Jennifer Wijnbergen ( 1983 ) (dutch news scroll)(www.facebook.com/jenniferwijnbergen1)

Jennifer makes realistic paintings of objects that have a primal connection to humans. It can be food, precious earthstones or animals that have been part of strong symbolism throughout the ages. It's important to her that every human on this planet can have an understanding and connection to the paintings, no matter where they come from. The paintings are not made to say something specific but rather give the viewer room to form different perspectives over time. She wants the paintings to become a part of the viewers inner world and be a guide in certain times to their thoughtprocesses. She strives to make paintings that are of the best quality, from the frame up to the brightest muzings one can have about the work.

Graduated at the art academy Artez in 2006

 
Nieuws

23 november 2016

Mijn productie en inspiratie zit in een winterfase. Ik hoop dat de lente snel komt.


20 juni 2016

Ik heb op dit moment een expositie in Barcelona bij de galerie/ontmoetingsplek 'I am also here'. Volg deze link en je zult meer informatie vinden: http://iamalsohere.club/. Ik ben niet meer actief op deze site omdat de kwaliteit niet goed is en ik geen mogelijkheid zie om snel een betere site aan te schaffen. Het klimaat voor een zelfstandig werkend kunstenaar is slechter dan dat het ooit heeft gevoeld voor mij in de 10 jaar dat ik professioneel werkzaam ben. Ik ga echter stug door en mijn schilderijen kan je nu zien op Facebook. www.facebook.com/jenniferwijnbergen1 


17 februari 2016

Ik heb een jaar lang moeite gehad met het maken en verkopen van kunst. Vanaf nu is daar verandering in gekomen en ik heb binnenkort nieuwe schilderijen.


30 augustus 2015 

Op dit moment zijn er doeken van mij te bekijken bij Het Bouwhuis in Lettele. De solo-expositie van Stefan Gross genaamd 'Agri-Culture' is echt geweldig om te zien en ben blij dat mijn schilderijen er ook bij hangen! Ik heb weer goede inspiratie en zin en wil bij deze ook Henriette en Harm van Het Bouwhuis bedanken voor de mooie expositie! 
http://hetbouwhuis.net/ 
Tot 27 september kan je deze expositie bezoeken.

17 maart 2015

Ik woon nu in Zwolle. Ik heb veel werk te doen om deze verandering op te vangen. Ik hoop snel weer nieuwe schilderijen te kunnen tonen.


19 januari 

Ik heb een week geleden de expositie afgebroken bij het filmhuis. Het was een succesvolle expositie met veel positieve reacties. Op dit moment heb ik 2 doeken hangen bij een meester goudsmid in Apeldoorn, Remy Verzantvoort, die net zijn galerie heeft geopend in de Stationstraat. Op dit moment staat er ook een klein doekje bij de boekenhandel Praamstra op de planken. Hier wordt elk jaar een expositie gehouden rond de kerst met kleine kunstwerken. Mijn inzending van dit jaar is niet bepaald vriendelijk maar wel heel leuk. Beide exposities zijn te zien tot 31 januari.

Vanwege financiële druk ben ik op dit moment op zoek naar een (parttime) bijbaan. Omdat ik ook wil verhuizen binnen Deventer en er veel geregeld moet worden lukt het niet zo goed om tussendoor ook echt aan schilderwerk toe te komen maar administratieve taken rondom mijn beroep en ontmoetingen met nieuwe mensen en galeries uit de kunstwereld gaan wel gewoon door. Ik hoop snel op een nieuwe plek mijn nieuwe ideeën te kunnen uitvoeren.

2 december 2014 

Op dit moment is er een mooie tentoonstelling te zien van mij in Filmhuis de Keizer te Deventer. Samen met Herman Hattink en Liesbeth Kamerbeek zijn de doeken zorgvuldig gekozen en opgehangen. Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van de samenwerking en de vakkundigheid waarmee deze mensen te werk gaan. De expositie is te zien tot 12 januari 2015.3 november 2014

Vanaf 1 november zijn er 2 nieuwe doeken van mij te zien in de groepsexpositie 'Food for thought' van het Kunstenlab te Deventer. Vanaf 1 december zal mijn collectie, die nu in de Latijnse School hangt, gedeeltelijk te zien zijn in een expositie in Filmhuis de Keizer te Deventer. Bij deze expositie zal ook een oud werk tentoongesteld worden als tegenhanger van gezond fruit en gezonde groentes.


