Ajankohtaista (KLY:n jäsentiedote)

KLY:n jäsentiedote 2021 löytyy tämän sivun alalaidassa olevasta liitetiedostosta. Klikkaa liitetiedostossa olevaa linkkiä, ja saat jäsentiedotteen esille.
BirdLife  Suomen valtakunnallisesti seurattava lintulaji vuonna 2021 on harvalukuinen laji pikkutikka, joka puuttuu kokonaan laajoilta alueilta. Suomen pikkutikkakannan suuruus tunnetaan varsin huonosti: kanta arvioidaan 1400-5000 pariksi. Pikkutikkojen etsimisohjeet löytyvät BirdLife Suomen nettisivuilta osoitteesta:  https://www.birdlife.fi/suojelulajit/vuoden-linnut/pikkutikka-vuoden-lintu-2021/   Kaikki tehdyt havainnot kirjataan Tiira -havaintojärjestelmään. Havainnot pitää lähettää www.tiira.fi tai KLY:n Vuoden pikkutikkavastaavalle Ari Partaselle, p. 0500686387  ari.partanen@kajaani.net 


Muita asioita

 

Sähköpostiringin lintujen tunnistustehtävä


Talvisin KLY:n sähköpostiringissä on ollut viikottainen tunnistustehtävä (pähkinä), johon kaikki halukkaat ovat voineet osallistua. Tänä talvena Ari Tervo on lähetellyt näitä kuvia. Jotta jokaiselle olisi sopivaa tunnistusta, niin tänä talvena tunnistuskuvia on viikoittain ollut kaksi eli helppo ja vaikea. Jokainen ringin jäsen voi vastata tunnistustehtävän kuviin oman harkintansa mukaan. Talven aikana  kerätään pisteitä, joiden perusteella saa arpoja. Alimman pistemäärän omaava henkilö saa yhden arvontalipun ja muut pistemäärien suhteen useamman. Vastauksissa oikea vastaus antaa 1 pisteen, väärä harkittu vastaus tuo 0,25 pistettä ja tyhjä vastaus 0 pistettä. Keväällä arvotaan lintuaiheinen kirjapalkinto. Mitä enemmän on talven aikana kerännyt pisteitä, niin sitä parempi on mahdollisuus voittaa kirjapalkinto. Hyvällä onnella kirjapalkinnon voi saada sillä yhdelläkin arvalla.  Kyseessä ei ole siis perinteinen kilpailu. Kenenkään pistemääriä ei kerrota muille. Jos ei tiedä, niin voi myös arvata. Vastauksiin voi myös laittaa perustelut mukaan. Oikea vastaus perusteluineen voidaan seuraavan viikon viestissä laittaa näkyville.  Tämä auttaa muita huomaamaan tarvittavat tuntomerkit. Kaikki tunnistustehtävien lintulajit on tavattu Läntisellä Palearktisella alueella (WPA-alue).

 

Lintujen suojelu

Mikäli havaitset loukkaantuneen linnun, ota välittömästi yhteys Vesa Hyyryläinen
0405408830
vesahyyry5@gmail.com

Soittaa voi mihin aikaan tahansa.

 

KLY:lle tulevat julkaisut


 

Jäsentiedot ajan tasalle

Toivomme, että yhdistyksen jäsenet tarkistavat omat osoite-, puhelin- ja sähköpostiosoitetietonsa ajan tasalle. Näin varmistetaan tiedotteiden ja BirdLife- lehden kulku oikeaan osoitteeseen. Muuttuneet tiedot voit lähettää Kalle Heikkiselle vkjheikkinen@gmail.com

 

Säilytä jäsentiedote

Säilytä jäsentiedote ja merkitse mielenkiintoiset tapahtumat ylös kalenteriin. Tapahtumasta ilmoitetaan lisäksi noin puolitoista viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostilla ja kirjeellä.   

 

Palautteet ja ehdotukset

Jäsenistöltä toivotaan palautetta yhdistyksen toiminnasta. Otamme mielellämme vastaan uusia ideoita ja ehdotuksia toiminnan parantamiseksi ja kehittämiseksi. Voit esimerkiksi ehdottaa toiveesi kuukausikokouksen esitelmäaiheeksi. Toivomme, että jäsenenä olisit tyytyväinen yhdistyksen toimintaan ja antiin!

  

Myytävää

   

 

Lintuhavainnot  www.tiira.fi

Tiira on BirdLife Suomen valtakunnallinen lintutietopalvelu. Tiirassa voi selata suomalaisia lintuhavaintoja ja pitää omaa lintuhavaintopäiväkirjaa kuka tahansa linnuista kiinnostunut. Tietopalveluun kertyy tuhansia havaintoja päivässä. Tiiraan talletettujen havaintojen perusteella voidaan tarkastella lintuvuosien välisiä eroja eri lajien esiintymisessä.

 

KLY: n Kuukausikokoukset

Kaikkiin Kly:n kuukusikokouksiin voi tulla muutkin lintuharrastuksesta kiinnostuneet, kuin Kly:n jäsenet. Ainostaan Pikkujoulu on tarkoitettu jäsenistölle ja heidän perheenjäsenille.

Kuukausikokouksista tiedotetaan nettisivuilla ja lehtien menot palstoilla.


ĉ
Risto Leinonen,
Apr 2, 2021, 5:55 AM
Ċ
Juha Mannermaa,
Mar 5, 2020, 8:18 AM
Comments