Ystävien kirjoituksia

 

SEIJA

 

 12.5.05 klo 23.45

 

Jeesus on sinun turvasi. Hän kulkee aina rinnallasi. Hän ei tule väkipakolla elämäsi Herraksi. Hän odottaa kutsuasi. Mutta kun sinä pyydät Häntä elämääsi, Hän on valmis tulemaan ja täyttämään sinut Pyhällä Hengellään.

 

Anna Jeesuksen hallita elämääsi sen jokaisena hetkenä. Ethän sulje kotiisi tullutta vierastakaan eri huoneeseen ja pyydä häntä sitten seuraksi, kun se sinulle sopii, vaan vieras on läsnä koko ajan.

 

Niin myös Jeesus haluaa olla läsnä elämässäsi sen kaikkina hetkinä. Niin ilossa kuin surussa, niin voiton kuin tappion kohdatessa. Niin onnistumisissa kuin nöyryytyksen hetkinäkin.

 

Salliessaan surun, tappion ja nöyryytyksen Vapahtaja haluaa kasvattaa ja muovata meitä ja vetää meitä puoleensa. Hän tarjoaa turvaansa ja lohtuansa, jos vain otamme sen vastaan.

 

Ei Jumala käännä meille koskaan selkäänsä. Me kylläkin teemme niin ja syytämme sitten Jumalaa siitä, että hän sallii tapahtua jotakin pahaa, joka onkin seurausta siitä, että he hylkäämme Jumalan.

 

Kun niin herkästi syytämme Jumalaa siitä, että Hän sallii pahan tapahtua, niin muistammeko yhtä herkästi kiittää kaikesta siitä hyvästä, jonka Häneltä saamme? Onko elämässämme kuitenkin enemmän kiitoksen kuin syytöksen aihetta?

 

Ja miksi niin helposti kiitos ja kunnia onnistumisista otetaan itselle ja Jumala muistetaan vain silloin kun etsitään syyllistä jollekin ikävälle tapahtumalle?

Jokaisen isän ja äidin lienee helppo ymmärtää Jumalan logiikkaa.

 

Rakastavat vanhemmat asettavat lapselleen rajoja, joilla he haluavat suojella lasta tekemästä sellaista joka on vahingollista. Lapsen on usein vaikea ymmärtää ja hyväksyä tätä.

 

Myös meidän rakastava, taivaallinen Isämme asettaa meille rajat. Ne ovat niitä asioita, joiden edessä me ihmettelemme, miksi Jumala tämän salli. Emme ymmärrä rajojamme, kuten eivät ymmärrä lapsemmekaan.

 

Usein rajojen asettaminen tuntuu kohtuuttomalta, julmaltakin, eikä henkilö voi sillä hetkellä ymmärtää, että kaiken takana on häntä kohtaan tunnettu rakkaus ja halu estää häntä vahingoittamasta ja turmelemasta elämäänsä.

 

Äitinä tunnen olevani tarvittaessa valmis laittamaan tiukatkin rajat lapsilleni. Haluan myös uskoa, että olen niin rakas Jumalalle, että myös hän on valmis pitämään minusta lujasti kiinni, kun olen eksymässä väärille teille. Hyväksy ja ota vastaan tämä sinulle tarjolla oleva rakkaus, joka turvaa sinun tiesi aina iankaikkisuuteen saakka.

 

SEIJA

 

(Seija sai kutsun Taivaskotiin elokuussa 2007.)