15 september 2014

Vanaf nu is mijn gehele collectie te zien bij de Latijnse School te Deventer. Op dit moment staan er ook 2 nieuwe exposities in de planning. Namelijk bij filmhuis De Keizer in Deventer in december en een openingsexpositie bij het Kunstenlab in november. Gezien ik nu niks 'in de opslag' heb mag ik weer flink aan de slag. Gelukkig heb ik genoeg ideeën klaarliggen en hoop een schilderij te verkopen binnenkort zodat ik ook nieuwe doeken kan kopen want die dingen zijn echt vreselijk duur geworden.
 

16 juli 2014

Inmiddels is er al weer veel de revue gepasseerd en heb nu eindelijk wat tijd om de website met wat nieuwe informatie te voorzien. Ik heb de galerie waar ik jarenlang heb geëxposeerd op 30 mei verlaten na een groot zakelijk meningsverschil. Ik ben echter dankbaar voor de samenwerking, de hulp met de opbouw van mijn bekendheid als kunstenares en de verkoop die de galerie Zin in Kunst heeft gerealiseerd.

Op 12 juli heb ik een opdracht van de gemeente Deventer afgerond waarvoor ik 2 bouwschuttingen mocht beschilderen. Het was een grote opdracht die vrij vlekkeloos verliep ondanks de soms wat vervelende weersomstandigheden. Met veel plezier heb ik eraan gewerkt en ik ben dankbaar voor iedereen die zijn medewerking heeft verleend, met name Fons Rugenbrink die mij veel heeft geholpen. Ook de mensen van wie ik hun portret mocht schilderen, de bouwvakkers en de mensen van de dagopvang in de Polstraat waren geweldig gezellig en behulpzaam! Op dit moment ga ik mij focussen op een expositie die halverwege september zal plaatsvinden in de Latijnse school te Deventer.


24 januari 2014

Vanaf vandaag hangen er 10 doeken in de centrale hal van het ziekenhuis van Deventer. Via mijn galerie Zin in Kunst heb ik deze mogelijkheid gekregen en ben er heel blij mee om op zo'n goede zichtbare plek te mogen hangen. Het meeste fruit wat ik heb geschilderd en andere flora en fauna doeken hangen op verschillende plekken in de grote centrale hal op de begane grond. Alle doeken zijn te koop met uitzondering van de citroen en de aardbei want die zijn vandaag verkocht!

 

5 november 2013

Mijn werk uit begin 2013 hangt nu in de Latijnse School te Deventer tot onbekende datum. Bedankt Kim Snijders!! Vanaf 9 november is er werk van mij te zien bij de galerie InBeeld te Zwolle. Samen met Esther de Jong exposeer ik mijn werk tot januari 2014. 
http://www.galerie-inbeeld.nl/joomla/

30 juli 2013

Ik krijg soms kritiek op deze website, namelijk dat hij er niet professioneel uit zou zien. Wie zich geroepen voelt om voor mij een professionele website te maken mag zich melden op jwg838@gmail.com. In de tussentijd hou ik me bezig met belangrijke dingen.

12 april 2013

Van 12 april tot 5 mei zijn een paar van mijn grotere realistische schilderijen te zien in het Kunstenlab. Zij hangen samen met werken van andere kunstenaars in De Keuze van het Publiek expositie. Je kan stemmen op een kunstwerk en welke doeken de meeste stemmen krijgen worden opgenomen in de kunstuitleen collectie.

Update: Het schilderij met de appel heeft de meeste stemmen gehad en is aangekocht en Utensils (mes,lepel,vork) is opgenomen in de kunstuitleencollectie van het Kunstenlab!


19-03-2013- 5 mei

Update: De expositie blijft nog even doorgaan tot onbekende datum. Vanaf 25 juli 2013 is er daarom nieuw werk te zien van mij.
Nieuw werk 'Girls' hangt vanaf 27 juli aan de Boxbergerweg.

Aan de Boxbergerweg in Deventer worden er leegstaande winkelpanden gebruikt voor exposities. Ik ging aan dit initiatief mee doen en bedacht om een heleboel verschillende doeken dicht bij elkaar te hangen. Het geeft een druk en veeleisend beeld en mensen kunnen niet zomaar voorbijlopen zonder eerst te snappen wat er zojuist in hun ooghoek is gesprongen. Tot 5 mei hangt mijn werk op de hoek van deze straat.