Joulun lapsi

Varsinkin näin joulun tai lapsensa syntymäpäivän alla tulee miettineeksi sitäkin, että mitähän kaikkea minä hänelle lahjaksi antaisinkaan, jos hän vain olisi täällä. Lelukaupassa saatoimme silitellä esimerkiksi pientä pehmoista nallea ja ajatella, että tämän minä hänelle ostaisin. Tai koska Tintti olisi jo "iso tyttö", niin tänä jouluna kenties jotain muuta..

Meidän perheellämme on ollut muutamana vuotena tapana osallistua Joulun Lapsi -kampanjaan, jossa kerätään lahjapaketteja eri maissa eläville köyhille tai kodittomille lapsille. Eräänä jouluna teimme tällaisen paketin ja määrittelimme sen vastaanottajaksi Tiinaleenan ikäisen tytön. Teimme siis paketin ikään kuin olisimme tehneet sen Tintille.

Mietimme, minkä kokoinen hän olisi, millaisilla leluilla hän tykkäisi leikkiä, mitä hän tykkäisi puuhastella. Toki tiesimme koko ajan, että paketti menee täysin toisenlaisiin olosuhteisiin kuin missä Tiinaleenamme nyt eläisi, mutta perusajatus oli tuo.

Ainakin minä koin tuon paketin kyhäämisen jollain tavalla myös hyvin terapeuttisena. Tavaroiden etsiminen kaupasta, niitten mahduttaminen kenkälaatikkoon, tuntikausien touhuilu, ja laatikon päällystäminen kauniilla joulupaperilla hoiti minun kipeää sydäntäni - ja se kaikki tuotti myöhemmin iloa jollekin pienelle köyhälle tytölle jossakin kaukana täältä! Kaksinkertainen hyöty.

En tiedä, minne pakettimme meni - ehkä Romaniaan pienelle, vammaiselle, laitoksessa elävälle nälkiintyneelle lapselle, ehkä jollekin hieman parempiosaiselle. Siunaten sen joka tapauksessa matkaan saatoimme. Oma Tintin-ikävä sai lohtua siitä ajatuksesta, että joku pieni ja surullinen jossakin raplaa pian pakettiamme auki ja hänen silmiinsä saa kenties syttyä joulun valo.

Ehkä joku teistäkin haluaisi niin kovin tehdä paketin omalle menetetylle lapsellensa, mutta joutuu jättämään nallet ja nuket ja värityskirjat ja pienet kauniit töppöset kaupan hyllylle, koska lasta ei enää ole - mutta entäpä jos teet sen paketin silti? Myös tänä syksynä on mahdollista osallistua Joulun Lapsi -operaatioon joko tekemällä paketin itse tai lähettämällä rahaa Joulun Lapsi -keräykseen. 

Joulun Lapsi