύθυνος εξέτασης: Α.Συνεφακόπουλος) είτε με email στη διεύθυνση kangarooraptou@gmail.com.


    Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό Καγκουρό στις 17 Μαρτίου 2018, αλλά δεν είστε μαθητής ή μαθήτρια των Εκπαιδευτήριων μας, μπορείτε να συμπληρώσετε τη Δήλωση Συμμετοχής.


Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. ΡάπτουΣτις παρακάτω εικόνες υπάρχουν οι οδηγίες που θα διαβαστούν στους μαθητές την ημέρα του διαγωνισμού. Κάνε κλικ σε αυτές για να γίνουν ευανάγνωστες. ς.