Kainaston kylä

Yleistä tietoa Kainastolta

Kainaston kylää halkoo Valtatie 18 Seinäjoki-Vaasa ja rautatie. Kainasto on noin 150 savun kylä, joka on tullut tunnetuksi vireästä kesäteatteritoiminnasta ja mäkihyppyreistä. Kylän ilmettä hallitsee vanha nuorisoseurantalo ja entinen koulu, jossa toimii päiväkoti. Kainasto on profiililtaan pitkä kylä, jota ympäröi upeat, viljavat peltomaisemat. Kylällä on kaksi pientä järveä, Varrasjärvi ja Vähäjärvi. Kylän historiaa on kerätty kirjaan Kainastoa kansien välissä (2002), joka oli ensimmäinen Ylistaron kylähistoriakirja.

PALVELUT
Kylällä toimii kaupungin päiväkoti entisissä Kainaston koulun tiloissa. Tämä on lapsiperheille tärkeä kunnallinen palvelu kylällä. Kirjastoauto käy kahtena päivänä viikossa. 

YHTEISESSÄ KÄYTÖSSÄ OLEVAT TILAT JA HARRASTUSMAHDOLLISUUDET

Kylän yhteisenä kokoontumistilana toimii Kainaston Nuorisoseurantalo, joka valmistui nykyiseen muotoonsa vuonna 1928. Salin jykevät hirsiseinät luovat tunnelmallisen kokoontumistilan arkeen ja juhlaan. Nuorisoseuran peruskorjaus valmistui keväällä 2014 ja kunnostetut, entistä ehommat tilat tarjoavat erinomaiset puitteet monenlaisiin perhejuhliin kuten häihin tai syntymäpäiville.  Nuorisoseuran tilat ja Jyrkän kesäteatteri mahdollistavat myös monenlaista harrastustoimintaa. Kylällä on teatteriharrastuksessa vuosikymmenien perinteet. 

ALUEELLA TOIMIVAT YHDISTYKSET

Ylistaron Kainaston nuorisoseura, Kainaston kyläyhdistys, Kainaston maamiesseura, Kainaston maaseutunaiset, Kainaston metsästysseura. 

KYLÄN TAPAHTUMIA

Kesäteatteriesitykset, Impinpäivät, Joulumyyjäiset, Kesäisin lapsille pidetään pyhäkoulua. 

RAKENNUSPAIKKOJA

Kylässä on kaupungin tontteja ja kaupungin omistama vuokrarivitalo. Myös yksityisiltä löytyy vapaita rakennuspaikkoja. Kylän läpi kulkee kaupungin runkovesijohto ja runkoviemäri, johon huomattava osa talouksista voidaan liittää. 

KYLÄN VAHVUUDET

Kylän vahvuutena on nopeat liikenneyhteydet moneen suuntaan. Seinäjoelle on matkaa noin 17 kilometriä ja Ylistaron keskustaan 7 kilometriä. Vaasaan matka taittuu noin 45 minuutissa. Kainaston Teräsmäki on yksi Seinäjoen tärkeimmistä kasvavista teollisuusalueista, jossa toimii nykyään useita merkittäviä yrityksiä.  Seinäjoen ydinkeskustaan pääsee noin 15 minuutissa. Seurantalon iso peruskorjaus antoi uskoa kylän kökkähengen nousulle ja kunnostettu talo on suuri mahdollisuus monenlaiseen, uuteen toimintaan. Latoostenmäki eli nuorisoseuran ja päiväkodin ympäristö on hyvä toimiva kokonaisuus.
Comments