Info


Jongerenwerkgroep Roemenië van 2007 tot heden

In 2007 ontstonden de plannen om de jongerenwerkgroep Roemenië weer nieuw leven in te blazen. In de jaren daarvoor was er al wel een jongerenwerkgroep geweest maar deze was al een tijdje niet meer actief. We maakten plannen om weer een reis voor jongere te organiseren naar Roemenie en te kijken welk werkzaamheden we daar konden doen om de mensen daar te helpen. De volgende oproep werd gedaan: Er zal een reis worden georganiseerd voor jongeren
•die belangstelling hebben voor Roemenië
•die niet bang zijn om nieuwe mensen te ontmoeten die een andere taal spreken en andere gewoontes hebben
•die mensen willen helpen die arm zijn
•die de handen uit de mouwen kunnen steken

Doel van deze reis is om jullie:
•iets te laten zien van een heel ander land,
•te laten zien dat er mensen zijn die veel minder luxe hebben dan wij,
•leeftijdgenoten te laten ontmoeten en te laten zien hoe zij leven en naar school gaan.
•te laten ervaren hoe fijn het is om andere mensen te kunnen helpen.

Er kwamen heel wat reacties en in het voorjaar van 2008 zijn we met een groep van 17 jongeren de eerste keer naar Roemenië geweest. De jongeren waren heel enthousiast en zo zijn we verder gegaan met acties en het organiseren van de werk-reizen.

De acties
Om de reis te kunnen bekostigen en om materialen aan te schaffen voor de werkzaamheden in Roemenië houden we het hele jaar door acties. Om een idee te geven: de zwarte pieten actie, rond Nieuwjaar statiegeldactie, kerstmarkt, concerten, deelname als parkeerwachter bij Hamove wegraces,de oliebollenactie. Tevens wordt er twee keer per jaar een autowas actie georganiseerd.

Werkzaamheden in Roemenie
In Roemenië hebben we tot nu toe een aantal projecten gedaan: het opknappen van een basisschool in Medves, versieren van kinderafdeling van een ziekenhuis met kindertekeningen in Ocna Mures en Toplita, bouwen van speeltuinen in Ocna Mures en Toplita, het geven van kleding aan zigeuners, financiële bijdrage voor een kindertehuis voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen.

In augustus 2015 komen de jongeren uit Roemenië naar Nederland. De jongeren zullen aan het werk gaan in Nederland, enkele stagebezoeken brengen en Nederland verkennen.Reis 2014


Comments